Vraag:
Waarom hebben sommige minifigs gele koppen en sommige zijn vleeskleurig?
Erik Olson
2011-10-28 02:52:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wanneer zijn de vleeskleuren begonnen en waarom? Het lijkt erop dat gele koppen ook hier blijven?

Ik herinner me dat er in de oude LEGO Club-tijd een man was genaamd Redini die vragen van clubleden beantwoordde. Een van hen stelde een soortgelijke vraag, maar dan eenvoudiger geformuleerd: "Waarom zijn LEGO-mensen geel?" Hoewel de oude LEGO Club-site nergens te vinden is, citeren forumberichten uit dezelfde tijd zijn relevante antwoord letterlijk ... niet zeker of ik de moeite zou moeten nemen om het hier als antwoord te citeren, aangezien het werd beantwoord lang voordat er meer minifig-hoofdkleuren verschenen.
Zes antwoorden:
#1
+28
Zhaph - Ben Duguid
2011-10-28 03:04:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om het eerste deel van de vraag te beantwoorden, staat in de Company Profile-presentatie (diepe, directe link):

Toen de minifiguur voor het eerst verscheen, werd besloten dat zijn gezicht maar één kleur mag hebben: geel. En dat de gelaatstrekken vrolijk en neutraal moeten zijn. De figuur zou geen geslacht, ras of rol hebben - deze zouden worden bepaald door de fantasie en het spel van het kind.

Vervolgens wordt uitgelegd wanneer en waarom ze kleur hebben toegevoegd aan hun gelicentieerde figuren.

Met gelicentieerde producten zoals LEGO® Star Wars ™ en LEGO® Harry Potter ™ begon de figuur in specifieke rollen te verschijnen, en met LEGO Basketball in 2003 kreeg het authentieke huidskleuren. In 2004 kreeg de LEGO-minifiguur een nog breder scala aan huidskleuren toen werd besloten dat de figuren in gelicentieerde producten zo goed mogelijk op de originele personages moesten lijken. Een resultaat was dat de figuren in LEGO Harry Potter ™ veranderden van geel naar een meer authentieke huidskleur.

De eerste die ik me herinner waren inderdaad enkele van de NBA League-personages als onderdeel van de Basketbalthema in 2003, gevolgd door de Star Wars-producten en vervolgens de Harry Potter-sets in 2004.

Lando Calrissian was een van de eersten die in de juiste huidskleur verscheen, tussen gele Han en Leia:

Bespin Cloud City Box Art

Later gevolgd door roze karakters voor de rest. De eerste Star Wars die zich afspeelde in 2004 met vleeskleurige figuren was de Millennium Falcon. Tegen 2005 was de overgang naar Star Wars voltooid en gebruikten alle sets vleeskleurige figuren.

In termen van andere kleuren had LEGO al verschillende monster- en buitenaardse figuren gemaakt met verschillende kleuren hoofden variërend van blauw en grijs tot transparant en zelfs transparant neonoranje.

Verduidelijking: niet-menselijke en monsterlijke minifigs hadden niet-gele hoofden lang voordat de vleeskleurige hoofden waren, maar ze zijn meestal niet Kaukasisch-huid-perzikkleurig.
@Mr.ShinyandNew Anu Bijgewerkt;)
Het antwoord is erg goed, maar op het detailniveau verwacht men op de een of andere manier ook een citaat met betrekking tot het feit dat geel als de standaard huidskleur wordt gehouden in niet-gelicentieerde sets. De andere beslissingen uit het oorspronkelijke citaat * van de minifigs * zijn intussen * herzien (geslacht al lang geleden, eerst door kleding en kapsels, daarna door bedrukte hoofden met rode lippen; en het stukje over een neutraal of vrolijk gezicht expressie was niet meer helemaal waar toen de tweezijdige hoofden met een "paniekerige" uitdrukking werden geïntroduceerd).
Proost, als je een citaat hebt dat verder gaat dan wat in het bedrijfsprofiel stond, staat duidelijk (zoals geciteerd) "er werd besloten dat de cijfers in gelicentieerde producten ..."
#2
+13
Ambo100
2011-12-24 22:01:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The Cult Of Lego -boek (ISBN: 978-1-59327-391-0) had een hele pagina over de verandering in de huidskleur van de minifiguren:

Pagina 59, zin 2: Oorspronkelijk probeerde de LEGO Groep raciale en geslachtsverschillen aan de verbeelding van bouwers over te laten door een gestileerd, algemeen gezicht met outfits te gebruiken om de rollen te onderscheiden.

Pagina 59, zin 4: Het meest opvallende kenmerk van de meeste mini-vijgen is
hun ogenschijnlijk "race-neutrale" gele kleur. Het paradigma duurde tot 2003, toen het LEGO Sports 'Basketball-thema werd uitgebracht, met minifigs gebaseerd op echte NBA-spelers. De LEGO Groep besloot dat de verwachting dat kinderen cijfers zouden waarderen die niet echt leken op de sterren die ze vertegenwoordigden, een verloren voorstel was.

Sinds de NBA-figuren in 2003 werden uitgebracht, beige en bruine huidtinten zijn alleen gebruikt in sets met een licentie om personages af te beelden. Traditionele LEGO-thema's zoals politie en brandweerlieden blijven een gele huidskleur gebruiken.

Door het onderscheid tussen huidtinten is het gemakkelijk om een ​​beige of bruine minifiguur te herkennen als onderdeel van een gelicentieerde set. Sets met licentie zijn meestal gebaseerd op film- en televisiethema's.

#3
+2
Meme
2019-01-30 23:12:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gelicentieerde -thema's, gebruik huidskleurhoofden omdat ze ergens op zijn gebaseerd. Thema's die LEGO zelf heeft gemaakt, zoals Creator, hebben gele koppen.

#4
  0
Samuel L.
2015-12-30 02:30:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De gele kop werd oorspronkelijk gebruikt om alle rassen en beide geslachten weer te geven. Later werden gele koppen gebruikt om minifiguren zonder vergunning voor te stellen, en vleeskleurige minifiguren werden gebruikt om minifiguren met vergunning af te beelden, zoals Batman of Indiana Jones, maar vleeskleurige minifiguren werden pas rond 2003 gebruikt.

#5
  0
user11683
2019-05-22 23:57:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat de vleeskleurige zijn gereserveerd voor minifiguren die zijn gemaakt naar de gelijkenis van een personage, en het geel is gereserveerd voor algemene figuren.

Dit antwoord lijkt niets meer toe te voegen dan wat andere antwoorden al hebben vermeld.
#6
-2
SkyPaul
2019-09-04 04:02:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vleeskleurig wordt gebruikt voor gelicentieerde merken, zoals Star Wars en Jurassic World .

Dit antwoord lijkt niets meer toe te voegen dan wat andere antwoorden al hebben vermeld.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...