Vraag:
Hoe kan een sticker worden verwijderd?
Pat Ludwig
2011-10-26 01:01:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In mijn jonge jaren heb ik misschien een paar stickers op mijn stenen geplakt. Waaronder enkele die meerdere stenen bedekten.

Nu heeft mijn dochter de neiging om hetzelfde te doen :)

Hoe kan ik het beste de stickers verwijderen, vooral oude?

Heeft iemand WD40 geprobeerd?
@Kramii: [Relevant] (http://diy.stackexchange.com/q/6226/2609)
Ik plaats dit als een opmerking en geen antwoord omdat het een merknaam is, maar persoonlijk gebruik ik Goo Gone (tm). De beste techniek die ik ken, is om de sticker (s) eraf te halen met je vingernagels of een ander hard voorwerp, en dan Goo Gone te gebruiken om het residu te verwijderen.
Ik moet de Goo Gone buiten gebruiken zodat de geur mijn dame niet stoort, maar het is de moeite waard om stickerresten te verwijderen. Ik heb dit nog nooit rechtstreeks op LEGO gebruikt, maar het heeft geweldig gewerkt op doorzichtige plastic voedselcontainers die ik aan het opruimen was om LEGO op te slaan. Ze zien er met minimale inspanning uit als nieuw.
Negen antwoorden:
#1
+16
oezi
2011-10-26 01:11:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

de beste manier die ik tot nu toe heb ontdekt, is om ze zo goed mogelijk te krijgen met je nagels of een plastic mes (ik zou het gebruik van metalen messen of scheermesjes niet aanraden - als je dat doet, wees dan voorzichtig om krassen te voorkomen het stenen oppervlak) en verwijder vervolgens de resterende lijm met:

  • pure alcohol of
  • glasreiniger
  • goedkope haarspray (2-3 seconden na zeer korte afstand en dan afwrijven met een stuk doek) doet soms ook goed werk
#2
+14
Ambo100
2012-01-31 23:06:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb mijn eigen experimenten uitgevoerd om te bepalen welke methoden werken door willekeurig drie stickers (die lijken op de stickers die in LEGO sets zitten) op een eenvoudige stenen muur aan te brengen.

enter image description here

  • Het gebruik van mijn vingernagels om de stickers te verwijderen werkte goed. Dit is hoe ik altijd stickers heb verwijderd en in mijn ervaring heb ik daar geen problemen mee gehad.
  • De bakstenen muur 15-30 seconden verwarmen, gelijkmatig met een haardroger sterk> maakte het gemakkelijker om de sticker handmatig te verwijderen. Het was nog een hele klus om de hoek te kiezen, maar de sticker komt er soepeler af.
  • De stickers stevig vastplakken met plakband en afpellen werkte niet, zelfs niet nadat verschillende pogingen. Twee van de drie stickers waren in tweeën gepeld.
  • Sceptisch over het gebruik van een scherp mes om een ​​sticker te verwijderen, had ik mijn LEGO-muur opnieuw opgebouwd uit oude, beschadigde stenen. Het gebruik van een hobbymes om de stickers te verwijderen was heel gemakkelijk, maar er was een risico dat de steen zou worden geschraapt en schade zou ontstaan.

Ik heb geen haarlak, pure alcohol of andere chemische schoonmaakproducten geprobeerd.

Ernstig? EEN SCHEERMES OP LEGO STENEN?!?! Het kan me niet schelen hoe oud ze zijn! Ze zijn LEGOS! Je moet ze respecteren !!!!!!!!
@J.Walker Ik probeerde een aantal methoden uit de andere antwoorden op deze vraag en [een van hen] (http://bricks.stackexchange.com/a/35/132) stelde voor om een ​​mes te gebruiken.
#3
+11
Lunatik
2011-10-26 01:10:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is het beste om zoveel mogelijk mechanisch te verwijderen (plastic spatel / vingernagel, niets moeilijker tenzij je graag aan je stenen krabt) en gebruik dan wat ' Sticky Stuff Remover' om de plakkerige resten te verwijderen .

Dit spul werkt op vrijwel alles zonder sporen achter te laten, Lego is gemaakt van ABS en wordt er niet door aangetast.

#4
+5
Steen
2011-10-26 01:11:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een scheermesje gebruikt om de sticker te verwijderen en daarna een klein beetje voedselolie om de lijmresten te verwijderen.

Soms hebben alleen wat plakband en een herhaalde nasynchronisatiebeweging het ook gedaan .

#5
+5
JW8
2011-11-03 00:42:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je de oude sticker niet wilt bewaren, verwijder deze dan met je vingers of een plastic mes en gebruik ontsmettingsalcohol om de resterende plakkerige stukjes te verwijderen. Zoals andere posters hebben opgemerkt, lopen metalen messen / scheerapparaten het risico van krassen op de plastic stenen - het hangt allemaal af van het vertrouwen in je mes / scheermesvaardigheden.

Ik gebruik alcohol in plaats van hardere chemicaliën (zoals glasreiniger of haarlak) om de hoeveelheid mogelijk giftige chemicaliën op de stenen te verminderen, aangezien kinderen ermee spelen nadat de sticker is verwijderd.

#6
+5
joshua chrïst
2012-02-01 11:02:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aceton (nagellakverwijderaar) werkt ook best goed, ik gebruikte het als kind om stiften en stickers op mijn LEGO-stenen te verwijderen. Laat je stenen er echter niet in weken, anders zal je merken dat je steen behoorlijk rubberachtig wordt als je hem verwijdert! Ik heb dat op de moeilijke manier ontdekt. ​​

Zoals Joshua opmerkt, is aceton een oplosmiddel dat ABS oplost als het voor langere tijd in contact blijft met de elementen.
#7
+4
Benny Popek
2018-08-10 23:01:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik een föhn om de sticker een beetje op te warmen. Vervolgens een plastic krabber of plastic mes of vingernagel om de sticker en zoveel mogelijk lijm eraf te schrapen. De echte LEGO stickers lijken beter los te komen dan de after market stickers. Ik gebruik een beetje ontsmettingsalcohol op een microvezeldoek om eventuele resten te verwijderen. Verwijder eventuele alcohol met een droge microvezeldoek.

Dit laat mooie schone LEGO's achter.

#8
+3
KevinS
2012-05-31 05:05:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is / was een product genaamd Un-Du dat de kleefstof van stickers verzacht, zodat ze verwijderd en hergebruikt konden worden. Ik heb een paar links online kunnen vinden, dus ik denk dat het er nog steeds is. Het "gepatenteerde" deel van het "Un-Du" -product was de gereedschapsuitbreiding die aan de fles was bevestigd. Het belangrijkste onderdeel is de vloeistof en dat is gewoon heptaan. Ik heb het niet vergeleken met ABS, maar ik denk dat het het bekijken waard is

#9
+3
Zero
2014-08-03 13:23:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rapid Remover doet wonderen. Laat het ook weken in heet water en pel het dan gewoon af.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...