Vraag:
Welke hand steekt deze minifiguur normaal uit?
user23
2011-10-26 16:54:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik herinner me meer dan één ruzie met een vriend over de manier waarop de handen van LEGO minifiguren moeten worden gericht om correct te zijn (met de duim naar boven / naar binnen gericht, zoals de neutrale positie van een menselijke hand).

Minifigure with left hand rounded-side down, and right hand rounded-side up

Deze heer houdt zijn linkerhand vast met de afgeronde zijde naar beneden en zijn rechterhand met de afgeronde zijde naar boven. Is er een officieel correcte oriëntatie? De pin die de hand verbindt, buigt een beetje, dus ik heb beide oriëntaties in verschillende situaties gebruikt om de handen op het stuur en de bedieningspanelen te houden. Heb ik daarbij het risico lopen het carpale tunnelsyndroom van een minifiguur te verergeren?

Dat is het soort vraag dat ik van FreeLUG-leden zou verwachten als ze zich vervelen tijdens een evenement.
Aan de andere kant, hebben we het eigenlijk over anatomische correctheid van minifiguren?
Zes antwoorden:
#1
+34
pcantin
2011-10-26 17:00:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Persoonlijk beschouw ik de linker als rechtsboven sinds ik een kind was en zo plaatst Lego al hun handen in hun promotiefoto's:

enter image description here

Ik ben pragmatischer geworden naarmate ik ouder ben: als kind was er een duidelijke "goede weg naar boven", maar als volwassene ben ik me gaan realiseren dat sommige poses alleen mogelijk zijn als je een hand op zijn kop draait naar beneden (bijvoorbeeld de verrekijker correct naar een minifiguur brengen).
Er is ook een speciale positie waarin u beide handen kunt uitlijnen om hetzelfde gebruiksvoorwerp vast te pakken, waarbij de onderste hand "ondersteboven" moet zijn.
@Zhaph, Joubarc: Ja, die poses zijn de reden dat ik nooit 100% zeker ben geweest.
Ik heb het altijd links gedaan, op die paar uitzonderingen na.
Ik denk dat de meest recente [Hagrid-minifiguur] (http://brickset.com/minifigs/?m=hp111) dit standpunt ook ondersteunt, aangezien hij duidelijk duimen heeft en wanneer deze correct zijn georiënteerd, is de platte kant van zijn hand is naar boven.
#2
+14
Sibbo
2011-10-26 17:08:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De linker is natuurlijker, omdat de kortste vingers aan de onderkant zitten.

#3
+13
jamesdlin
2014-02-06 15:51:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is een andere manier om erover na te denken:

Maak een vuist en buig je pols niet. De pinkzijde van je hand is grotendeels uitgelijnd met de rest van je pols en onderarm. De duimzijde van uw hand is niet zozeer uitgelijnd met uw pols en onderarm. Merk ook op dat de ronding van je vingers taps toeloopt naar de pink.

photo of a human fist

Vergelijk nu met de hand van de minifiguur. Merk op dat de pols zich dichter bij de ene kant van de hand (de linkerhand op je foto) bevindt dan de andere.

photo of a Lego minifigure fist

#4
+5
McKay
2013-12-11 20:03:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben het over het algemeen eens met het antwoord van pcantin, maar er zijn enkele "officiële" gevallen waarin de rechterkant correct is. Iron Man bevindt zich meestal in de "rechterhand" -configuratie, omdat het doorschijnende lichtblauwe ronde 1x1 blokken aan de bodem bevestigt voor afstotende stralen. Ook houden de Frodo- en Bilbo-magneten Sting beide recht omhoog gericht, en gebruiken ze de "rechterhand" -configuratie, zodat hun handen niet hoog in de lucht zijn.

#5
+5
Mike
2016-11-13 19:40:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De juiste manier wordt in zijn linkerhand getoond op basis van LEGO Friends. Ga eens kijken naar de minipol, waar de arm en hand één stuk zijn en niet naar een andere positie kunnen worden gedraaid:

Minidoll hand

Minidoll-wijzers zijn aan de bovenkant ook meer gebogen, waarschijnlijk om wat gereedschap te passen, zoals sommige andere antwoorden aangeven.
#6
+2
Legocake123
2015-11-29 02:53:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Persoonlijk beschouw ik de linkerhand als correct, aangezien je met de hand een nop, een stuk ijs of iets anders dat op de noppen moet worden gezet op de hand van de minifiguur plaatst.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...