Vraag:
Hoe kan ik een (automatisch) Mindstorms laadstation bouwen?
oezi
2011-10-26 14:31:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk erover om LEGO Mindstorms te kopen en robots te gaan programmeren. Ik ben een software-engineer en LEGO-fan sinds ik een kind was, dus dit klinkt als de perfecte combinatie van mijn liefste hobby's.

Maar er komen enkele vragen in me op die ik gewoon niet kan achterhalen op de LEGO website:

  • Is het mogelijk om de laadstatus van de batterij programmatisch te controleren?
  • Hoe is het NXT 2.0-blok, waar de stroom voor al die motoren en sensoren vandaan komt, opgeladen
  • Is er een mogelijkheid om een ​​soort laadstation te bouwen waar mijn robot naar binnen kan rijden om opgeladen te worden?

Het punt hiervan is, ik zou graag een robot hebben die rondrijdt en dingen doet, en wanneer de batterijen bijna leeg zijn (laten we zeggen < 10%). hij zou zelf naar het laadstation rijden - en als hij weer vol is (> 95%), stapte hij weer uit het station en ging verder met andere dingen.

Voor het 'laadstation' zal ik zeggen dat het onpraktisch is, tenzij je van plan bent je NXT altijd aan te laten staan. (Wat ik niet aanraad, voor het geval de batterij defect raakt of zoiets.) Het is een beter idee om een ​​reservebatterij te kopen.
Vijf antwoorden:
#1
+14
Tim
2011-10-26 15:48:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als software-engineer zou je waarschijnlijk meer thuis zijn in NXC, een C-achtige taal die compatibel is met de standaardfirmware. Je kunt dan BatteryLevel () gebruiken.

Als je de standaard programmeeromgeving wilt gebruiken, gebruik dan dit aangepaste blok.

@Dori Ik had * exact * dezelfde bewerking, maar ik had niet op 'Bewaar bewerkingen' geklikt. :)
#2
+10
jwueller
2011-10-27 06:44:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Ja, het is mogelijk om het batterijniveau te controleren. Ik ben ook een software engineer en heb dat al gedaan in verschillende omgevingen (leJOS, NXC).

  2. Het is niet opgeladen. Het maakt gebruik van standaard AA-batterijen. Er is echter een heel handig oplaadbaar batterijpakket.

  3. Hiermee zou waarschijnlijk een oplaadstation kunnen worden gebouwd, maar het kan best lastig zijn om Doen. Voor zover ik weet, zijn er geen "draadloze" oplaadmogelijkheden zoals die sommige mobiele telefoons gebruiken (magnetische velden gebruiken om energie over te dragen of zoiets). Je zou de robot naar de stekker moeten rijden, maar ik neem aan dat dat mogelijk is.

Het batterijpakket gebruikt de LEGO treintrafo om op te laden, het heeft een stekker van 5,5 mm. Voor mij lijkt het haalbaar om het automatisch aan te sluiten, maar het zal wat gehannes vereisen.
@starblue: Precies. Dat is wat ik probeerde te zeggen.
+1 bedankt voor je antwoord - helaas kan ik er maar één kiezen als geaccepteerd, dus ik laat de stemmen beslissen
#3
+3
Joubarc
2011-10-27 09:35:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Houd er bij het opladen rekening mee dat niemand heeft gezegd dat je AA-batterijen of het oplaadbare pakket moet gebruiken. Je kunt je eigen oplaadadapter bouwen, wat betekent dat je deze ook kunt uitrusten met een andere (krachtigere?) Batterij van jezelf, en laadcontacten hebt die gemakkelijker toegankelijk zijn voor een oplaadstation. (Of gebruik draadloos opladen als u weet hoe).

Dit kan enige elektrische kennis vereisen, maar het zal gemakkelijker te automatiseren zijn dan te proberen de oplader in de oplaadbare batterij te steken. Dat gezegd hebbende, kunt u beide combineren, de oplaadbare batterij gebruiken en een doorgesneden voedingskabel gebruiken om hem aan te sluiten op grote contactplaten van de oplader of zoiets.

+1 bedankt voor je antwoord - helaas kan ik er maar één kiezen als geaccepteerd, dus ik laat de stemmen beslissen
Geen probleem, aangezien je meer dan één vraag hebt gesteld en ik heb er maar één beantwoord, zou mijn antwoord toch niet het geaccepteerde antwoord moeten zijn.
Ik denk dat een draadloos oplaadstation voor inductie van hamsterwielen in orde is! Eenvoudig te maken, leuk om te zien.
#4
+2
Mike Sims
2012-02-05 01:30:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat je nodig hebt is een draadloze oplader met een spanning en stroom die geschikt is om je robot op te laden.

hier is een link naar een instructable die je laat zien hoe je een generieke draadloze oplader kunt bouwen. U moet het aanpassen aan uw eigen behoeften. dwz pas het voltage van de ontvanger aan om het accupakket op te laden.

http://www.instructables.com/id/Wireless-Ipod-Charger/

Met dit circuit zou je in staat moeten zijn om een ​​laadstation te bouwen dat de BOT gewoon nodig heeft om dichtbij te komen om zichzelf op te laden. (een kleine pad met de zender in de basis en een homing-signaal dat de robot kan volgen)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...