Vraag:
Hoe kom je aan een baan als LEGO-ontwerper?
jfyelle
2011-10-28 01:01:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb altijd gefantaseerd over de mysterieuze (en weliswaar coole) baan van LEGO-ontwerper. Is er iemand die weet wat er nodig is?

  • Moet je naar de Lego-universiteit gaan en goede cijfers halen?
  • Is er een vacature op een geheime plek?
  • Krijg je een baan door lang genoeg in de LEGO-fanclub te zijn?
  • Of moet je meedoen aan een wedstrijd en erkenning krijgen voor je eigen ontwerpen?
Ik heb iets bij te dragen dat geen antwoord rechtvaardigt ... Zoals vermeld in (geloof ik) The Ultimate Lego Book (ik ben het kwijt, dus ik weet het niet zeker, maar het beschrijft het proces van modelmaker / ontwerper recruiter), een van de stadia die een toekomstige ontwerper moet doorlopen, is, wanneer hij een reeks generieke stukken voorgeschoteld krijgt, een model moeten construeren dat zo fantasierijk mogelijk is.
Drie antwoorden:
#1
+22
Zhaph - Ben Duguid
2011-10-28 01:58:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is een leuk interview met LEGO Designer Mark Stafford op The Brothers Brick:

Van LEGO-fan tot LEGO-decorontwerper - het Mark Stafford-interview

Het basisproces was:

De functie werd geadverteerd en Marks portfolio werd ingezonden. Hij werd vervolgens uitgenodigd voor een tweedaagse wervingsworkshop, samen met een aantal andere kandidaten.

Ik heb ook andere interviews gelezen, zoals deze van The LEGOLAND Discovery Center, waarin werd gevraagd hoe Alex Bidolak een LEGO Master Model Builder werd, en hij kwam binnen via de wedstrijdroute.

#2
+10
Joubarc
2011-10-28 12:13:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pierre Normandin volgde het pad van 'bekende AFOL die geweldige sets doet' naar 'AFOL uitgenodigd door LEGO om van tijd tot tijd deel te nemen aan geheime projecten' tot 'werkelijke LEGO-ontwerper' (ik ' Ik zou graag "halfgod" zeggen, maar hij heeft de neiging me fronsend aan te kijken als ik dat doe). Hij was ook een van de eerste groepen LEGO Ambassadors.

Maar het belangrijkste criterium is in ieder geval dat je een geweldige bouwer moet zijn. De volgende stap is om LEGO op de een of andere manier over je te laten weten, maar als je een geweldige bouwer bent, is de kans groot dat ze dat zullen doen. Dan moet je informeren naar vacatures en natuurlijk solliciteren. In dat opzicht denk ik dat zijn pad vergelijkbaar is met dat van Mark Stafford.

LEGOland-parken vullen hun openingen soms via wedstrijden, maar ik denk niet dat Billund dat doet.

Bewerken: door trouwens, de vacatures staan ​​niet op een soort geheime plek, maar zijn vrij gemakkelijk te vinden op de LEGO-website (ik denk dat ze in de categorie "Productontwerp / -ontwikkeling" vallen). Als ze toevallig op zoek zijn naar kandidaten voor andere banen in je eigen vakgebied, is het misschien al een goede manier om het ontwerpteam te bereiken als ze al in huis zijn.

#3
+2
nijineko
2016-07-20 22:26:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb deelgenomen aan de Master Builder-wedstrijd. Winnaars kregen mogelijk banen aangeboden als bouwers en meesterbouwers. De functie werd geadverteerd op de LEGO vacaturesites en de wedstrijd in kwestie werd gehouden in LEGOLAND, Californië.

Kun je dit antwoord misschien een beetje, meer details geven over wat "DE Master Builder-wedstrijd" was, waar en wanneer enz., Waarom ze nooit een andere zullen houden, en hoe het zijn van een Master Builder zou kunnen leiden tot werken als een ontwerper voor TLG.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...