Vraag:
Hoe is de basissteen door de jaren heen veranderd?
Erik Olson
2011-10-26 02:12:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De basis 2x4 steen heeft vele versies. De moderne heeft bijvoorbeeld dunnere muren en grappig gevormde buizen in vergelijking met een baksteen uit het begin van de jaren tachtig. Wat waren de veranderingen door de jaren heen en hoe hebben deze het bouwen beïnvloed?

Een antwoord:
#1
+19
oezi
2011-10-28 19:46:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kan geen lijst geven van alle kleine wijzigingen, maar ik kan in ieder geval de belangrijkste wijziging vertellen die is aangebracht in de geschiedenis van de standaard 2x4-steen (die ook van toepassing is op alle andere stenen en onderdelen):

Over het algemeen zijn er geen essentiële wijzigingen aangebracht: een gloednieuwe steen past nog steeds in elkaar met een steen van vóór 1963 zolang de celluloseacetaat niet te veel vervormd is tijdens het verouderen ( dat is de belangrijkste reden waarom ze zijn overgestapt op ABS, het is robuuster, krasbestendiger en vervormt niet zo gemakkelijk).

De belangrijkste "verandering" die echt van invloed is op het bouwen, is de constant verbeterde precisie in productie - dit gebeurt de hele tijd, dus het heeft geen zin op de tijdlijn. Het effect is simpel: beter passende stenen verbeteren de stabiliteit van uw constructie.

* Transparante stenen bestaan ​​uit polycarbonaat, assen bestaan ​​uit polyamide

U kunt aan het patent (http://i.stack.imgur.com/QRwhY.jpg) zien dat het basis * ontwerp * niet duidelijk is veranderd.
De steen zoals hij er nu uitziet, heeft sinds 1958 geen structurele veranderingen ondergaan, en daarom vierde LEGO in 2008 de 50 jaar van de steen. De steen van vóór 1958 had niet de onderste buizen, die deel uitmaakten van het patent dat je noemt.
@Joubarc - Huidige 2x4 hebben dunnere muren (met verticale "richels") dan eerdere 2x4 stenen van ongeveer 10-15 jaar geleden. Dit lijkt meer stijfheid te hebben, evenals een vermindering van de hoeveelheid plastic. Ik weet niet zeker of het het koppelingsvermogen verbetert of vermindert.
@CadeRoux - klopt, maar het is niet echt een structurele verandering. Ik denk dat de kracht van de koppeling hetzelfde moet zijn, omdat ze plastic hebben achtergelaten op het deel van de muren waar de noppen het raken. Maar ze zijn minder plastic, dat is zeker.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...