Vraag:
Wat zijn de beste opties om een ​​LEGO RC auto te bouwen?
Coyote
2011-10-26 01:20:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou graag een op afstand bestuurbare auto willen bouwen. En als iemand daar al een goede oplossing voor heeft, zou ik die graag proberen.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik de tijd en het materiaal had om een ​​aantal LEGO-creaties te bouwen. En nu ben ik bereid om opnieuw te beginnen.

De laatste keer dat ik met LEGO speelde, waren er elektrische motoren en dergelijke, maar ik had alleen een afstandsbediening met een kabel en de functies waren erg basic. Ik ben op zoek naar een meer geavanceerde en draadloze oplossing.

Ik ben op de hoogte van de Power Functions. Maar ik heb hier geen ervaring mee. Zouden dit een goed begin zijn? Wat zijn de andere opties?


Bewerken : Mindstorms zoals voorgesteld in een paar antwoorden zou de oplossing kunnen zijn, maar ik weet het niet zeker zal nog praktisch zijn ...

Het lijkt erop dat er ooit een officiële lijn LEGO RC-auto's was. Ik dacht aan iets dat er meer op leek. Existing LEGO RC car8675 Outdoor Challenger

Hoewel ik het knippen en lijmen van componenten van derden wil vermijden, vind ik het niet erg om een ​​paar onderdelen aan elkaar te hakken om iets echt cools te krijgen.

Zoals voorgesteld door @pcantin zijn er adapters die ik zou kunnen kopen om LEGO te koppelen aan motoren van derden, enz ... Ik zal er naar kijken. Maar ik zou wat betere tips in dit verband op prijs stellen.


Bewerken Ik ben al op de hoogte van de Power Functions IR-afstandsbediening Het is een goede oplossing om (nu) mee te beginnen, maar ik was op zoek naar iets geavanceerder.

Ik heb nog nooit van Arduino gehoord, maar als ontwikkelaar ben ik absoluut enthousiast over deze oplossing . Ik heb nu geen tijd om het te testen. Maar het zou het antwoord kunnen worden waarnaar ik op zoek was.

Wat inspiratie op YouTube: [LEGO techniek auto met Power functies] (https://www.youtube.com/watch?v=Rir3Qy1jEHI). Petje af voor deze kerel!
Dit is waarschijnlijk mijn favoriete lego-rc-auto - http://www.youtube.com/watch?v=jHWDSnWk2jU
Hier is er een die ik vorig jaar heb gemaakt. (http://phillipecantin.blogspot.com/2011/10/lego-rc-car.html)
@pcantin Ik hou van de vormfactor! zeer efficiënt!
Zes antwoorden:
#1
+15
Atilla Filiz
2011-10-26 13:06:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik een Mindstorms NXT-steen en een Android-smartphone voor mijn op afstand bestuurbare tank. Het nadeel is dat de NXT-motoren langzamer zijn dan de reguliere Power Functions-motoren, en het aansluiten van PF-motoren op de NXT-steen vereist extra componenten.

Persoonlijk ben ik tevreden met NXT-motoren en doe ik geen moeite om PF motoren. (Toch.)

Hier is een modulair vrachtwagenontwerp als voorbeeld: http://www.nxtprograms.com/MTV/index.html
Ik gebruik deze app voor mijn afstandsbediening: https://market.android.com/details?id=org.jfedor.nxtremotecontrol

#2
+14
pcantin
2011-10-26 01:26:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Persoonlijk zou ik gaan met Arduino (in de auto) en een Android-telefoon als controller (via bluetooth). Er is veel informatie op internet over het mixen van de twee.

Het grootste probleem is de koppeling met niet-Lego-onderdelen (motoren, printplaten, ...). Gelukkig kun je Lego-adapteronderdelen op veel Robot / Electronic-sites vinden. Bijvoorbeeld bij Pololu: http://www.pololu.com/search?query=lego&x=0&y=0

Bewerken 1 (Howto) Android Bluetooth-communicatie : daar is de hoofdpagina en het voorbeeld (ik ben vanaf die pagina begonnen en heb deze aangepast). Je kunt ook de 'Sena Bterm'-app gebruiken om tekens te verzenden en te ontvangen (geen programmering nodig, maar erg basic).

Arduino bluetooth-communicatie : dit is het meest eenvoudige gedeelte. Het enige wat je nodig hebt is een bluetooth breakout board en sluit deze zo aan op de Arduino. Het gebruik van het bord is net zo eenvoudig als elke normale seriële communicatie, bijvoorbeeld:

  void setup () {Serial.begin (115200);} int inByte = 0; void loop () {if (Serial. beschikbaar () > 0) {inByte = Serial.read (); if (inByte == '1') {Serial.println ("test1"); } else {Serial.println ("test2"); }}}  

Deze code leest de inkomende bytes en schrijft 'test1' of 'test2' terug.

Hardware : dit is het coolste deel omdat je kunt doen wat je maar wilt. Ik persoonlijk gebruik veel Lego Technics en soms heb ik ze aangepast om te communiceren met vreemde onderdelen. Zoek op internet en je zult coole Lego-compatibele dingen vinden, zoals deze servokoppeling, deze servohouder of dit wiel.

Je hebt het meest interessante antwoord ATM, maar ken je goede tutorials die me kunnen helpen bij het plannen van een dergelijk project?
Ik heb meer details toegevoegd in 'Bewerken 1'
Dank je! Ik heb nog nooit van Arduino gehoord. Na het bekijken van de hoofdwebsite lijkt het een oplossing te zijn waar ik veel van zou genieten. Ik zal waarschijnlijk beginnen met de LEGO Power Functions en zodra ik een van de Arduino-borden heb, ga ik ermee spelen.
Stoer. Als je er bent, als je vragen hebt, ben ik er
#3
+10
Zhaph - Ben Duguid
2011-10-26 02:48:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

LEGO heeft een IR-snelheidsafstandsbediening geproduceerd als onderdeel van hun huidige "Power Functions" -reeks.

Dit biedt:

  • Beschikt over 4 RC-kanalen, 2 stopknoppen en 2 richtingsschakelaars!
  • Gebruik de jogwielen om uw motorsnelheid te regelen!

IR Speed Remote Control

Je hebt ook de ontvangers nodig.

#4
+8
jcollie
2011-10-26 01:27:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De MindStorms NXT-controller kan werken via bluetooth:

http://mindstorms.lego.com/

Bonuspunten voor het gebruik van de versnellingsmeter van uw Android-telefoon om de richting van het voertuig te bepalen. Super leuk om te doen, en het effect op mensen is groot.
#5
+8
palacsint
2012-06-09 18:38:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De 9398-1: 4x4 Crawler is een interessante kandidaat met de nieuwe servomotor. Het komt in 2H2012. Er zijn meer afbeeldingen op TechnicBricks.

#6
+5
tooshel
2011-10-26 01:27:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb ooit een officiële Lego-auto met afstandsbediening in de Lego Store gezien en ik had hem die dag moeten krijgen, want ik heb hem niet meer gezien.

Dat gezegd hebbende, met Mindstorms en een bluetooth-compatibele telefoon zou het mogelijk moeten zijn om er zelf een te bouwen.

Mindstorms en bluetooth? Heeft u links?
@Coyote Ik wou dat ik links had! Maar aangezien de NXT 2.0 bluetooth ondersteunt, zou het mogelijk moeten zijn om hem vanaf een telefoon te bedienen en ik weet zeker dat ik dat heb gezien (hoewel het waarschijnlijk te traag was).


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...