Vraag:
Hoe kan ik wielen op stadsschaal motoriseren?
Denis Otkidach
2011-10-26 16:31:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou graag voertuigen op stadsschaal (6 noppen breed) willen bouwen, gemotoriseerd met een PF-motor of een uurwerk. Het belangrijkste probleem op dit moment is het (de) wiel (en) met de motor verbinden. Zijn er LEGO wielen met asgat klein genoeg? Enig ander idee over hoe het op de motor moet worden aangesloten (met tandwielen, wrijving of op een andere manier)?

Vijf antwoorden:
#1
+13
oezi
2011-10-26 17:11:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik het me goed herinner, passen de banden van de kleine LEGO City-wielen perfect op een Technic 1/2 bus die je dan een asgat geeft, maar houd er rekening mee dat deze erg plat op de grond ligt . Ik weet niet of het hoog genoeg is om een ​​heel kleine versnelling toe te voegen en de verbinding met je motor op te bouwen.

small city wheel

4 noppen breed lijkt niet genoeg om motor of uurwerk te plaatsen. Ik bedoelde 6 noppen die worden gebruikt in vrachtwagens, bussen, SUV's: ze gebruiken grote wielen. Maar dit is sowieso nuttige informatie.
als u de 1/2 bus gebruikt en zelf een as toevoegt, kunt u uw voertuig zo lang als u wilt bouwen - hangt af van de as die u gebruikt.
Als een versnelling niet past, zou een rubberen bandriem dat wel doen.
@Pubby Je weet dat ze LEGO technische riemen maken.
#2
+11
retracile
2011-11-02 08:06:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is een aantal terugtrekmotoren voor systeemwielen. Bekijk het gedeelte Motor, niet-elektrisch van bricklink. Er is zelfs één oplaadbare elektromotor.

Er was echter ook een volledig rubberen band met een asgat in sommige van de oude ruimtesets die wellicht een rondere vorm hebben dan u zoekt.

#3
+11
pcantin
2012-12-24 02:48:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinds deze vraag werd gesteld, wilde ik iets bouwen dat op die schaal zou passen. Dit is het resultaat:

enter image description here

Ik weet dat dit niet alleen LEGO-onderdelen zijn, maar ik dacht dat er geen manier was om de LEGO-motoren 'in' een normale uitziende LEGO City voertuig. Dit is dus in feite een zelfgemaakte gemotoriseerde steen gemaakt van een 2x2 steen die op de 2x2 wielsteen is gelijmd. Ik heb toen de binnenkant eruit gehaald om plaats te maken voor alle elektronica.

Het wordt bestuurd door een ATtiny-chip (vergelijkbaar met de Arduino-chip) en gebruikt een 3.3V LIPO-batterij. De motor is een kleine 'pager-motor' die ik van een oud stuk speelgoed heb gekregen. De chip is programmeerbaar en kan de motor met verschillende snelheden laten draaien. Ik ben er vrij zeker van dat ik een manier zou kunnen bedenken om er een stuurmechanisme bij te maken en, als ik echt gek word, een BlueTooth-steen om het op afstand te bedienen ...

Je kunt het zien in meer details in deze video, bekijk deze in deze video en ik heb meer foto's op mijn blog.

+1 Ik stond op het punt iets te bewerken waarvan ik dacht dat het een typefout was, totdat ik het opzocht. Je bedoelde echt dat het een ATtiny-chip is. :)
In dit geval is een ATtiny13. Ik werk graag met deze chip. Ik ga een paar op het oppervlak gemonteerde exemplaren kopen om nog kleinere projecten te maken.
#4
+6
Denis Otkidach
2011-11-03 18:09:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De meeste voertuigen in moderne stadssets gebruiken wielen met ∅20 × 12 mm-banden. Een dergelijke band kan op een kegelwiel met 12 tanden of een combinatie van een smaller ∅11 × 8 mm wiel en kegelwiel met 12 tanden worden geplaatst om er verbinding mee te maken as. Het enige probleem dat ik bij deze oplossing zie, is dat banden een beetje opgezwollen zijn door de versnelling, zodat ze niet vrij kunnen ronddraaien wanneer ze zijn bedekt met spatbord met boog.

Het zou leuk zijn om een ​​foto van deze opstelling te zien.
#5
  0
Mr. Shiny and New 安宇
2014-08-25 21:27:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou kunnen proberen om je wielen met elkaar te verbinden met de frictiepen / as

enter image description here

Dit geeft enige wrijving aan de wielnaaf en geeft tegelijkertijd de motor een as om te draaien. Het zal niet werken als er te veel weerstand is, maar voor kleine opstellingen is het misschien oké en past het in alle bestaande pin-connected wielen. Als je je gek voelt, kun je de as altijd in de wielnaaf lijmen, of een staafje in de pen steken om de wrijving te vergroten. Niet dat ik dergelijke technieken zou aanbevelen!

Er zijn ook enkele wielen die worden aangedreven door assen, zoals deze. In feite kun je op deze pagina veel wiel- / bandassemblages zien die Lego heeft verzonden, en er zijn veel waar de wielnaaf is verbonden met een as. Elk van deze kan gemakkelijk worden gemotoriseerd, hoewel ze niet allemaal klein genoeg zijn voor een stadsschaal van 6.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...