Vraag:
Wat is een goede verhouding om stenen in te kopen?
Pubby
2011-10-27 21:43:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik wil mijn verzameling uitbreiden door een assortiment van 2x4,2x2,1x2- en 1x1-stenen in verschillende kleuren te kopen. Ik wil dat dit stenen voor algemene doeleinden zijn, voornamelijk voor sculpturen en gebouwen.

Wat is een goede verhouding voor onderdelen? Moet ik bijvoorbeeld meestal 2x4s of 2x2s kopen? Welke kleuren worden het meest gebruikt?

Ik zou meestal grijze en zwarte 1x4s en 2x4s krijgen, dan 1x2s, 1x3s, 1x6s en 2x2s. Ik zou ook enkele 1x1's kopen, maar die zijn niet geweldig voor het maken van geluidsstructuren. (Ooit geprobeerd om een ​​stevige muur te bouwen van 1x1s?) Hoe dan ook, aangezien ik niet echt ervaren ben als het gaat om het bouwen van grote constructies, laat ik dit als commentaar achter - tenzij je denkt dat dit een antwoord zou moeten zijn.
Deze vraag is ongelooflijk subjectief. Ik gebruik meestal 1x1 en 2x2 in geel. Elk antwoord is geldig totdat u een project bedenkt waarvoor het niet is!
@ErikOlson Ik denk dat het op een constructieve manier kan worden beantwoord. Er is een subjectief deel, maar ook een objectief deel met betrekking tot stukgemiddelden over sets. Deskundigen weten dat er talloze manieren zijn om iets te bouwen, maar ze weten dat het beter is om stuk A te gebruiken in plaats van B bij het bouwen, zo ontstaan ​​verhoudingen.
Subjectieve vragen zijn vaak onderdeel van slechte vragen, maar niet alle subjectieve vragen zijn slecht: http://blog.stackoverflow.com/2010/09/good-subjective-bad-subjective/. Deze vraag is met name _fair en onpartijdig, nodigt uit tot feitelijke ervaringen en is niet onzinnig sociaal plezier_ (het lost een echt probleem op). We moeten er op onze beurt voor zorgen dat de antwoorden _ lang zijn, uitleggen waarom en worden ondersteund door echte ervaringen van deskundige legobouwers_. (Ik weet ook niet zeker of dit subjectief is - ik durf te wedden dat als je de samenstelling van sets een beetje zou uitproberen, er interessante patronen zouden kunnen ontstaan.)
Twee antwoorden:
#1
+9
Ambo100
2011-10-27 21:56:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kleuren

Het is moeilijk te zeggen welke kleuren het meest worden gebruikt. Ik heb zes verschillende kleuren stenen die ik als essentieel beschouw voor de dagelijkse stadsbouw:

  • (Monochroom) Zwart & Wit
  • (Primair) Rood, Groen & Blauw
  • (secundair) geel

Ik koos voor deze zes kleuren omdat ze gewoonlijk in emmers en kuipen worden verkocht en overal verkrijgbaar zijn. Ze hebben meestal de beste steen / prijsverhouding die er is en ze zijn ook erg veelzijdig, je kunt de meeste modellen uit deze zes kleuren maken. Ze zijn toevallig ook de enige zes kleuren die kunnen worden herkend door een NXT / EV3-kleurensensor.

Box of Lego bricks

Naarmate je verzameling groeit, krijg je een beter idee over wat voor soort dingen je graag bouwt. Een bouwer die gespecialiseerd is in middeleeuwse modellen zou waarschijnlijk kleuren als grijs en bruin essentieel vinden.

Bricks

Een goede verhouding van onderdelen is variabel, afhankelijk van uw behoeften.

Stel dat ik bijvoorbeeld een muur in de onderstaande afbeelding wil bouwen, dan heb ik 40 1x2s en 8 1x1s nodig. Dat zou een verhouding zijn van vijf 1x2's voor elke 1x1.

Brick wall

Natuurlijk is dit niet van toepassing op alles wat je bouwt, je moet een weloverwogen gok maken op basis van welke creatie je probeert te maken maken.

#2
+3
Joubarc
2011-10-28 00:25:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u een voorraad wilt hebben voor het bouwen van interne structuur en de kleur is niet belangrijk, kies er dan een die goedkoper is. Blauw is een goede kandidaat, rood niet. Zwart zou ook in orde moeten zijn.

Wat betreft de maten, er is geen echte manier om dat te beantwoorden, maar als je 2 noppen breed bouwt, is 2x4 degene die je het meest nodig hebt, met een streepje van 2x2 voor de uiteinden . Ze zijn meestal het gemakkelijkst te vinden en goedkoper dan langere.

Voor gebouwen met 1 noppenbreedte heb je natuurlijk 1x1 nodig voor de uiteinden, maar het gebruik van slechts 2x2 kan lastig zijn, tenzij je het effect wilt (probeer een putje in 1x2 donkerrode platen, het is super), dus dan wil je voorraad op 1x4, 1x6 en 1x8. Bekijk nogmaals de prijzen per dekhengst.

Maar als je bereid bent om grote hoeveelheden te kopen en goede prijzen zoekt, is het het eenvoudigst om volle kuipen te kopen - en dan hoef je je geen zorgen te maken over welke degene die je krijgt als het assortiment is vastgesteld. Misschien wil je ook specifieke creatorsets controleren op opruiming (huizen zijn een goede bron van 1x stenen).

Zijn kuipjes echt een goede deal? Wat snelle wiskunde zet de prijs per steen op $ 0,15, terwijl bricklink onder $ 0,05 ligt
[6177] (http://shop.lego.com/en-US/LEGO-Basic-Bricks-Deluxe-6177): 650 stenen voor 29,99 $. [3598] (http://www.brickset.com/detail/?set=3598-1) was ongeveer $ 50 voor 2000 bouwstenen. Maar dit zijn officiële prijzen, soms kun je er wat voor krijgen. Maar ja, controleer altijd of de prijzen de juiste keuze zijn.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...