Vraag:
Wat is de geschiedenis van "Modulex" -blokken?
RedRiderX
2011-10-27 16:44:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een paar zeer kleine modellen gezien die gebruik maken van iets dat "Modulex" -stukken wordt genoemd en heb zelfs gehoord dat ze op de een of andere manier rechtstreeks verband houden met LEGO? Ze lijken er niet meer te zijn, dus ik vroeg me af wat hun geschiedenis was?

Niet meer in de buurt? Ik heb hier een 2x5! (Op een bepaald moment hebben ze een [planbord] (http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=Mx15367) geproduceerd dat mijn bedrijf nog steeds gebruikt voor ploegendiensten.)
@Joubarc Ik bedoelde dat ik niet geloofde dat je ze nog steeds nieuw kon kopen. Ik weet zeker dat er nog genoeg mensen zijn die er nog sets hebben.
Twee antwoorden:
#1
+8
Joubarc
2011-10-27 16:51:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Modulex-stenen werden door LEGO voornamelijk voor architecten geproduceerd, omdat de afmetingen gemakkelijker op te schalen waren (ze zijn 5 mm in alle richtingen).

Je kunt een volledige geschiedenis vinden (waarvan ik beken dat ik dat niet deed ' t read) hier

Na verloop van tijd begon Modulex zich meer te concentreren op bewegwijzering en werd het gescheiden van LEGO, maar het bestaat tegenwoordig nog steeds.

#2
+4
jwueller
2011-10-27 16:51:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In het duitse Wikipedia-artikel staat dat ze bedoeld waren voor gebruik door architecten, enz. Ze zijn veel gemakkelijker te gebruiken voor schaalmodellen, omdat ze 5 mm hoog zijn (wat resulteert in een comfortabele schaal 1:20). Dat zou best moeilijk zijn met de standaard LEGO-stenen van 8x9,6 mm.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...