Vraag:
Wat zijn de afmetingen van een LEGO-steen?
Erik Olson
2011-10-28 02:58:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat zijn de werkelijke afmetingen van bakstenen? (beginnend met 1x1 steen) Platen? Hengsten? Beschouwt LEGO dit in metrische of imperiale eenheden of iets anders?

Vijf antwoorden:
#1
+85
pcantin
2011-10-28 04:54:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deze afbeelding toont de afmetingen in LEGO-eenheden. 1 Lego-eenheid is 1,6 mm (de dikte van de plastic wand). In die eenheden is de diameter van de nop 3 (= 4,8 mm).

enter image description here

+1 voor ** Lego-eenheid is 1,6 mm ** - dat is het belangrijkste onderdeel, al het andere is hierop gebaseerd.
Hier zie ik duidelijk wat ik heb gevonden door try-and-error - om een ​​verticale muur van bakstenen te verbinden met verticaal georiënteerde lange bakstenen (met rails - https://bricks.stackexchange.com/questions/6316/what-is-the -doel-van-deze-plaat-met-deur-rail / 6317) Ik moest één keer per 5 stenen noppen aan de zijkant van de muur hebben. 5 * hoogte = 6 * breedte.
Hoeveel is de opening tussen stenen? Houdt deze afbeelding rekening met de hiaten?
@posfan12 ze zijn ontworpen om vlak te passen
Er moet wat speling zijn, anders zou het moeilijk zijn om de onderdelen uit elkaar te wiebelen.
Het antwoord van @Joubarc's verwijst naar [Robert Munafo's metingen die een werkelijke noppenafstand van 7,985 mm laten zien] (https://www.lugnet.com/~330/FAQ/Build/dimensions) of 0,015 mm (0,0006 in.).
Een belangrijke opmerking. De wanddikte varieert! Voor platen en 1xn-stenen is de wanddikte 1,6 mm, zoals weergegeven in het antwoord van pcantin. Voor mxn-stenen (waarbij m> 1) is de dikte dichter bij 1,2 mm met kleine nopjes uitgelijnd met de noppen, zoals weergegeven in het antwoord van bartneck.
@pcantin - Bij nadere analyse denk ik dat er zeker een toelage is voor spelen. Geen van mijn stenen heeft exact een gehele breedte en lengte. Helaas heb ik niet genoeg reputatie om deze vraag te beantwoorden. Ik heb 24 verschillende stenen en platen gemeten. Ik geloof dat de lineaire afmetingen voor breedte en hoogte precies 8,00 mm * aantal noppen zijn - 0,2 mm. Als ik deze formule toepas over mijn 48 metingen (24 * 2), krijg ik een standaardverdeling van 0,016 mm. Het verklaart ook de afmeting van 5,8 * 31,8 mm uit het antwoord van Bartneck
#2
+44
LegoSonicBoy
2011-10-28 03:28:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deze afbeelding van Brickipedia zou het mooi moeten samenvatten:

Een plaat is precies een derde van een steen hoog (3,2 mm zoals in het diagram). Met andere woorden, 3 platen worden gestapeld om overeen te komen met de hoogte van een steen. Dit is handig om te weten of je een bepaalde maat baksteen tekort hebt, maar genoeg platen van dezelfde vorm en kleur hebt om de hoogte te bedekken.

#3
+16
Joubarc
2011-10-28 12:38:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel LEGO tegenwoordig metrische gegevens gebruikt, is het wellicht interessant om te weten dat de stenen die ze oorspronkelijk hebben gekopieerd (en het patent voor later hebben gekocht) in het VK zijn gemaakt en dus waarschijnlijk imperiale afmetingen hebben gebruikt (hoewel afmetingen zijn niet gespecificeerd in het oorspronkelijke patent). U kunt zoeken naar Brits octrooi 529580 of Kiddicraft voor meer informatie hierover. Er kunnen nog steeds overblijfselen van dat Engelse erfgoed diep in de LEGO-erfenis liggen.

Toen LEGO begon, weet ik ook niet zeker wat hun afmetingen of tolerantie op dat moment waren, maar dat waren ze waarschijnlijk niet zo streng als ze nu zijn, wat misschien de verklaring is voor enkele eigenaardigheden in het systeem. De afstand tussen de noppen is bijvoorbeeld gemeten als 7,986 mm in plaats van exact 8 mm.

Ik ontdekte dat [deze synopsis] (http://www.historia.com.pt/legos/clones/texts/kiddicraft.htm) veel verder gaat dan wat algemeen bekend was na het Tyco-proces. Er is zelfs een scriptie over het onderwerp geschreven.
@ErikOlson of die site is helemaal verdwenen (http://www.historia.com.pt), of er is een typefout (http://www.historia.com misschien). https://www.historia.com/legos/clones/texts/kiddicraft.htm bestaat echter ook niet. https://web.archive.org/web/20150908034033/https://www.historia.com.pt/legos/clones/texts/kiddicraft.htm is mogelijk de gearchiveerde versie.
Ik gebruikte LDraw lang voordat ik hoorde over het officiële gebruik van millimeters door TLG. Op een gegeven moment heb ik in mijn eentje een normale basisplaat gemeten als (ongeveer) 25 centimeter breed. In LDraw is één basisplaat 640 eenheden breed. Dus oorspronkelijk (en ik doe dit nog steeds, ook al weet ik dat het niet correct is), visualiseerde ik dat het LDraw-systeem 64 eenheden per inch had, en een 1x1-steen die 5/16 inch breed en 3/8 inch lang was (waarbij ik de openingen tussen bakstenen). 1/16 inch is toevallig heel dicht bij 1,6 mm.
#4
+8
bartneck
2019-04-03 11:00:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De precieze afmetingen met een gemakkelijk te begrijpen technische tekening zijn hier beschikbaar. Een pdf met alle afmetingen is beschikbaar om te downloaden.

enter image description here

#5
+7
Jakob
2012-11-04 03:32:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Robert Cailliau heeft samengevat hoe de afmetingen van LEGO-stenen zijn afgeleid van:

  • De basis meet 0,8 mm (dat is waar de 1,6 mm al genoemd is afgeleid van)
  • De speling meet 0,1 mm (voor extra ruimte tussen de stukken)
  • De hoogte van noppen 1.8 mm

Het lijkt erop dat het nummer hetzelfde is als in andere bronnen, maar er is onenigheid over de hoogte van een hengst . Ik heb de waarde 1,8 mm ( Robert), 1,7 mm ( Wikipedia) en 1,6 mm (antwoorden hier gegeven) gezien. Misschien is het verschil vanwege het "LEGO" -logo bovenop een nop.

Zouden de binnenholte en de knop geen spelingstolerantie nodig hebben? Zowel de holte als de knop kunnen niet 4,8 zijn, dus de knop is kleiner of de dikte van de zijwand is dunner om een ​​grotere opening te maken. Als je de afbeelding op de website van de heer Cailliau volgt, is de zijmuur 1,2 en laat een holte van 5,4 over op basis van de totale afmeting 7,8 (8-0,2 = 7,8). Dit laat een tolerantie van .6 over, wat vrij groot is. Als je de speling van de heer Cailliau van .2 tussen de parende delen zou gebruiken, zou de speldiameter 5,2 zijn, waardoor een zijwanddikte van 1,3 overblijft. Als alternatief kunnen we bot verminderen met.
Het meningsverschil over de hoogte van de noppen kan gemakkelijk worden opgelost door een 1x1 koplamplamuur te onderzoeken: het gezicht met de koplamppunt wordt ingelegd door de 1,6 mm basiseenheid vanaf de theoretische grens van de steen zonder speling. Als de stijl 1,6 mm hoog was, zouden we geen probleem moeten hebben om een ​​andere steen voor de koplamp te plaatsen. Zelfs als de nop 1,7 mm hoog was, zou de speling van 0,1 mm deze prestatie nog steeds mogelijk maken, zij het met een zeer strakke pasvorm. Ervaring leert echter dat we geen andere standaardsteen voor een koplampsteen kunnen plaatsen, wat aangeeft dat de koplampsteun (die hol is, dus hier geen logo bij betrokken) ha
Archief van de site: https://web.archive.org/web/20170116173744/http://www.robertcailliau.eu/Lego/Dimensions/zMeasurements-en.xhtml


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...