Vraag:
Wat zijn bewezen methoden om een ​​groot aantal onderdelen te sorteren / categoriseren?
Zeemee
2011-10-26 02:21:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe zou je aanbevelen om je Lego-onderdelen te sorteren? Het vinden van een bepaald onderdeel in een doos met onderdelen van ongeveer 20 modellen kost tijd.

Moet ik sorteren op kleur? Of op maat? Een andere categorie?

laat je broer / zus / neef ze sorteren;)
Het lezen waard: http://news.lugnet.com/storage/?n=707
Gerelateerd: [Heeft iemand het LEGO-hand-sorteerproces verder geautomatiseerd dan "pawing and piling"?] (Http://bricks.stackexchange.com/questions/550/has-anyone-automated-the-lego-hand-sorting-process -buiten-handtastelijk-heien)
Vier antwoorden:
#1
+24
Joubarc
2011-10-27 13:47:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat de juiste benadering hiervoor is om het hele proces te beschouwen en niet alleen het sorteergedeelte, hoewel het korte antwoord "sorteren op formulier" nog steeds geldig is.

Het hele proces is niet beperkt sorteren, maar op een meer algemene manier gaat het vanaf het moment dat u besluit een onderdeel op te bergen tot het moment waarop u het ophaalt om het in een model te stoppen.

Als zodanig moet u in gedachten houden je uiteindelijke doel: vind het onderdeel dat je nodig hebt voor het model dat je momenteel aan het bouwen bent. Meestal heb je een specifiek onderdeel in een specifieke kleur in gedachten en moet je dit zo snel mogelijk vinden. Maar niet altijd! Soms maakt het je niet uit in welke kleur het onderdeel is (onzichtbare steunstructuur), of misschien zie je het niet (blinde kinderen). In de meeste gevallen is de vorm minstens zo belangrijk als kleur, maar soms is het gewoon kleur die je zoekt.

Dus wat is sorteren? Sorteren is een manier om een ​​deel van het zoekwerk van tevoren te doen, zodat u niet te veel tijd hoeft te verspillen wanneer u dat specifieke onderdeel nodig heeft. Je wint ook serieuze tijd bij het sorteren, aangezien je het voor veel onderdelen tegelijk doet.

Laten we aannemen dat je op zoek bent naar een specifiek onderdeel in een specifieke kleur, wat het meeste zal zijn de tijd. Dat betekent dus dat uw onderdelen zowel op kleur als op vorm gesorteerd moeten worden. Dat is misschien te onpraktisch voor normale mensen, maar houd er rekening mee dat sommige serieuze bouwers dat doen.

De truc is dus dat je twee sorteercriteria hebt: je gebruikt er een op het moment van bouwen en het andere wanneer je onderdelen opslaan of sorteren (met discipline 1 , sorteer je bij het opslaan). Meestal wilt u tijdens het sorteren net zo veel vervelend werk doen, dus u behoudt de kleursortering voor tijdens het bouwen. Kleur sorteren is het snelst, denk maar aan een bak met alle soorten rode stenen en vind 5 1x1 stenen erin, en stel je dezelfde taak voor vanuit een bak vol 1x1 stenen in alle kleuren.

Nogmaals, dit hangt af van wat je met de stenen gaat doen; als je bijvoorbeeld veel uniforme muren met 2 noppen breed wilt bouwen, is een kuip met één kleur 2xn stenen misschien logischer dan de 2x2, 2x3 te scheiden in kuipen met verschillende kleuren.

In elk Houd er rekening mee dat de ideale manier is om elk onderdeel in elke kleur afzonderlijk op te slaan. Als dit niet praktisch is, overweeg dan om onderdelen te mengen die zo min mogelijk gemeen hebben. Als een container 1x3 en 1x4 stenen bij elkaar houdt, is het moeilijker om ze uit elkaar te halen dan wanneer je 1x1 en 2x3 mengt. Of misschien kun je 2L Technic-assen combineren met 1x2 hellingen.

En het laatste waar je rekening mee moet houden is hoeveel van het onderdeel je hebt. Als je 2000 blauwe 1x1 stenen hebt en slechts een paar tientallen andere kleuren, meng ze dan niet. Scheid de blauwe en de anderen, of beter, scheid de blauwe, maar bewaar een paar gemengd met de andere, zodat de bijna 2000 blauwe 1x1 stenen voor lange termijn kunnen worden opgeslagen. Zorg er ook voor dat zeldzame onderdelen, waarvan u er maar een paar heeft, gemakkelijk te vinden zijn, zelfs als dat betekent dat ze een eigen opslagbak nodig hebben (misschien kunnen ze door elkaar worden gemengd).

Geweldig antwoord! Misschien kun je iets toevoegen over hoe LEGO zelf hun stenen sorteert?
Ik wou dat ik het wist :-) De enige designerworkshop die ik heb bezocht, is die in LEGOland Windsor. Daar hebben ze enorme laden in hun hoofdkantoor met een van elk onderdeel in de lade op een kleine bodemplaat aan de voorkant. Ik heb er geen open zien staan, maar ik vermoed dat ze zijn gesorteerd op element EN kleur. In hun magazijn wordt ongeveer elk onderdeel op dezelfde manier gesorteerd op element EN kleur; met enorme dozen voor gewone onderdelen zoals stenen of platen, terwijl ze voor kleinere een rastervormige opstelling van kleine open hobbydozen hebben. Horizontaal is vorm, verticaal is kleur (of het tegenovergestelde, ik weet het niet zeker).
"het mengen van onderdelen die zo min mogelijk gemeen hebben" is een zeer goede hint. Dank je!
Hier ook +1 voor "onderdelen mengen die zo min mogelijk gemeen hebben". Vooral zinvol voor onderdelen die zeldzaam zijn.
#2
+22
Kramii
2011-10-31 03:47:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je veel ongesorteerde lego hebt, is het niet eenvoudig om een ​​volledig ontwikkeld categorisatiesysteem toe te passen zonder veel werk vooraf. Een manier om dit te omzeilen is door geleidelijk een sorteersysteem te ontwikkelen.

 • Hoe u precies sorteert, hangt af van de grootte van uw verzameling, het profiel van uw stukken, de beschikbare tijd en de categorieën die zijn handig voor je.

Wat je niet moet doen

 • Als algemene regel geldt dat je niet op kleur hoeft te sorteren totdat je al op vorm hebt gesorteerd .

Algemene opmerkingen

 • Je hebt waarschijnlijk een tijdje een "al het andere" -container. Maak je geen zorgen.
 • Dit is je verzameling - sorteer dingen op een manier die voor jou uitkomt en in categorieën die voor jou handig zijn.
 • Denk na over hoe jij ' Ik gebruik de stenen. Sorteer voor gebruik in plaats van omdat de categorieën netjes zijn. Ik laat bijvoorbeeld een aantal wielen op assen staan ​​in plaats van ze uit elkaar te halen, omdat ik ze meestal zo wil als ik aan het bouwen ben.

Beginnen

 • Het is vaak gemakkelijker om de grote dingen eerst uit te zoeken omdat ze het gemakkelijkst te vinden zijn.
 • Sommige dingen, zoals verwarde kabels en touwtjes, kunnen de zaken echt rommelig maken.

Haal dingen uit de weg: - Trek de grote plinten eruit - Trek alle kabels, lieren of iets anders dat in de knoop kan raken eruit - Trek echt grote onderdelen eruit - Haal alle instructies, catalogi, enz. tevoorschijn.

Volgende stappen

 • Ontwikkel een aantal brede categorieën dingen die vaak samen worden gebruikt. Als je iets tegenkomt dat in deze categorieën thuishoort, doe het dan in een aparte container. U hoeft niet alle stenen in deze categorieën in één keer te sorteren - trek ze er gewoon uit wanneer u ze vindt.

Voorbeelden van grote categorieën: - Techniek - Elektronica - Minifigs en hun tools

 • Trek onderweg alles tevoorschijn dat niet echt lego is:
  • Duplo
  • "Heretic" -stenen (MegaBlocks enz.)
  • Ander speelgoed
  • Stukjes papier
  • Pluisjes, takjes enz.

Sorteren op vorm

 • Plak soortgelijke onderdelen aan elkaar. Negeer kleur.

  • Maak stapels van 2x2 stenen
  • Plak de ronde dingen op elkaar
  • Maak stapels platen. Verschuif de platen zodat ze gemakkelijk te scheiden zijn.
 • Telkens wanneer u paar stukken (bijv. Wielen en hun banden, rechter- en linkervleugels) tegenkomt, plak ze samen. Je hebt ze waarschijnlijk als tweetallen nodig tijdens het bouwen.

Categoriseer op algemeen doel

 • Materiaal voor voertuigen

  • Wielen en assen
  • Windschermen
  • Wielkasten
 • Materiaal voor gebouwen

  • Deuren en ramen
  • Hekken
 • Treinspullen

 • Bootmateriaal

Categoriseer op algemene vorm

 • Grote stenen
 • Hellingen
 • Ronde stenen
 • Bogen
 • Platen
 • 1x? bakstenen
 • 2x? stenen
 • Scharnieren en draaitafels

Sorteer strikt op vorm

 • 1x1 stenen

Eindelijk , sorteer op kleur

Als je veel stenen dezelfde vorm hebt, sorteer dan ook op kleur.

 • 1x1 gele stenen
"Heretic" -stenen (MegaBlocks enz.) :)
#3
+10
Sibbo
2011-10-26 02:29:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eerste groep op pasvorm. Dus je legt bijvoorbeeld gewone stenen op de ene stapel, die technische stenen met gaten op een andere, enzovoort. Begin dan met het groeperen van de verschillende maten van je stenen zoals 7 lange staven met gaten, 9 lange staven met gaten, enzovoort. Ik heb nooit op kleur gesorteerd, maar als je na de laatste stap nog te grote stapels hebt, moet je dat doen.

#4
+3
Major Stackings
2011-11-04 10:13:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een neerklapbaar paneel met vakjes aan de achterkant van een rek met uittrekbare opbergbakken is een beproefde manier om kleine onderdelen te sorteren. Gooi gewoon je bit in de juiste gleuf en verzamel de gesorteerde stukken van onderaf. Ik heb er nog geen gezien die specifiek voor LEGO-elementen is gebouwd, maar het idee is gezond. Het zou geweldig werken in een studio-situatie waar grote soorten, frequente modeluitval en opslag van bulkelementen deel uitmaken van de routine.

@DVK Ik ben blij dat je genoten hebt van de afbeelding. Ik vond het behoorlijk spectaculair. Nu, op voorstel van SQB, overweeg ik om er een te bouwen. De jury is nog niet bekend.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...