Vraag:
Hoe worden LEGO sets ontworpen?
Mike
2011-10-26 02:41:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb me vaak afgevraagd hoe LEGO nieuwe sets maakt. Ik kan me gemakkelijk voorstellen dat iemand de hele dag in een kamer zit met onbeperkte stukken van elke vorm, maar met sommige van de gecompliceerde sets die we tegenwoordig zien, moet er een soort computerhulpmiddel zijn.

Modelleer de ontwerpers nieuw sets op een computer die vervolgens stukjes en instructies uitzoeken of bouwen en aanpassen totdat de dingen precies goed lijken?

Kan iemand inzicht geven in het proces dat LEGO neemt bij het maken van nieuwe sets?

[This Gizmodo post] (http://gizmodo.com/5022769/exclusive-inside-the-lego-factory) behandelt het fabricageproces. (niet gerelateerd, maar cool)
Kent u [LDD] (http://ldd.lego.com/)? Er zijn ook [andere alternatieven] (http://alternativeto.net/software/lego-digital-designer/), zoals LDraw. Kijk ook eens naar [LEGO Cuusoo] (http://lego.cuusoo.com/) - ze laten ons het werk voor hen doen! Slim.
Zeven antwoorden:
#1
+22
mikl
2011-10-26 03:07:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had ooit een kennis die bij Lego werkte als productontwerper (ik weet zijn exacte titel niet meer). Het was simpel gezegd zijn taak om met nieuwe sets te komen. Er zijn enkele algemene beperkingen - het balanceren van de verschillende Lego-werelden / -thema's (hedendaags, piratentijdperk, Star Wars, Harry Potter, enz.), Het halen van bepaalde prijspunten / doosformaten (het aantal stenen in een set beperken), komen eraan met sets die goed samenwerken, gericht op verschillende leeftijdsgroepen / motorische vaardigheden enz.

LEGO probeert ook de individuele onderdelen te ontwerpen die in veel situaties kunnen worden gebruikt. Hetzelfde terrein / dezelfde fundering werd gebruikt met andere verf voor het anti-piratenfort (dat mijn zus had) en het kasteel van de drakenridders (dat ik had). Vroeger was het tamelijk zeldzaam dat Lego nieuwe steensoorten maakte - het is minder geworden, omdat hun productieprocessen wendbaarder en goedkoper zijn geworden.

Wat betreft de software die wordt gebruikt bij het ontwerpen van LEGO-sets , Ik weet er weinig van. Ze gebruiken software / brick-simulatie, maar werken ook met de fysieke stenen, vooral de oude rotten :)

Waarom is het goedkoper? Lego ging bijna failliet door in 2005 te veel nieuwe onderdelen uit te vinden.
Ik kan moeilijk geloven dat een fabricageproces, zelfs als het voornamelijk in Europese landen wordt gehouden, zoals LEGO heeft gedaan, tussen 1940 en 2011 niet goedkoper en flexibeler is geworden.
Er is veel efficiëntie van nieuwe technologieën - preciezere, computergestuurde gereedschappen, minder arbeidskosten door het gebruik van robotica voor bepaalde taken - en ik denk niet dat het het maken van nieuwe onderdelen zelf was waardoor ze bijna kapot werden gemaakt, meer het feit dat ze ze niet konden verkopen en een berg mislukte producten op de markt brachten. Herinner je je Galidor nog, Clikits?
3D-printen voor prototypes helpt waarschijnlijk ook om de kosten te verlagen, omdat er alleen echte mallen hoeven te worden gemaakt voor de definitieve versie van onderdelen.
#2
+18
Joubarc
2011-10-31 14:20:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voorzover ik weet, werken ontwerpers meestal alleen met stenen.

Ze hebben wel een bureau en een quasi-onbeperkte voorraad onderdelen (waarvan ik denk dat het eigenlijk niet te dicht bij hun bureau staat) en gebruiken meestal hun verbeeldingskracht op dezelfde manier als een fan.

Iets wat fans echter niet doen, en wat ontwerpers moeten doen, is de prijs bijhouden van het model dat ze bouwen, zodat het is in lijn met de verwachte prijs (deze worden bepaald door marketing wanneer een thema wordt gestart).

Dit is veel gecompliceerder dan het klinkt, omdat elementprijzen niet altijd logisch zijn (bijvoorbeeld een Technic-as 5 is goedkoper dan een 4), en het aantal verschillende elementen telt ook (daarom gebruiken ze soms andere onderdelen dan wat logisch zou zijn, zoals een 1 × 2 steen met groef wanneer de groove heeft op die plaats geen enkel doel, maar aangezien de steen al ergens anders is opgenomen en een gewone 1 × 2 niet, is het goedkoper om te gebruiken).

Kortom, alle productiekosten zijn voor rekening van n rekening mee houden, inclusief verpakking en ga zo maar door. Voor onderdelen die nog niet geproduceerd zijn, zijn de prijzen natuurlijk veel hoger, maar hoe hoger hangt af van veel factoren (of het onderdeel wel bestaat maar niet in die kleur, of de onderdelen goed in het systeem passen, enzovoort). ). Ontwerpteams willen misschien ook onderhandelen met andere teams om hen de kostenontwikkeling van een nieuw onderdeel te laten ondersteunen. Gelicentieerde thema's kunnen een andere kostenstructuur hebben omdat de licentienemers soms bereid zijn te betalen voor een nieuw onderdeel als dit het model realistischer maakt (de meeste goede kapsels komen tegenwoordig uit licenties).

Zodra de ontwerper een model klaar heeft (het zal natuurlijk nogal wat aanpassingen ondergaan), geven ze het aan een ander team dat ervoor zorgt dat het model door kinderen kan worden gebouwd, en eventueel nog iets aanpassen om de instructies duidelijker te maken (is het ooit opgevallen waarom sommige verborgen stenen soms onverwachte kleuren hebben?). Deze jongens gebruiken computers, en ze zullen ook de instructies maken; maar ondertussen zijn de ontwerpers bezig met hun volgende model.

Wat is uw bron voor het antwoord? Ervaring uit de eerste hand?
Niet per se uit de eerste hand, want ik ben zelf geen ontwerper, maar deze informatie is verzameld uit gesprekken met sommige ontwerpers en met mensen die fanworkshops in Billund hebben bijgewoond. Het enige dat ik me niet echt kan herinneren dat ik expliciet werd verteld, zijn de onderhandelingen tussen teams; maar het is waar dat de kosten van een nieuw element maar één keer moeten worden ondersteund. Ook hier zullen elementen die beter passen binnen het systeem sowieso gemakkelijker geaccepteerd worden voor productie.
Misschien wil je ook de ontwerper [het interview van Mark Stafford] lezen (http://www.brothers-brick.com/2009/01/11/from-lego-fan-to-lego-set-designer-the-mark-stafford -interview-deel-1 /) wat ook hier veel inzicht in geeft - inclusief de reden waarom de Technic as 4 duurder is.
Toen Jamie Berard in 2012 naar Brick Fiesta in Houston kwam, noemde hij de onderhandelingen tussen teams. Dit werd gedeeltelijk aangetoond door een van de prototypes met de kegelvormige hoed voor de wieldoppen voor de nieuwste incarnatie van de Sopwith Camel (10226).
Dit lijkt goed uit een lezing die ik onlangs heb bijgewoond over het ontwerp van een Nexo Knights-set (http://brickset.com/article/18161/70315-clay-s-rumble-blade-prototypes). Het proces was ongeveer: ideeën nemen voor een set, naar de kluizen gaan, onderdelen kiezen die momenteel in productie zijn, bouwen, herhalen. Meerdere ontwerpers kunnen aan een set werken, meer dan één prototype kan tegelijkertijd worden beschouwd - het uiteindelijke ontwerp bevat ideeën van elk. Speelfuncties, gemak van bouwen, kostenfactor. Nieuwe onderdelen worden 3D geprint (vaak 's nachts). Tv-programma's / computerspellen worden laat, maar de definitieve weergave van het IP-adres wordt niet opgenomen.
#3
+10
Umber Ferrule
2011-10-26 03:06:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb enorm genoten van de documentaire van National Geographic - Megafactories - LEGO:

Het is een van de meest populaire constructiespeelgoed ter wereld. In het tijdperk van ongekende concurrentie om hun aandacht - van videogames tot tv's tot talloze activiteiten - brengen kinderen nog steeds meer dan 5 miljard uur per jaar door met spelen met LEGO-stenen. Maar het bouwen van eenvoudig modulair speelgoed met in elkaar grijpende stenen is veel complexer dan het lijkt. Hun meest populaire set - het politiebureau - wordt om de paar jaar volledig opnieuw ontworpen om met de tijd mee te gaan. Van R&D en engineering tot robotassemblagelijnen en de meest grillige testmarkt ter wereld, Mega Factories: LEGO neemt je mee achter de schermen terwijl een echt politiebureau verandert in een speeltuin voor de verbeelding.

[Mega] (http://www.megabloks.com/) fabrieken - ik moet van de ironie houden ...
"Deze video is verwijderd door de gebruiker. Sorry daarvoor."
#4
+6
NickAb
2014-01-12 09:00:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is een reeks YouTube-video's over het ontwerpproces van LEGO Cars-sets. Ze zijn nogal vereenvoudigd en gericht op kinderen, maar hebben nog steeds een aantal goede inzichten in het proces. De eerste video is hier te vinden.

Afspeellijst met alle zes video's iemand heeft zich verzameld.

#5
  0
JVarhol
2014-01-30 19:59:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is eigenlijk super complex. Ze beginnen eerst met knutselen, als ze een idee hebben. Daarna beginnen ze met bouwen. Wanneer ze het object hebben gebouwd, bouwen ze het stap voor stap opnieuw op, waarbij ze elke stap op een bord lijmen. Vervolgens scant een apparaat de borden op wijzigingen, maakt de instructies en berekent het aantal onderdelen. Of dat is tenminste hoe ze het vroeger deden.

Hoe weet ik dit? Ik las het in een boek van 2 voormalige Lego-ontwerpers. Met de naam Forbidden Lego kun je het op Amazon opzoeken en een voorbeeld van de pagina's bekijken waar het de info heeft.

Ik heb enige twijfels over het lijmen en scannen, om eerlijk te zijn - zoals ik begrijp, zullen ontwerpers inderdaad eerst hun model maken met echte stenen, waarbij ze verschillende iteraties doorlopen, afhankelijk van onbekende factoren (kosten, doelgroep, marketing, wat dan ook); maar ik geloof dat ze er een digitale versie van zullen maken (met wat ik veronderstel dat het interne software is die lijkt op een LDraw-editor) wanneer ze het overhandigen voor de volgende stappen. Dat gezegd hebbende, sinds Ulrik Pilegaard in 2004 stopte met werken voor LEGO, is het mogelijk dat de methode is veranderd en dat ze in feite werkten zoals je toen zei.
@joubarc Bedankt voor je reactie, ik realiseer me dat ze het waarschijnlijk op een andere manier doen. Daarom had ik opgenomen 'althans zo deden ze het vroeger'. Dat gezegd hebbende, zal ik het bericht bewerken en een andere regel toevoegen waarin wordt uitgelegd hoe deze manier waarschijnlijk niet meer wordt gebruikt.
#6
  0
Fez Vrasta
2018-01-07 20:33:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is wat de officiële website beschrijft:

Onze ontwerpers in Denemarken maken en testen elke dag nieuwe LEGO® sets, speelgoed en thema's. We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat ons speelgoed verrassend en leuk is en generaties lang kan worden doorgegeven!

Eerst bedenken we het idee voor een spannend nieuw thema, zoals LEGO® Elves, of een nieuwe serie binnen een bestaand thema, zoals LEGO® City Volcano Explorers. Vervolgens werkt het ontwerpteam aan het bedenken van sets van verschillende formaten met heel veel coole functies die een breed scala aan LEGO®-fans zullen aanspreken.

Als ze eenmaal hebben bedacht wat voor soort sets de juiste zijn , bouwen ze die ideeën met behulp van bestaande stukken, en ontwerpen ze soms nieuwe LEGO® stukken als dat nodig is. We testen veel om er zeker van te zijn dat de sets leuk zijn om mee te bouwen en mee te spelen en bij elkaar kunnen blijven als ze vliegen of rondrijden.

Daarna is het tijd voor het ontwerpen van de instructies, uitzoeken in wat voor dozen de sets moeten gaan en welke afbeeldingen er op de verpakking komen. Ten slotte verzenden we de voltooide sets naar alle winkels!

https://www.lego.com/en-us/service/help/fun-for-fans / meer-over-ons / hoe-we-ontwerpen-lego-sets-408100000008835

#7
  0
Alexander O'Mara
2018-12-15 12:52:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Modelleren de ontwerpers nieuwe sets op een computer die vervolgens stukjes en instructies bedenkt, of bouwen ze en passen ze aan totdat de dingen precies goed lijken?

Zoals ik het begrijp , hun moderne proces is een mix van zowel real-life als digitaal bouwen. Het bouwen van een fysiek model is belangrijk voor het testen van duurzaamheid en dergelijke, terwijl digitaal bouwen handig is om snel verschillende kleurenschema's te testen.

Voor digitaal bouwen gebruikt LEGO hun eigen in-house Easy Builder Tool, een Autodesk Maya inpluggen. Voor zover ik begrijp, is LEGO Digital Designer enigszins gebaseerd op deze tool, behalve dat het geen Maya gebruikt en de onderdelen een lagere resolutie hebben.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...