Vraag:
Bestaan ​​er programma's waarmee u uw eigen LEGO-handleidingen kunt bouwen?
oezi
2011-10-26 00:57:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat ik zoek is een programma of website / webapp waarmee je stap voor stap een LEGO-model 'virtueel' kunt bouwen en waarmee je deze enkele stappen kunt opslaan om uiteindelijk een compleet bouwplan te krijgen . Net als de originele handleidingen, moet dit het volgende bevatten:

 • Een afbeelding van elke stap
 • Een lijst met stukken die nodig zijn voor elke stap
 • Optioneel 'gedetailleerd' weergaven voor zeer lastige onderdelen
 • Mogelijkheid om een ​​plan te downloaden / op te slaan of te linken naar een plan (bijvoorbeeld als pdf)
Acht antwoorden:
#1
+55
tombull89
2011-10-26 01:19:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Lego Digital Designer is ideaal voor deze klus. Beschikbaar voor Mac en pc, het stelt je in staat om modellen van scatch te bouwen, ze te bestellen en ze te laten bezorgen. Of, als u de bits al heeft, kan het instructies voor u maken. Het heeft een reeks technische items (zie onderstaande afbeelding).

Technic Items

Door een model te importeren, kunt u ook het onderdeelnummer en details bekijken die erg handig kunnen zijn voor het vinden van exacte stukken / delen.

Model in LDD

Ik zou LDD * nauwelijks * "ideaal voor deze klus" noemen ... Zodra modellen complexer zijn dan stenen die lineair op elkaar zijn gestapeld (en geen van de leuke modellen werkt op die manier), verknoeit het gemakkelijk en spuwt onzinnig afval eruit ...
Ik vermoed dat dit antwoord niet langer van toepassing is.
#2
+53
RegDwight
2013-05-11 05:01:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb eerst LDD geprobeerd, maar eerlijk gezegd is de volgorde waarin het de onderdelen toevoegt vaak nogal onzinnig:

Nonsensical LDD instructions

Ik heb ook een aantal andere tools geprobeerd , waarvan sommige elders op deze pagina worden genoemd, met gemengde resultaten.

Dus wat ik uiteindelijk met groot succes gebruikte, is LIC (LEGO Instruction Creator). Het is een bèta, enigszins buggy, en voor zover ik kan zien, is het in zijn vrije tijd door slechts één AFOL geschreven en is de ontwikkeling gestopt. Maar het is heel gemakkelijk te gebruiken, behoorlijk veelzijdig en ik ben meer dan tevreden met de resultaten. Hier is hoe het eruit ziet:

LIC

(Scroll naar beneden voor voorbeeldafbeeldingen van de laatste instructies voor twee modellen.)

Kortom, het is een WYSIWYG editor die een LDraw -model als invoer gebruikt. En een verrassend krachtige. Enkele dingen die u ermee kunt doen zijn:

 • schakelen tussen verticale en horizontale lay-out;
 • stappen toevoegen, verwijderen of samenvoegen;
 • verplaats individuele onderdelen tussen de stappen;
 • verplaats alles vrijelijk over de pagina;
 • roteer individuele onderdelen of het hele model, en voeg desgewenst automatisch rotatiepictogrammen toe;
 • "verplaats onderdelen met pijlen" (net als in de instructies van TLG, waar het onderdeel nog niet aan het model is gekoppeld, maar een pijl geeft aan waar het heen moet en in welke richting) - dit kan in elke richting worden gedaan, omhoog of onder, links en rechts, boven en onder, en ook voor verschillende onderdelen;
 • maak een sjabloon voor uw instructies (zaken als lettertypen, lettergroottes, achtergrondkleur, enzovoort), dus instructies voor verschillende modellen hebben dezelfde, jouw zeer persoonlijke look en feel;
 • voeg tekstlabels toe zoals het aantal onderdelen, je naam, echt wat dan ook.

LIC zal ook automatisch een onderdelenlijst aanmaken als laatste pagina van de instructies. Naar verluidt kan het ook exporteren naar PDF, en integreert het met POV-Ray voor afbeeldingen van hogere kwaliteit, maar helaas werken geen van deze opties voor mij (zoals ik al zei, er zijn enkele bugs). Het zou echter op een andere machine kunnen werken, of een recenter besturingssysteem. Ik weet het niet.

Dus hoe dan ook, mijn complete toolchain ziet er als volgt uit:

 1. MLCAD / LDraw voor modellering. Het heeft een steile leercurve, maar als je er eenmaal achter bent, is het een koud kunstje.
 2. Vervolgens voer ik het LDraw-model in LIC, dat een concept van de instructies genereert en me in staat stelt ze interactief te verfijnen.
 3. Daarna sla ik de instructies op als afbeeldingen en doe wat laatste retouchering in GIMP - dingen verplaatsen over een paar pixels, foto's toevoegen, pagina's samenvoegen, enz.

Het uiteindelijke resultaat is te zien op mijn Brickshelf. Hier zijn slechts twee voorbeeldpagina's:

LEGO crocodile


LEGO donkey

Alle tools die ik noemde zijn gratis en beschikbaar om te downloaden. Volg de links.

Hartelijk dank voor deze RegDwight - hopelijk zullen meer mensen dit antwoord zien en leren over een geweldige tool.
Dit ziet er geweldig uit. Is er ergens een Linux-poort?
google sloot code.google.com maar het lijkt erop dat de oorspronkelijke auteur het project naar github heeft verplaatst en er weer aan werkt https://github.com/remig/lic
@ ℝaphink heb je geprobeerd het op Linux te draaien? Op mijn Debian-machine werkte het prima na het installeren van de pakketten python-qt4, python-qt4-gl en python-opengl
LIC is nu verouderd. Het is de GitHub-pagina (die @josch noemde) stelt nu een nieuwe in-browser-versie voor van dezelfde ontwikkelaar: [Web Lic] (http://bugeyedmonkeys.com/lic/about/), die nog steeds actief wordt onderhouden.
#3
+16
Mateen Ulhaq
2011-10-26 07:56:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zie AlternativeTo's lijst.

 • LEGO Digital Designer (officieel; meest populair)
 • LDraw (op een na meest populair)
 • Konstruktor
 • MLCAD

Je kunt dit natuurlijk allemaal doen in Google Sketchup met SketchyPhysics simulatie! En de stukken zijn gemakkelijker in te passen, en GS is over het algemeen flexibeler en gemakkelijker te gebruiken, in tegenstelling tot LDD. Het nadeel is dat je de mogelijkheden voor het genereren van bouwinstructies van LDD niet krijgt.

(Je kunt stenen voor Sketchup downloaden uit de online galerij. Bijvoorbeeld LEGO Mindstorms NXT-onderdelen.)

"U kunt dit allemaal doen" in Google Sketchup, ja, * behalve instructies maken, * wat de eigenlijke vraag was. :-)
#4
+11
Ambo100
2013-02-24 01:59:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

LPub

enter image description here

LPub is een programma waarmee je stapsgewijze instructies voor modellen kunt produceren. Het is een alternatief voor de ingebouwde Building Guide-modus in Lego Digital Designer, die automatisch een set instructies produceert (hoewel niet noodzakelijkerwijs op de meest logische manier).

Instructies voor LDD-modellen kunnen in LPub worden gemaakt. dat de onderdelen in het LDD-model ook beschikbaar zijn in de LDraw-bibliotheek (cf. deze gerelateerde vraag). Een .lxf -bestand kan worden geopend in LDD en geëxporteerd als een LDraw-bestand ( .ldr ). Het LDraw-bestand dat u met LDD heeft geëxporteerd, kan worden geopend in LPub.

Helaas lijkt LPub behoorlijk dood met de laatste commit die werd gemaakt in 2006 http://lpub.cvs.sourceforge.net/viewvc/lpub/LPub/Source/ en de auteur heeft 2 jaar nodig om te reageren https://sourceforge.net / p / lpub4 / discussie / 702453 / thread / d284c304 /
#5
+9
retracile
2011-11-02 07:44:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kijk eens naar LPub4. Dit is een OpenSource (GPL) -tool die instructies van hoge kwaliteit kan maken van LDRAW-compatibele bestanden. Het draait op Windows en OS X en met mijn patches op Linux.

Merk op dat de LDD-licentie zegt "Elk commercieel gebruik van de software is ten strengste verboden" dus houd daar rekening mee als u van plan bent iets commercieels te doen met uw instructies (zoals deze verkopen). GPL-software zoals LPub kan commercieel worden gebruikt, maar u moet er wel voor zorgen dat u de licentieverplichtingen begrijpt.

"hoewel je er zeker van moet zijn dat je de licentieverplichtingen begrijpt" - tenzij het OP van plan is de GPL-software opnieuw te distribueren, hoeven ze niet veel te weten over de licentieverplichtingen.
#6
+6
Eric Pauley
2011-10-26 08:33:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je wat geld wilt betalen voor professionele software, ben ik er vrij zeker van dat SolidWorks een complete set LEGO-onderdelen heeft die je kunt gebruiken.

http: //www.solidworks .com /

+1 leuk idee, maar ziet er een beetje overweldigd uit - de LDD lijkt precies te zijn wat ik zocht.
Zijn er LEGO-onderdelenbibliotheken die compatibel zijn met Solidworks?
Ik vond deze site met in ieder geval wat info over LEGO in SolidWorks. Ik heb van iemand anders gehoord over het gebruik van SolidWorks met LEGO, en ik heb eigenlijk geen ervaring met SolidWorks. Toch is hier de site: http://www.solidworks.com/sw/education/10039_ENU_HTML.htm
#7
+4
Wouter Lievens
2013-02-27 01:33:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het LDRAW-pakket bevat een tool genaamd LPUB.

Als u uw LDR-bestanden ontwerpt met verschillende "stap" -instructies, kunt u het een PDF laten genereren met één pagina per stap.

Sommige tools, zoals BrickSmith ( http://bricksmith.sourceforge.net) presenteren stappen op een hiërarchische manier zodat je er doorheen kunt lopen. Anderen, zoals MLCAD, tonen ze als pauzes tussen de verschillende stappen.

#8
+3
dosenfant
2020-01-31 18:41:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

BrickLink Studio is een ontwerptool om modellen te bouwen (zoals LEGO Digital Designer) en biedt de mogelijkheid om instructies te maken als pdf of afbeeldingen. Daarom worden de modellen opgedeeld in stappen via de modelleur of in de stappenbouwer (onderdeel van de instructiemaker).

 • Stappen kunnen opnieuw worden gerangschikt
 • Onderdelen kunnen tussen stappen worden verplaatst
 • Onderdelen kunnen worden gegroepeerd in submodellen met hun eigen stappen (deze kunnen worden geconverteerd naar zogenaamde "callouts" zodat ze niet in de normale volgorde van de stappen verschijnen, maar in een apart vak binnen een andere stap)
 • Instructiepagina's worden automatisch gegenereerd vanuit stappen
 • Bekijken / hoek / zoom van het model kan per pagina worden gewijzigd (behouden tot de volgende weergaveverandering)
 • Elementen op pagina's kunnen worden verplaatst
 • Steeninvoegingen kunnen worden gevisualiseerd door de steen te verplaatsen met een pijlindicator in alle richtingen
 • Handmatig invoegen van elementen zoals afbeeldingen, rotatiesymbool, vrije tekstvelden ...
 • Voor sommige lay-outelementen kunnen presets worden gedefinieerd en opgeslagen in een configuratie
 • Stuklijst


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...