Vraag:
Is de trein met het "openbaar vervoer" compatibel met het Lego City-spoor?
William Grobman
2011-10-29 19:03:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Set 8404 bevat onder andere een trein, maar geen railstukken (zie set 7499). Is deze trein compatibel met deze Lego City-sporen? Ik zie waar het meer een elektrische trolly is en als het niet track-compatibel is, is het dan op zijn minst verrijdbaar?

Vier antwoorden:
#1
+9
Pubby
2011-10-29 19:25:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het maakt gebruik van treinwielen, wat betekent dat het zou moeten werken op Lego-spoor.

enter image description here enter image description here

Bronnen:

Bricklink-set inventaris

LEGO-bouwinstructies zoeken

#2
+7
craigmoliver
2012-04-24 07:49:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is ontworpen om bochten te verwerken die op CITY-track worden gevonden. Hier is het detail van de middelste auto. Er is een tand en groef waardoor de middelste wielen naar links en rechts kunnen schuiven om bochten mogelijk te maken. Ik zal een video plaatsen van een aangedreven trein die hem voortbeweegt, indien nodig.

enter image description here

Cheer's Craig, zeer nuttig detail :)
#3
+4
Ambo100
2011-10-29 19:27:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tot op zekere hoogte, ja. De tram rijdt goed op rechte stukken spoor. Het ziet er niet naar uit dat de tram is ontworpen om te worden gebruikt met CITY-rails.

De wielassen zijn op één punt bevestigd, zodat ze niet gemakkelijk door gebogen stukken spoor kunnen navigeren. Een eenvoudige wijziging zou dit moeten kunnen verhelpen.

#4
+2
Joubarc
2012-04-24 12:13:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het gebruikte wiel is kleiner dan gewone treinwielen en wordt meestal nooit gebruikt in treinsets; maar meer voor kleinere treinachtige dingen ( Spider-Man metro, Indiana Jones-mijnkarretje, spoorbuggy, spooronderhoudsvoertuigen...)

Ze zullen dus op normaal spoor werken, maar door hun kleinere formaat lopen ze meer kans om te ontsporen en hebben ze meer wrijving rond de as dan normale treinwielen. Rechte baan is zeker OK, bochten zullen waarschijnlijk ook goed zijn, maar pas op bij wissels.

In ieder geval gebruiken veel fans hetzelfde wiel om hun eigen trams te bouwen, en sommigen slagen er zelfs in ze te motoriseren.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...