Vraag:
Alternatieve producten die compatibel zijn met LEGO
noisy
2011-10-27 13:58:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb gehoord dat onlangs een patent voor LEGO is verlopen en dat nu iedereen een bedrijf kan opzetten om stenen te produceren die compatibel zijn met LEGO.

Ik vraag me af hoeveel van dergelijke bedrijven er zijn.

Ik ken er een uit mijn land, Cobi. Kunt u mij nog andere alternatieven noemen?

Dit zou eigenlijk moeten worden opgesplitst in vragen in de trant van "Is X compatibel met Lego?" of "Kan ik X compatibel maken met Lego?" Anders krijgen we elk antwoord met overlappende subsets en missen we waarschijnlijk goed advies over specifieke adapters of technieken. Over het algemeen zouden we op dit punt in de levensduur van de site _niet_ op zoek moeten zijn naar CW-vragen of antwoorden.
Er zijn veel verschillende patenten. Degenen voor de originele stenen zijn lang geleden verlopen, aangezien patenten na 20 jaar vervallen.
Ik ben het met Joe eens; er is niet één set goede antwoorden. Het is een wiki-achtige vraag, en het is te vroeg voor deze site.
Deze andere SE-vraag is relevant voor het patentgedeelte: "Zijn bedrijven die op maat gemaakte LEGO-stukken produceren wettelijk gerechtigd om dat te doen?" : http://bricks.stackexchange.com/questions/250/are-companies-producing-custom-molded-lego-pieces-legally-entitled-to-do-so
Ik denk dat Joe het juiste idee heeft ... Hoe aantrekkelijk One Big List ook mag lijken, vragen over individuele producten zijn waarschijnlijk * veel * nuttiger voor mensen die onderzoek doen naar de producten die voor hen beschikbaar zijn.
Drie antwoorden:
#1
+12
oezi
2011-10-27 14:04:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

er zijn in ieder geval:

Merk op dat sommige hiervan alleen op maat gemaakte accessoires voor minifigs, zeer kleine sets of exacte kopieën van de officiële sets, geen eigen echt "grote" sets zoals LEGO doet

#2
+3
Kramii
2011-10-28 02:45:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier zijn er een paar:

#3
+1
JW8
2011-11-02 04:11:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Brickarms maakt mooie aangepaste Lego-compatibele wapens, accessoires en minifiguren.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...