Vraag:
Hoe sterk zijn blokken in het algemeen - is lijm nodig bij het bouwen van grote constructies?
chown
2011-10-30 11:13:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben echt geïntrigeerd door alle geweldige brugarchitectuur en ontwerpen die mensen bedenken (bijvoorbeeld: Lego Cable Stayed Bridge) en ik vroeg me af: doe dit soort grotere constructies enige vorm van lijm nodig tussen de stenen? Zijn stenen (in het algemeen) sterk genoeg om zelfstandig grotere constructies te dragen?

Lego lijmen zou een misdaad moeten zijn :)
@pcantin Ja, ik ben het in theorie eens, maar ik wist niet zeker of het voor bepaalde dingen nodig was.
Ik heb lijm op MOC's moeten gebruiken toen ze voldoende warmteschade kregen tot het punt waarop de koppeling op de stukken het niet meer bij elkaar houdt.
Twee antwoorden:
#1
+11
Joubarc
2011-10-30 14:48:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dergelijke constructies in LEGOland-parken worden meestal versterkt met een metalen constructie die in het model is verborgen. En ze gebruiken lijm. Geen wonder dat LEGO ze heeft verkocht.

Sommige fans gebruiken soortgelijke trucs, ik heb gezien dat sommigen bomen maakten door een houten spies in een stam van 1x1 ronde stenen te steken. Zonder dat zou de boom te vaak instorten, en dat is niet eens een grote structuur om mee te beginnen. (Puristen zouden starre LEGO-slangen van 3 mm gebruiken)

Voor een pure LEGO-structuur zou je er in ieder geval voor moeten zorgen dat je niet alleen op het koppelingsvermogen vertrouwt, maar ik veronderstel dat je dat al geraden had. Omdat een stapel van 1x2 stenen niet kan worden vastgehouden, zal een lengte van doorschoten 1x2 platen steviger zijn. Afhankelijk van de lengte heb je meer lagen nodig, maar dat is het dan ook.

Ik betwijfel of lijm zoveel zou helpen - lijm misschien, maar laten we daar niet heen gaan.

Er is de vraag " Hoeveel gewicht kan een handvat van Technic-pinnen en balken ondersteunen?" die de principes voor constructies dekt. Een studie over mechanische belasting vind je hier.

Heel interessant. Ik heb niet eens nagedacht over enkele van de interne ondersteuningsmethoden voor versterking! Bedankt voor de goede info!
Het is ook vrij gebruikelijk om Technic-skeletten te zien die in Lego-bouwwerken worden gebruikt om de rest van de stukken aan op te hangen. Lego gebruikt deze techniek zelf in hun grotere UCS Star Wars-sets.
#2
+2
Dan Sorensen
2011-11-02 20:50:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor het bouwen van iets van normaal Lego-formaat, kleven de stenen over het algemeen goed aan elkaar als je de stenen tijdens de constructie overlapt. Als je iets groots maakt, zullen muren van 2 of 4 stippen met een overlappend patroon iets heel sterks produceren.

Vanwege de vorm van Lego's zijn ze het zwakst wanneer ze van onderaf worden getrokken. Ze zijn ontworpen om voor kracht op de zwaartekracht te vertrouwen, niet om ertegen in te werken. Dus als je iets zwaars verplaatst, moet de onderkant van het model worden ondersteund, anders zal een deel ervan waarschijnlijk loskomen.

En natuurlijk, als je iets permanent bouwt, zoals in Legoland Park, bovenstaande suggesties om de interne structuur te verlijmen en te ondersteunen zijn geldig. Maar voor typisch thuisgebruik is het niet nodig.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...