Vraag:
Wat is SNOT bouwen?
user23
2011-10-26 01:33:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb op LEGO-forums een verwijzing gezien naar "SNOT-bouwen". Dit klinkt vies! Zijn er echt plakkerige LEGO-stenen, of wat?

Een antwoord:
#1
+51
pupeno
2011-10-26 01:36:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

SNOT staat voor S tuds N iet O n T op en het betekent constructies bouwen waar je gebruik van maakt scharnieren of andere technieken om de richting van de stenen te veranderen, zodat ze niet op elkaar liggen zoals traditioneel wordt gedaan.

Dit is een heel eenvoudig voorbeeld van SNOT:

Example of LEGO SNOT

De techniek is vooral handig voor ruimteschepen en zelfs sommige LEGO-sets vertrouwen erop, kijk bijvoorbeeld naar de vleugels van de Imperial Shuttle (10212):

LEGO Imperial Shuttle 10212

evenals een van de stervernietigers, zoals de nieuwste, de Super Star Destroyer (10221) (de oppervlakken bij de grenzen zijn onder een hoek geplaatst):

Super Star Destroyer 10221

Er zijn veel manieren om deze techniek uit te voeren. De SNOT-referentietool van Swooshable heeft nog veel meer praktische voorbeelden.

Er zijn twee varianten van de Imperial Shuttle. Beiden vertrouwen op het SNOT-ontwerp. {Ik heb de nieuwere versie van de Imperial Shuttle.}


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...