Vraag:
Waarom zijn LEGO-hellingsstenen getextureerd?
Pubby
2011-10-27 00:06:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waarom is het hellende deel van bakstenen getextureerd in plaats van de gebruikelijke vlakke glanzende rand van &?

Zijn er vormen zonder textuur van deze bakstenen?

http://www.findmybrick.com/product_info.php?cPath=54&products_id=2507&osCsid=5bb0fc8763e1795781da8eb4f8dd2407

Niet alle hellingen zijn getextureerd - de 1x2x2 / 3 helling van 30 ° is bijvoorbeeld niet getextureerd, noch is elke niet-lineaire helling die ik me kan herinneren. Alle getextureerde die ik me kan herinneren, zijn echter 45 ° of groter.
Drie antwoorden:
#1
+19
Nathan
2011-10-27 01:21:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is waarschijnlijk een overblijfsel van toen deze voornamelijk als dakstukken werden gebruikt, en de textuur gaf wat realisme aan het huis / gebouw. ​​

#2
+13
Joubarc
2011-10-27 12:00:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet niet zeker waarom deze hellingen oorspronkelijk getextureerd waren; Zoals Granpappy opmerkt, is de textuur waarschijnlijk gebruikt om daken een mooier effect te geven. Ik meen me iets te herinneren over het feit dat de mal op die manier gemakkelijker te maken was (aangezien er minder precisie nodig was op het gestructureerde deel), maar het kan gewoon mijn verbeelding zijn.

Maar een paar jaar terug hellingen zonder dat er begon textuur te verschijnen (en ik heb het over gewone 45 °, niet nieuwere delen zoals de kaashelling), en fans waren er niet zo blij mee. Na navraag bij LEGO, bleek dat de verandering niet echt opzettelijk was, maar dat LEGO dacht dat het er niet toe zou doen, aangezien de onderdelen dezelfde functionaliteit behielden ondanks dat de esthetiek anders was.

Op dat moment , Bevestigde LEGO dat toekomstige hellingen gestructureerd zouden blijven (opnieuw, afhankelijk van welk deel), maar dat de voorraad gladde hellingen nog steeds zou worden gebruikt, zodat het even kan duren voordat deze op was.

Misschien wil je deze lugnet-discussie over het onderwerp lezen.

"hellingen zonder die textuur begonnen te verschijnen" Dat klinkt best interessant, en daar zou ik graag over willen lezen, maar de gekoppelde lugnet-discussie mist dit detail.
#3
+2
Stephane Delcroix
2013-12-03 21:24:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om je secundaire vraag te beantwoorden:

Zijn er vormen zonder textuur van deze stenen?

1x1 30 ° hellingen (kaas hellingen) zijn niet-gestructureerd (net als hun 1x2-versie).

Cheese slopeDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...