Vraag:
Drijven LEGO-stenen?
fredley
2011-10-26 01:52:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Is het mogelijk om een ​​boot van LEGO-stenen te bouwen? Ik waardeer dat je het niet waterdicht kunt maken, maar zou een LEGO-boot uit zichzelf drijven vanwege het drijfvermogen van de stenen zelf?

Foto's van zelfgemaakte drijvende constructies zouden echt interessant zijn.

Het is bekend dat de roeiboot uit veel Pirate-sets drijft, samen met een paar minifigs, schatten en andere elementen aan boord.
Kun je huishoudfolie (plasticfolie in de VS) gebruiken als afdichting tussen de onderste laag stenen?
En hoe zit het met lijm? (Ik realiseer me dat dit misschien niet zo praktisch is).
@UmberFerrule ***Gluing Lego?!?!***
Oh jee! Heb ik gelasterd ?! ;)
@fredley Natuurlijk, als je 'boze wenkbrauwen' op je gigantische LEGO-robot van de ondergang wilt zetten. . \ _ /.
Lego-boten zoals hieronder weergegeven drijven, niet omdat de stenen drijven, maar [omdat het model water verplaatst.] (Http://en.wikipedia.org/wiki/Archimedes%27_principle)
Veertien antwoorden:
#1
+59
Sebastian Wahl
2011-11-08 01:30:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het plastic is een beetje zwaarder dan water en zou moeten zinken, maar in de praktijk heb ik ervaren dat 2x4 stenen (en dergelijke) de neiging hebben om lucht erin op te sluiten en eigenlijk vrij goed te drijven. maar voor kortere periodes (zoals een half tot een heel uur) zou waarschijnlijk prima werken. (ik heb niet echt getest hoe lang het zou kunnen blijven drijven, ik probeer het nu uit. Als mijn kleine minibootje is gezonken , Ik zal hier de tijd toevoegen.)

Update:

24 uur zijn verstreken, het zweeft nog steeds.

enter image description here

Het is ongeveer 1 mm gezakt ten opzichte van het begin, maar niets van belang. Maar hoewel ik het af en toe rondduwde, was het meestal nog steeds in stilstaand water en stationair. Hoe het zal presteren tijdens het spelen is onbekend.

enter image description here

Merk op hoe de interne structuur van de stenen ervoor zorgt dat de lucht erin wordt opgesloten.

#2
+25
tombull89
2011-10-26 02:04:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een paar jaar geleden was er deze solide politieboot uit één stuk die zou blijven drijven. enter image description here

Er was ook een kleine rode boot (van vóór 2000) die werd geleverd met een deel van een piratenset (in ieder geval geloof ik) enter image description here

Wat betreft het bouwen van een boot helemaal opnieuw ... nee. Het had de neiging om te kapseizen en vervolgens te zinken (enigszins indrukwekkend). Leg 2x 4x2 stenen op elkaar en leg ze in water, ze drijven alleen op hun kant. Ik verwacht dat dit het zwaartepunt ligt, maar ik ben geen wetenschappelijk type, dus ik kan het niet zeker bevestigen.

Er is ook een bruine variant van deze rode boot.
In feite is het verkrijgbaar in meer dan slechts twee kleuren. Waarschijnlijk vier of zo (blauw en zwart?).
@PaŭloEbermann: De bruine variant is eigenlijk populairder.
Er zijn verschillende andere drijvende bootrompen (of kleine boot, opblaasboot, kano ...). Misschien is het vermeldenswaard dat sommige ervan in veel stukken zijn (http://www.peeron.com/cgi-bin/invcgis/psearch?query=boat+section&limit=parts).
Ja, ik heb een rode en een bruine van de hierboven getoonde boot en ze kwamen met een piratenset uit de jaren 90. Weet niet meer welke.
#3
+22
oezi
2011-10-26 01:59:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had een politieboot toen ik een kind was met een lichaam uit één stuk, dus het was waterdicht en kon drijven:

lego police boat

Er zijn enkele andere LEGO-boten met vergelijkbare lichamen (zelfs enkele grotere) die ook zouden moeten kunnen drijven.

Mijn broer had die set ook. Het lichaam bestond eigenlijk uit drie delen, niet één - voorste derde, middelste derde, achterste derde. Maar elk derde deel was waterdicht en krachtig.
Het is eigenlijk een driedelige romp: boeg, achtersteven en .. uh .. midden. Mijn broer en ik hadden er twee en een brandweerboot. Maakte een geweldige trimaran.
#4
+16
Rober
2013-08-18 19:42:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is nog een niet genoemde manier om flotatie te bereiken. Mijn kind ontdekte het vandaag met zijn "watervleermuis": oppervlaktespanning . De lange platte vleugels deden het:) Het is niet precies vanwege het drijfvermogen van de stenen zelf zoals gewenst in de vraag, maar kan als aanvulling helpen.

Water bat

Voor meer informatie over de onderliggende fysica: Oppervlaktespanning

#5
+14
Joubarc
2011-10-27 13:56:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naast de verschillende scheepsrompen kunt u pneumatische tanks gebruiken voor extra drijfvermogen.

Als u uw boot wilt motoriseren, houd er dan rekening mee dat dit extra gewicht betekent, wat op de een of andere manier moet worden tegengegaan.

#6
+12
JW8
2011-11-03 00:47:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn kinderen hadden het piratenschip van kapitein Roodbaard - het dreef zeker in de badkuip!

Captain Redbeard's Pirate Ship

Ik geloof dat veel van de andere Lego-piratenschepen konden drijven, vooral als ze had gegoten rompen uit één stuk - zie deze lijst.

#7
+10
Nebu
2014-04-04 17:29:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn kinderen spelen met de lego vissersboot (zie foto) in onze badkuip. Dit ontwerp heeft een serieuze fout (imo). Zelfs als er hele kleine watergolven in onze badkuip zitten, komt er water in de boot dat dan te zwaar wordt en zinkt. Dus als je van plan bent om je eigen legoboot te bouwen, zou ik ervoor zorgen dat de zijkanten hoog genoeg zijn om te voorkomen dat er water in de boot komt. Of als je echt slim bent, maak dan een waterafvoersysteem zoals normale boten dat hebben.

Lego vissersboot 4642

Lego fishing boat 4642

U vroeg ook om enkele voorbeelden. Ik heb dit eenvoudige maar effectieve voorbeeld online gevonden.

Simple but effective design

#8
+7
Raleigh Buckner
2011-10-26 02:03:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor een heel kleine "boot" - zoiets als een 4x8 plaat met 1x8 en 1x2 stenen zijkanten, kan het een korte tijd drijven voordat de lekkage het wegneemt. Voor grotere spullen is LEGO gewoon te zwaar als je de noodzakelijke structuur voor een echte boot gaat bouwen.

Er waren een aantal boten met een verzegelde romp die ik me herinner uit mijn kindertijd die waren ontworpen om te drijven, dus de speciale onderdelen ervan zouden het mogelijk maken.

#9
+7
albiglan
2011-11-04 21:45:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Al een juist antwoord geaccepteerd, maar ... de oorspronkelijke vraag lijkt te zijn: "Drijven Legoblokjes vanzelf?"

De meeste Legoblokjes zijn gemaakt van ABS-plastic met een soortelijk gewicht groter dan 1 (maar slechts in geringe mate). Ze zijn dus zwaarder dan water en zullen van nature niet drijven. Je kunt kleine stenen aanvankelijk laten drijven omdat er kleine belletjes aan hun oppervlak blijven kleven, maar ze zullen uiteindelijk allemaal zinken.

Aangezien ABS niet wordt aangetast door zout water, is het misschien mogelijk om het zoutgehalte van het water te verhogen tot een punt waarop de stenen van nature drijven (zou een hogere concentratie moeten hebben dan zeewater ...)

Terwijl een massief blok ABS zou zinken, zijn LEGO-stenen hol. Het probleem van drijven is verplaatsing - zo drijven stalen en ijzeren schepen - ze verplaatsen zoveel water als ze wegen, en zijn dus drijvend.
JEP. Maar ik weet niet zeker of de steenverbindingen waterdicht zijn. Ik kan me veel ontwerpen voorstellen met platen die nog steeds water in de "romp" laten. Ik wijs er meer op dat je niet zo waterdicht hoeft te zijn om de boot echt te laten drijven. Het antwoord van Sebastian Wahl klopte wel! :-)
Klopt - het feit dat ze niet waterdicht zijn, werd heel goed aangetoond door James May toen hij zijn LEGO-huis bouwde, compleet met wijnglazen die overal rode wijn lekten;)
#10
+7
cabbey
2011-12-09 13:18:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, mits zorgvuldig gebouwd. Toen ik een kind was, maakte ik een aantal legoboten om mee te spelen in het bad en later in het zwembad. Het belangrijkste dat ik me herinner, was om de romp ondersteboven te maken en uit ten minste twee in elkaar grijpende lagen. Voering van de binnenkant met plaat hielp ook.

#11
+1
Friend Of George
2011-11-03 19:21:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou moeten zeggen dat in het algemeen alleen de onderdelen die zijn ontworpen om te zweven, dit betrouwbaar zullen doen. Je kunt misschien een soort vlot maken door een aantal grote stenen om te draaien (noppen naar beneden).

Ik heb Legoblokjes niet in water geprobeerd (behalve een politiebootset ), maar bij gebruik van Duplo's in het bad konden we alleen ondergedompelde constructies maken. Het water sijpelt gemakkelijk in de bodem van de stenen en zorgt ervoor dat ze zinken.

#12
+1
joshua
2014-07-28 08:02:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, ze drijven maar maken de romp niet smal, want hij blijft rechtop staan ​​als je de romp breed maakt. Smal betekent topzwaar. Ik begon met het maken van LEGO-boten, nu maak ik zelfgebouwde boten. En het is niet nodig om waterdicht te zijn, want LEGO krijgt gewoon meer oppervlakte. Wie weet kun je zelfs een cruiseschip maken dat drijft.

#13
+1
Niels
2014-12-24 03:49:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Styrofoam-stukjes die vastzitten in van stenen gebouwde kamers, zouden goed kunnen werken om structuren overeind te houden.

Dat zou zeker werken, maar ik denk niet dat er LEGO-piepschuimonderdelen zijn. De purist in mij vertelt me ​​dat ik alleen LEGO moet gebruiken.
#14
-1
James Litewski
2011-11-03 03:24:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, zolang de bodem het gewicht van de boot op het water kan verplaatsen. Net zoals een ijsbeer op dun ijs kan lopen; verplaatsing.

Ik denk dat je niet 'dun ijs' bedoelt (ijsberen kunnen niet op dun ijs lopen, ze vallen erdoorheen omdat ze zwaar zijn), maar 'ijsberg', waar het drijfvermogen dat nodig is om de ijsberg drijvend te houden wordt geleverd door het verplaatsen van een equivalente massa water. Nog steeds: * Wha ?? * Dat is de vreemdste analogie ooit.
Dit antwoord is ook niet nuttig. 'Drijven legoblokjes?' 'Ja, zolang ze maar minder wegen dan een equivalent volume water.' Dat is bijna bedelen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...