Vraag:
Hoeveel verschillende kleuren LEGO-stenen zijn er?
fredley
2011-10-26 01:48:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met uitzondering van doorschijnende stukken, hoeveel kleuren officiële LEGO-stenen zijn er?

Misschien als je 'recent' hebt gekwantificeerd. Vooral bij de Friends-lijn zijn er de afgelopen jaren wat nieuwe kleuren bijgekomen. Er zijn ook 'oude' kleuren in nieuwe vormen, zoals de roze en paarse bladeren in de Elfenlijn.
Vier antwoorden:
#1
+25
Raleigh Buckner
2011-10-26 01:52:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op de officiële LEGO-kleurenkaart bij Peeron staan ​​111 kleuren vermeld. Er zijn 14 vermeld als "transparant" (of "tr"), dus - 97.

De Peeron-gids vermeldt ook CMYK-, RGB-, HTML-hex-codes (weergegeven als voorbeeld) en Pantone-nummers voor elk .

#2
+24
Joubarc
2011-10-26 19:07:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het nieuwste palet officieel uitgebracht door LEGO in 2010 heeft 51 kleuren in gebruik, waaronder 33 normale kleuren, 14 transparant en 4 "effect" (zilver, goud, metallic, fosforescerend).

Official LEGO palette

Natuurlijk, zoals 81bronco opmerkt, zijn er nog veel meer geweest, maar dit is degene die LEGO effectief gebruikte vanaf januari 2010 In de jaren daarvoor was LEGO bezig met het rationaliseren van zijn kleurenpalet om zelden gebruikte kleuren zo veel mogelijk te elimineren. Gezien de inkrimping tot 51, denk ik niet dat ze sindsdien meer zijn verwijderd.

Volgens de presentatie van het bedrijfsprofiel van 2010 (http://aboutus.lego.com/en-us/factsfigures/default.aspx) zijn er momenteel "58 verschillende kleuren"!
Raar. Het zou me echter niet verbazen als ze het zelf niet zeker konden weten. En misschien zijn de 7 ontbrekende kleuren gereserveerde kleuren (er is bijvoorbeeld geen Maersk-blauw in de grafiek), of misschien hebben ze er opnieuw een aantal tussen de grafiek en het bedrijfsprofiel ingevoerd.
#3
+20
Mr. Shiny and New 安宇
2015-05-12 23:33:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deze Flickr-afbeelding van Brick Colorstream toont alle bekende kleuren LEGO-stenen, in kaart gebracht langs een tijdlijn van wanneer ze beschikbaar waren. Volgens die afbeelding was er in 2015 één nieuwe kleur, "Conductive Black".

(klik voor volledige grootte) Lego color timeline

Hier is een interview met de auteur van die afbeelding: http://www.newelementary.com/2015/03/lego-colour-chart-reference.html Het is leuk om te lezen over hoe de Flickr-stream en -afbeelding tot stand kwamen.
#4
+11
Joseph Marikle
2011-10-26 01:55:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens de LEGO-klantenservicesite waar u op kleurfamilie kunt zoeken, zijn er 9 kleurfamilies en 23 exacte kleuren:

  Kleurfamilie Exacte kleur ------- ------------------------------------ Zwart ZWARTBlauw HELDER BLAUWBlauw AARDE BLAUWBlauw MEDIUM BLAUWBlauw TR. BLAUWBlauw TR. LICHT BLAUW Groen HELDER GROEN Groen HELDER GEEL GROEN Groen DONKER GROEN Groen TR. FLUORE. GROENGroene TR. GROENGrijs DONKERE STEEN GRIJSGrijs MEDIUM STEENGRIJSOranje-bruin HELDER ORANJEOranje-bruin DONKER ORANJEOranje-bruin VLAM GEELGELACHTIG ORANJEOranje-bruin ROODACHTIG BRUINOranje-bruin TR. BRUINPaars HELDER PAARSPaars MEDIUM LILACRood HELDER ROODRood NIEUW DONKER ROODRood TR. FLUORE.REDD. ORANJE TR. ROODWIT WITGeel BAKSTEEN GEELGeel HELDER GEELGeel ZAND GEELGeel TR. GEEL 

http://shop.lego.com/en-US/Pick-A-Brick-ByTheme

Houd er echter rekening mee dat sommige kleuren als "zeldzaam" of "exclusief" worden beschouwd en niet beschikbaar zijn via Pick-a-brick. Sommige tinten worden ook niet vermeld - zoek naar Element ID 4505990 en je vindt een beker met de exacte kleur "Warm Gold"
Voor iedereen die dit antwoord uit 2011 leest, houd er rekening mee dat de kleuren olijfgroen, geelachtig groen, medium azuurblauw en medium lavendel sinds 2012 zijn toegevoegd. En licht aqua en lavendel zijn toegevoegd in 2011. https://www.bricklink.com/ catalogColors.asp? v = 0 & itemType = P & itemNo =


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...