Vraag:
Is het veilig om LEGO-onderdelen in de vaatwasser te wassen?
Reven
2011-10-26 01:30:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb van veel mensen gehoord dat LEGO in de vaatwasser kan worden gewassen, maar ik maak me zorgen over kromtrekken, het verliezen van stickers, het afslijten van geverfde stukken, enz. Is het veilig om ze daadwerkelijk in de vaatwasser te wassen? ? Is er een andere voorzorgsmaatregel die u moet nemen?

Zie ook [Lego-reinigingstechnieken en gereedschappen] (http://bricks.stackexchange.com/questions/124/lego-cleaning-techniques-and-tools).
Negen antwoorden:
#1
+21
Zhaph - Ben Duguid
2011-10-26 01:41:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

LEGO raadt het gebruik van een vaatwasser af om je stenen schoon te maken:

We raden je aan om je LEGO-onderdelen alleen met de hand te reinigen of te wassen op max. 40 ° C of 104 graden (F) Fahrenheit. Hogere temperaturen kunnen de kwaliteit van de LEGO-onderdelen beïnvloeden. U kunt een mild afwasmiddel aan het water toevoegen, gevolgd door spoelen met schoon water. Plaats uw stenen niet in de wasmachine of vaatwasser, en probeer ze niet te drogen in ovens, magnetrons of haardrogers . Eventuele elektrische onderdelen, zoals kabels, motoren, batterijcompartimenten, kunnen alleen met alcohol worden afgeveegd. Laat de onderdelen aan de lucht drogen bij kamertemperatuur. Gebruik voor het desinfecteren een mild bleekmiddel.

(nadruk van mij)

Ik kan instaan ​​voor deze eerste hand - zelfs handwarm water kan stenen vervormen!
#2
+11
Steen
2011-10-26 01:39:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb goede ervaringen opgedaan toen ik ze in een waszak stopte. Stickers komen meestal los. Verf verschilt van model, jaar en merk. Sommige van mijn stenen uit de jaren 80 ( zoals deze) zien er nog erg nieuw uit, met de originele print intact.

Mensen lijken te geloven dat dit niet de aanbevolen manier is om LEGO schoon te maken, maar ik waardeer het dat ik uit de eerste hand ervaring heb met de echte wereld en ik zal deze methode gebruiken voor echt oude en bevlekte stukken.
Ik heb deze methode gebruikt en had geweldige resultaten, dat gezegd hebbende, ik gebruik geen heet water of afwasmiddel, alleen water.
#3
+6
Rory Alsop
2011-10-26 02:22:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het echte antwoord hier is nee, maar kijk eens naar mijn antwoord op deze andere vraag voor een alternatief dat echt werkt, ze als nieuw noemt, met slechts een beetje elleboogvet - een bad met Milton-oplossing.

#4
+5
Joubarc
2011-10-27 09:38:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op een gegeven moment raadde LEGO het gebruik van een wasmachine aan in plaats van een vaatwasser, aangezien je de temperatuur kon beperken tot 40 °. U moet er echter voor zorgen dat alle onderdelen veilig zijn ingesloten in een doek (bijvoorbeeld een kussensloop) en verwacht niet dat uw stenen helemaal niet bekrast raken.

#5
+4
Wolly
2015-11-20 03:53:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb duizenden Lego- en Duplo-stenen in de wasmachine gewassen volgens de suggestie van het personeel van de Lego Store dat kinderevenementen organiseert. De Lego-winkels gebruiken wasmachines. Geen van de stenen is kromgetrokken. Ik gebruik warm water wassen op een zachte cyclus, en ik laat ze weken door het deksel op te tillen. Ik voeg ongeveer een half kopje chloor toe aan een lading om de stenen te desinfecteren, aangezien er veel verschillende kinderen met de stenen spelen.

Ik koop nylon netzakken voor wasmachines bij de dollarwinkel en stop de stenen in de zakken. Uitrustingstassen werken ook goed. Was geen kleine voorwerpen die door de netgaten kunnen steken, en vooral geen bladeren die vast komen te zitten in de kleine gaatjes van de nylon netzakken en ze uit elkaar scheuren - die was en desinfecteer ik in de gootsteen. Er zijn allerlei soorten zeven beschikbaar die je kunt gebruiken om de onderdelen uit een gootsteen te vissen.

Ik gooi Duplo-stenen zonder zakken of netten rechtstreeks in de wasmachine, omdat ze enorm zijn, en ik schep ze met behulp van een enorme leklepel die ook in de dollarwinkel is gekocht. Ik heb meer dan duizend Duplo-stenen en tot nu toe is er niet één beschadigd. Stickers zijn een ander verhaal. Sommige zijn getroffen, andere niet.

Hoe zit het met bedrukte Duplo-stenen?
Ik heb een wasmachine met voorlader, het klinkt alsof je een machine met bovenlader hebt die tijdens een wascyclus kan worden geopend. Denk je dat de andere actie de stenen meer zou krassen?
#6
+3
pabouk
2014-01-07 19:38:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou het gebruik van een vaatwasser niet aanraden. Ik heb vreselijk versleten stenen gezien met een erg lelijk, dof oppervlak als gevolg van meerdere afwasprocedures. Soms merk je dat een vaatwasser zelfs een glazen oppervlak etst.

De schade kan waarschijnlijk worden veroorzaakt door een combinatie van de watereigenschappen, het gebruikte afwasmiddel en de temperatuur.

#7
+3
Susan Donald
2015-05-25 19:23:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik de vaatwasser niet. Mijn man heeft de wasmachine verkeerd gelezen en we hebben ze in de vaatwasser gedaan, bijna de helft is kromgetrokken!

#8
+1
Kilian Seifert Leitch
2015-11-21 18:54:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou het niet aanraden, aangezien ik ooit een groot aantal oude (niet zeker hoe oud) en smerige Lego-stukken heb gekregen. Mijn ouders gingen toen vooraf om ze in de vaatwasser te zetten. Sommige onderdelen, zoals de standaardstenen, hebben het overleefd, maar stukken zoals platen zijn verbogen en kromgetrokken.

#9
+1
Wol Bar
2018-11-24 23:28:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wasmachines voor de voorlader zouden in orde moeten zijn met de gewone stenen, zolang je de zachte cyclus gebruikt. ABS-plastic is taai.

Wat vaatwassers betreft, ze hebben verwarmingselementen die het water verwarmen tot een temperatuur die ver boven uw boiler ligt. Wasmachines komen nooit in de buurt van de temperatuur die vaatwassers gebruiken. Ik heb nog nooit stoom uit een wasmachine zien komen, maar elke keer als ik de deur er voor open, komt er stoom uit mijn vaatwasser. Dat is een aanwijzing dat water dicht bij het kookpunt is.

Als je je echt zorgen maakt, gooi de stenen dan in een bak vol zeepachtig water en laat ze 3 uur weken, meng het rond, gooi er een kopje bleekmiddel aan het eind, laat uitlekken met zeef over het afvoergat.

De stoom die uit de vaatwasser komt, is niet vanwege de watertemperatuur die wordt gebruikt voor het wassen. Dit komt doordat de vaatwasser een hoge luchttemperatuur gebruikt om te drogen en zo sporen te vermijden. https://home.howstuffworks.com/dishwasher.htm Hoe dan ook, zelfs als water niet kookt, is het nog steeds te heet voor stenen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...