Vraag:
Wat zit er in de "gewichtselement" -steen?
Pubby
2011-10-26 03:28:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een paar stenen met een gewicht erin. 52 g volgens Lego.

Wat zit er precies in deze stenen waardoor ze zwaar zijn?

Heb je het over deze [gewichtsdelen lego trein] (http://en.bricker.ru/parts/73090a/)?
Drie antwoorden:
#1
+36
pcantin
2011-11-02 05:34:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb het ondenkbare gedaan! ... ik moest het weten.

Ik opende een van mijn twee verzwaarde stenen. Een van de twee uiteinden heeft een vastgelijmde dop die ik rond heb gesneden met een mes.

enter image description here

Het stuk metaal dat erin zit, past bijna perfect in de holte. Ik ken geen metalen, maar het heeft een regenboogachtige glans. Hier is een close-up:

enter image description here

Ik plak het nu terug met superlijm.

+1, voor het beschadigen van een LEGO-steen om een ​​antwoord te geven. Ik stel me voor dat je het zou kunnen wegen om zijn massa te vinden.
Sinds wanneer is het beschadigen van een LEGO-steen +1 waard? Ketter!
Het is logisch dat dit van gegalvaniseerd staal zou zijn, omdat ze vaak werden gebruikt om de drijvende boten in evenwicht te houden (bijv. 314, 4005, 4010, 4025, enz.) En redelijkerwijs kon worden verwacht dat ze nat zouden worden en roest dat uit de steen lekt, er raar uitziet.
Ik hapte letterlijk naar adem toen ik dit zag.
Ik weet niet of ik dit antwoord moet upvote omdat het juist is, of downvote voor het uit elkaar snijden van legoblokjes. Dit soort experimenten zou nooit voorbij het ethiekpanel in mijn huishouden komen.
Ik heb er een die zichzelf voor altijd aan de zijkant had geopend. En ik heb geen gewelddadige middelen gebruikt om zijn glanzende binnenkant te laten zien. Merk op dat de zijkant teruggeknipt kan worden. Ik dacht dus altijd dat dit bedoeld was om deze container te kunnen openen / sluiten.
Ik deed dit halverwege de jaren 90 omdat ik het ook moest weten. Nu we het allemaal weten, vraag ik me af of je het zou kunnen vervangen door iets dat nog zwaarder is. Zijn er veilige dichtere metalen die niet te duur zijn? Een loodlegering misschien? Iets minder dan 2 gram is niet zo zwaar.
@l008com Ga voor wolfraam. Bijna twee keer zo zwaar als lood zonder de gevaren voor de gezondheid
#2
+12
oezi
2011-10-26 10:47:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had twee van deze stenen in het rood, een is kapot (een van de zijkappen is eraf gevallen): er zit gewoon een stuk gegalvaniseerd ijzer / staal in.

Mijn blokken zijn ongeveer gekocht 19 jaar geleden, dus misschien hebben ze in de tussentijd het gewicht veranderd naar een ander / goedkoper materiaal, maar ik denk van niet.

Dit lijkt erop dat het correct is. Ik ga doen wat Zhaph zei en het testen met een magneet.
ik ben er niet 100% zeker van dat het ijzer / staal is, maar het ziet er ongeveer zo uit omdat het gegalvaniseerd is, wat niet veel zin heeft op andere metalen. ik kijk uit naar de resultaten van je magneettest.
#3
+5
Joubarc
2011-10-26 10:01:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben er vrij zeker van dat het een of twee stukken ijzer zijn, maar ik zou iemand moeten vragen die er daadwerkelijk een heeft geopend. U kunt gemakkelijk controleren of het een ferro metaal is als het magneten aantrekt.

Non-ferro metalen zijn niet magnetisch ... dus een gebrek aan aantrekkingskracht sluit niet uit dat een metaal wordt gebruikt;)
Inderdaad, ik heb het te vereenvoudigd, ik denk dat ik dat in zal bewerken. Maar magnetische aantrekkingskracht zal bevestigen dat het een ferrometaal is, en aangezien ik er vrij zeker van was dat het ijzer is (zoals [bevestigd] (http://bricks.stackexchange.com/q / 159) door oezi), wilde ik niet aan andere metalen denken.
Lego-magneten blijven er prima aan vast. Er zijn twee magneten nodig om een ​​steen op te tillen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...