Vraag:
LEGO Safety: bekende risico's en hoe deze te vermijden?
ascendlyJJ
2011-10-28 22:19:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik geef een naschoolse opleiding waarin kinderen techniek worden onderwezen, voornamelijk in de kleuterschool tot en met de derde klas (van ongeveer 5 - 9 jaar). Ik probeer mijn coaches voor te lichten over de bekende veiligheidsrisico's bij het gebruik van LEGO-stenen, zodat ze van tevoren kunnen worden gewaarschuwd en maatregelen kunnen nemen om ze te vermijden. Ik denk dat het zeer nuttig zou zijn om te lezen over specifieke, bekende gevallen, samen met eventuele niet voor de hand liggende preventieve maatregelen.

Alles wat van toepassing is op klasse-veiligheid, zou waarschijnlijk ook van toepassing zijn op de veiligheid in huis.

Toen ik deze vraag stelde, was ik bezig met het afronden van een blogartikel over het onderwerp, waarin enkele van de hier gegeven antwoorden waren verwerkt. U kunt het laatste artikel hier bekijken: http://www.ascendly.com/page/lego-safety-how-not-to-choke-break-a-tooth-lose-an-eye-or-throw-out- je rug/
Draag ook altijd schoenen.
Vijf antwoorden:
#1
+14
Joubarc
2011-10-28 22:53:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het meest voor de hand liggende risico is het inslikken van onderdelen, hoewel het op die leeftijd waarschijnlijk minder waarschijnlijk is. Magneten zijn het gevaarlijkst, maar LEGO heeft ze recentelijk goed verborgen gehouden.

Projectielen zijn ook een risico, of ze nu als zodanig bedoeld zijn of niet. Werkelijke LEGO-lanceringsmechanismen (bijvoorbeeld lanceerinrichtingen van zamorbollen) kunnen behoorlijk gevaarlijk zijn en er staat altijd een pictogram in de instructies om kinderen voor dat risico te waarschuwen.

Elektrische onderdelen kunnen gevaarlijk zijn, vooral als er vloeistoffen in de buurt zijn . Hoewel LEGO zijn onderdelen goed beschermt (ik heb gehoord dat PF-motoren zelfs onder water draaien), moet je vooral voorzichtig zijn met netadapters.

Draaiende onderdelen. Het is leuk, totdat je je vinger tussen twee snel draaiende versnellingen knijpt. Waarom denk je dat het zaagblad voor het eerst geïntroduceerd met exo-force geen gat in de dwarsas heeft?

Puntige delen. LEGO probeert ze tegenwoordig zo zacht mogelijk te maken, of rubberachtig als dat mogelijk is.

En dan is er de mogelijke frustratie dat je niet precies dezelfde creatie kunt maken die je in gedachten had.

Is het elektrische gevaar een reëel en gedocumenteerd gevaar, of meer een waargenomen gevaar? Ik vraag me gewoon af of de spanning ooit hoog genoeg is om daadwerkelijke schade aan te richten.
Elektriciteit is zo'n klein probleem. Kinderen zullen geen pijn doen tenzij ze de draden strippen en ze door de huid in hun borst naast hun hart drukken.
Spanning is in grote lijnen niet gerelateerd aan hoe gevaarlijk elektriciteit kan zijn. http://www.darwinawards.com/darwin/darwin1999-50.html. Dat gezegd hebbende, de geleidende stenen van Lego zijn zeer zorgvuldig ontworpen om blootstelling aan de stroom te voorkomen. Wees beslist voorzichtig in de buurt van netadapters, maar de standaard geleidende stenen hebben waarschijnlijk niet meer toezicht nodig dan de lanceerinrichtingen of oude ridderwapens.
#2
+10
Pubby
2011-10-28 23:57:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Zorg ervoor dat de kinderen de stukken niet met hun tanden van elkaar scheiden. Geef ze wat gereedschap voor het scheiden van stenen en leer ze hoe ze te gebruiken.
  2. Delen is erg belangrijk! Je wilt niet dat een ander kind iemand tegen het hoofd slaat omdat ze hun stuk hebben gestolen. Als je niet genoeg hebt van een bepaald stuk voor iedereen, voeg dat stuk dan niet toe.
  3. Als je projectielen gebruikt, gebruik dan maar 1 raket tegelijk. Veiliger om te gaan 1 in een keer dan met 50 tegelijk. Onthoud ook dat kinderen tijdens het ontwerpen alleen het "kanon" nodig hebben, niet de raket.
4. ** Richt nooit projectielen op iemands gezicht. **
#3
+8
Ambo100
2011-10-28 22:43:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vuur nooit stenen naar het gezicht van een ander. Er zijn bepaalde sets die mechanismen bieden om stenen af ​​te vuren, zoals de set Agents: Gold Hunt. De raketten hebben een rubberen punt om schade te minimaliseren.

Als je leerlingen een project moeten uitvoeren waarbij projectielen betrokken zijn, zou ik ervoor zorgen dat ze een veiligheidsbril dragen, vooral als het gaat om niet-lego-onderdelen of motoren.

#4
+8
Zhaph - Ben Duguid
2011-10-28 22:34:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Geef de kinderen indien mogelijk grote, omrande bakken (of zelfs de deksels van opbergdozen) om hun losse elementen in te bewaren.

Dit vermindert het aantal stukken dat op de grond valt en stapte, knielde of zat op.

Ik vraag me af hoeveel risico er is om over een steen te glijden? Zeker als je bedenkt dat de meeste scholen zulke harde vloeren hebben.
Mijn studenten gebruiken vaak een cafetariablad. Ik heb ze oorspronkelijk geïntroduceerd om de rotzooi binnen de perken te houden, een soort van verankering van de activiteit, zelfs als niet alles op de bak blijft. Een dienblad heeft als bijkomend voordeel dat het een hard oppervlak biedt om op te bouwen, wat handig is bij tapijt.
Ik denk dat dit een goede tip is, maar niet echt een veiligheidsprobleem.
@Pubby8: Je bent natuurlijk nog nooit midden in de nacht op de hoek van een Legosteen gestapt.
Een vriend stelde deze grappige video over veiligheid van stenen voor: http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DCBhyskisVNM&h=pAQF-QzJqAQGn7AcJQeW_2ZCAg8-T_DuLz6h
[Directe link naar bovenstaande video] (http://youtu.be/CBhyskisVNM) in plaats van te linken via Facebook, wat een privacykwestie is.
#5
+6
ascendlyJJ
2011-10-28 22:23:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Til niet te veel stenen tegelijk op. Omdat ik iets ouder ben, vind ik dat een zak vol stenen echt zwaar kan worden. Ik heb onlangs een rugspier getrokken door een zak met 9.000 stenen op te tillen. Hmmm, ik moet met mijn knieën tillen!

Toegegeven, de meeste mensen zullen dit probleem niet tegenkomen, ik zeg alleen ...

Waarom wordt dit neergeslagen? Een neerwaartse stemming zonder uitleg is erg ontmoedigend.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...