Vraag:
Is het mogelijk om eenvoudige logische poorten te bouwen met LEGO-mechanica?
Sibbo
2011-10-26 02:00:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb gisteren een simpele bitshifter in Minecraft gebouwd. Ik vroeg me af of zoiets met LEGO gebouwd zou kunnen worden?

Misschien is er een mogelijkheid om poorten te bouwen met elastiekjes en die beweegbare mechanische spullen. Heeft iemand van jullie zoiets gedaan?

Vier antwoorden:
#1
+54
Zhaph - Ben Duguid
2011-10-26 02:39:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Verschillende mensen hebben dit gedaan, maar de meeste links lijken te verwijzen naar een [toen ter ziele gegane] blog van Martin Howard (Randomwraith) uit 2004.

Een recentere , en beschikbaar, post hierover, met nieuwere stukken die je hier kunt zien:

LEGO Logic door Keshav Saharia

Op basis van een gebrek aan tandwielen en tandheugelelementen, besloot Keshav om de logische poorten te herbouwen met behulp van een aanpak gebaseerd op hefbomen. Extra zorg werd besteed om ervoor te zorgen dat de bewegingen uniform waren, zodat de uitgangen dezelfde afstand bewogen als de ingangen.

Beginnend met de eenvoudigste poort, werd een NOT-poort gebouwd:

2 NOT Gates

Dan terug naar de eerste principes, een NOR-poort:

A NOR Gate

Het combineren van een NOR met twee NOTs geeft een EN-poort:

A NOR and 2 NOTs make an AND

Eindelijk bouwde Keshav de XOR Gate uit 3 NORs en 2 NOTs (of 2 NORs en een AND):

The whole XOR Gate

Detail of XOR Schematic

Alle afbeeldingen gebruikt met toestemming

Dat is een geweldige link .. misschien kan iemand een computer bouwen;)
Ik denk dat die poorten alleen op kleine schaal werken, vanwege de wrijving.
Bedankt voor de link naar mijn blog! Je hebt trouwens mijn toestemming om mijn afbeeldingen te gebruiken. Ik hou niet echt van het hele auteursrecht, dus voel je vrij om ze te gebruiken. Krediet zou leuk zijn :)
Bedankt voor de link! Helaas is mijn site de laatste tijd op en neer gegaan als een jojo, wat erg frustrerend is. Ik weet niet of de ontkoppeling waar ik naar verwees aanwezig is in alle poorten, maar het lijkt wel in de NOR-poort te zijn, hierboven weergegeven. In dat geval lijken de inputs niet te zijn gekoppeld aan de centrale hendels, wat zou betekenen dat de output van bijvoorbeeld een 1,1-input naar een 0,0-input niet zou veranderen :-( Het lijkt erop dat deze blogger heeft echter geprobeerd het probleem op te lossen: http://spillerrec.wordpress.com/2012/01/29/mechanic-nor-gate RW
Ik bied een premie van 100 aan iedereen die een SR-latch maakt en legt uit waarom Q of ~ Q is ingesteld als de invoer 0 en 0 zijn.
#2
+5
Steen
2011-10-26 02:10:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Niet direct een antwoord, maar ik dacht dat mensen die geïnteresseerd waren in deze vraag ook geïnteresseerd zouden zijn in een inspirerende post ...

Ik heb een binaire rekenmachine als deze a gezien > leef en heb sindsdien nagedacht over het bouwen met lego. Ah, mooie plannen ...

Dat is een goed idee, maar ik dacht aan de elementen van digitale technologie, zoals eenvoudige signaalsporen, OF- en NIET-poorten.
#3
+5
Randomwraith
2012-05-29 10:29:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met dank aan waar het moet komen: de poorten van Keshav Saharia waren een poging om de hier gevonden poorten te vereenvoudigen:

http://www.randomwraith.com/logic.html

Als je goed kijkt naar de poorten van Keshav, zul je zien dat ze een fundamentele fout hebben: ze kunnen niet gereset worden, de input staven zijn volledig ontkoppeld, dus als je ze eruit trekt, doet dat niets.

RW

Blij dat je site nu weer actief is - op het moment dat ik naar Keshav's post had gelinkt, was de link naar je originele blog dood :( Ik weet ook niet zeker wat je bedoelt met de ontkoppelde opmerking - het lijkt mij dat je Beweeg de input staven inderdaad terug naar buiten en bewerk de output, vanwege het scharnierende effect op de hendels.
#4
+4
Mark Langen
2012-01-25 05:14:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is dit project, en met een dergelijk mechanisme heb je een behoorlijk hoge limiet op de complexiteit van wat je kunt doen:

http://www.youtube.com/watch? v = SYi9sJkS19QDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...