Vraag:
Hoeveel minifigs zijn er daadwerkelijk in de ruimte gevlogen?
Erik Olson
2011-10-28 14:00:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik wil weten hoeveel er in de ruimte zijn geweest (ze hoeven niet te zijn teruggekeerd.)

In de ruimte, maar geen minifiguur (in het Duits): http://it-republik.de/jaxenter/artikel/Java-goes-to-space-0092.html
Er was wat LEGO op de STS-134-missie, maar ik heb geen informatie over minifigs gevonden. Ook heb ik geen enkel rapport gezien dat LEGO daadwerkelijk tijdens de missie is gebruikt. Alleen de persberichten die zeggen dat LEGO zal worden gelanceerd. Weet iemand meer?
Zes antwoorden:
#1
+22
Zhaph - Ben Duguid
2011-10-28 14:13:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Werkelijke minifiguren in de ruimte

Er is een aantal video's gepost van de ISS-missie, waar we duidelijk een van de astronauten (Satoshi Furukawa) op het station kunnen zien met een model met enkele minifiguren:

Minifigs In Spaaaaaaace!

Op de Galerijpagina's staat "Werken en leven in de ruimte - Dit zijn de LEGO-modellen getoond in de video's "

In de shots zijn er minstens 7, zo niet 8 minifigs (ervan uitgaande dat elk haar en elk gezicht deel uitmaakt van een complete minifig, in plaats van de lichamen opnieuw te gebruiken voor de shots ):

Working at the the equipment wall Computers Getting ready for a space-walk Sleeping Quarters Going to the toilet Exercise Machines

Dit lijkt de eerste keer te zijn dat echte gelede minifigs officieel gegaan naar de ruimte.

Een Roemeen genaamd Oaida Raul stuurde de Lego Shuttle [bs: 3367] op een weerballon naar "de rand van de ruimte" op 31 december 2011, maar is niet vrijgegeven werkelijke cijfers van de bereikte hoogte:

2001: A Brick Odyssey

LEGO Shuttle on a weather balloon

Twee Canadese studenten stuurden een M inifiguur tot aan de stratosfeer in januari 2012, hoog genoeg om de kromming van de aarde te zien, die te zien is op de pagina's van de Toronto Star:

Minifigure in the Stratosphere, about 24,000KM up

Minifiguurbeelden

Voor die tijd het dichtst bij een minifiguur die officieel de ruimte in is gestuurd, zijn de drie op maat gemaakte aluminium Minifiguurbeelden die dit jaar op het JUNO ruimtevaartuig zijn gestegen:

>

JUNO ruimtevaartuig draagt ​​drie beeldjes naar de baan van Jupiter

The Roman god Jupiter, his wife Juno and Galileo Galilei
De Romeinse god Jupiter, zijn vrouw Juno en Galileo Galilei

Dit bekabelde artikel concludeert:

Dit unieke project heeft een glimlach op de gezichten van veel NASA- en Lego-medewerkers gewekt en de belangstelling van andere staten gewekt ruimteagentschappen. Gaan LEGO minifigs binnenkort weer een reis in de ruimte maken? De tijd zal het leren. Maar houd tot die dag de lucht in de gaten voor het snelst bewegende speelgoed in het universum.

Het aandringen van LEGOSpace.com om deep-links niet te ondersteunen, faalt mij, maar als je naar de Education Blog gaat en naar donderdag 4 augustus 2011 scrollt

LEGO® Minifiguren op een missie om ruimteonderzoek te promoten

Drie LEGO® Minifiguren verlaten de aarde op de Juno diepe ruimtesonde vandaag voor een vijfjarige missie naar Jupiter om het bewustzijn van het belang van planetair onderzoek.

Afbeeldingen van minifiguren

Voorafgaand aan deze twee missies zijn eerdere missies gepromoot als het sturen van minifiguren naar de ruimte terwijl ze in feite afbeeldingen van minifiguren waren:

LEGO-stenen en -producten zijn op verschillende ruimtemissies geweest. De laatste missie met NASA was in 2004, toen twee minifiguren van astronauten een lift maakten op de Spirit en Opportunity Mars Exploration Rovers.

Wanneer in werkelijkheid was wat er gebeurde:

Vandaag retourneerde Opportunity foto's van Mars van nog eens drie 'LEGO-stenen' en Sandy Moondust, de tweede 'astrobot'-weergave van een LEGO Minifiguur.

A stylised picture of a Mini-figure on mars

Ze zeiden niet dat dit de eersten waren, toch?
@ErikOlson, nee, maar ze maakten er iets groots van, Lego schreef het project, en niets in de pers zei dat het eerder was gedaan "Deze zullen zich bij de volgende minifiguren in de ruimte voegen".
#2
+6
Kyle Clayton
2019-04-10 01:12:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Super oude draad maar wilde bijdragen :) Ik ben een ingenieur bij Blue Origin en ik zal deze minifig later deze maand opsturen op de New Shepard-raket!

Generic 1980-something space guy flying on Blue Origin's New Shepard later this month!

Geweldige foto! Bedankt om dit met ons te delen. Reageren op "oude" berichten op StackExchange is een goede zaak. Het is niet alleen een forum of prikbord. Heb je de minifiguur genoemd?
#3
+4
Erik Olson
2011-10-28 14:52:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinds 2010 zijn er Lego-sets op het ISS, maar er is geen melding gemaakt van minifigs die officieel de buitenpost bemannen.

#4
+3
oezi
2011-10-28 14:13:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

volgens dit NASA-artikel: tenminste 3 - de minifigs van galileo galilei, de god jupiter en zijn vrouw juno.

NASA's naar Jupiter gebonden Juno-ruimtevaartuig zal de 1,5-inch gelijkenis van Galileo Galilei, de Romeinse god Jupiter en zijn vrouw Juno naar Jupiter dragen wanneer het ruimtevaartuig aanstaande vrijdag 5 augustus [2011] wordt gelanceerd.

#5
+1
Joubarc
2011-10-28 14:20:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eigenlijk denk ik dat het juiste antwoord daarop 'geen' is.

Hoewel twee Astrobots, Sandy Moondust en Biff Sterling zijn ontworpen om volg het avontuur van de twee Mars-verkenningsvoertuigen, deze bevatten alleen foto's van hen, geen echte minifigs.

Dus dit laat ons achter met de drie op maat gemaakte aluminium minifigs van het JUNO-ruimtevaartuig, maar deze als minifigs beschouwen is een beetje een rek. Voor mij zijn dit slechts standbeelden van minifigs, geen echte. Ze zijn niet eens geel!

Geen minifigs op het ISS?
Niet geel zijn is geen reden om ze uit te sluiten van minifiguren;) Er zijn nu veel "niet-gele" karakters, inclusief niet-gelicentieerde karakters uit de minifigurenreeks (zombie, weerwolf, heks, vampier, etc.)
@ErikOlson - Niet zeker over minifigs - er is hier een video van Duplo op het ISS: http://www.legospace.com/en-us/Videos/Default.aspx#354655
@Erik: niet voor zover ik weet, maar ik kan het mis hebben.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...