Vraag:
Hoe kan ik de richting van blokken in een structuur omkeren?
fredley
2011-10-26 01:19:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een structuur met enkele blokken die in de 'normale' richting wijzen:

  nn nn nn nn | || || || | - - - -  

Ik zou op de een of andere manier een laag hierboven willen verbinden met de blokken naar de andere kant gericht, zodat ik eindig met:

  - - - - | || || || | uu uu uu uu nn nn nn nn | || || || | - - - -  

Hoe kan ik dit bereiken?

+1 voor ASCII-kunststenen. Ik denk ook dat ik ooit een element ben tegengekomen waardoor je dit kon doen, maar ik kan het me nu niet herinneren ...
@BoltClock zie http://meta.bricks.stackexchange.com/questions/6/how-should-i-diagrammatically-represent-lego-bricks-in-questions
Zou [de enige ring ze niet allemaal binden?] (Http://brickset.com/parts/design-11010)
Zeven antwoorden:
#1
+32
Zhaph - Ben Duguid
2011-10-26 03:40:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het hangt ervan af hoe dichtbij ze moeten zijn.

De volgende oplossing werkt, als je blij bent dat er dingen rond de verbinding uitsteken:

"Brick 1x2 M . 2 Gaten Ø 4,87 ", [part: 32000: 7]; Er is ook een steen van 1x1 met een gat, [part: 6541: 7].

Die kan worden gebruikt als:

Combined in desired orientation

Voor een strakkere koppeling , de Minifig-moersleutel [part: 6246d: 0] past ook over een stijl, en is dieper dan één stijl, waardoor er twee stenen kunnen worden geplaatst:

Erik Amzallag 's method

Respect gaat hiervoor naar Erik Amzallag.

Ik denk dat het erop neerkomt hoe je de verbinding wilt verbergen - je zou tegels kunnen gebruiken op de noppen die uitsteken, wat niet zou ' t mogelijk zijn met de moersleutelmethode.

Met behulp van de sleutel: gekke vaardigheden.
Ja, niet mijn gekke vaardigheden;)
Merk op dat de eerste techniek officieel een "illegale" build is volgens [deze presentatie] (http://bramlambrecht.com/tmp/jamieberard-brickstress-bf06.pdf), dus wees voorzichtig :)
Inderdaad, [het was vroeger acceptabel] (http://bricks.stackexchange.com/a/5935/56), en als ik het had gedaan met slechts één hengst, zou dat prima zijn als het een beetje minder veilig was.
Om toe te voegen aan het idee van de sleutel, kan hetzelfde worden bereikt met 11010 Minifig Ring 1 x 1
#2
+21
Joubarc
2011-10-31 20:24:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Holger Matthes heeft een goede pagina over SNOT-bouwen met een paar technieken om de oriëntatie van noppen te krijgen.

Onderschat tegels ook niet, soms kan gewoon het ondersteboven deel op zijn plaats vergrendelen zonder het helemaal met noppen te bevestigen (ik deed dit toen ik een kind was om een ​​zwarte 3943 - Kegel 4 x 4 x 2 te gebruiken als een treinschoorsteen als het omgekeerde deel bestond toen nog niet:

enter image description here

Geen van de omgekeerde delen is daadwerkelijk bevestigd, maar ze zijn op hun plaats vergrendeld door omringende delen. Je kunt zien omgekeerde delen in oranje in deze gedeeltelijke build; de blauwe delen zijn tegels in de gebruikelijke richting:

enter image description here

Een ander goed deel om de richting van de noppen om te keren is de 4081b - Plaat 1 x 1 met Clip Light - Type 2 (Plate 1 x 1 with Clip Light - Type 2 aangezien de noppen precies één plaat van elkaar verwijderd zijn. Je zult het op de een of andere manier in de constructie moeten verbergen, maar het kan erg handig zijn.

Bijvoorbeeld, zowel dat onderdeel als de tegel-op-pan techniek worden in dit vensterdak gebruikt om de onderstaande boog om te keren:

roof with window

Het rust allemaal op een lichtbruine Tile 4 x 4 met Studs on Edge, die ook hoger wordt gebruikt met een Train Dak 6 x 6 dubbele helling 45 / helling 33 om het dak af te werken. De volgende afbeelding illustreert een gedeeltelijke build, waarbij alle onderdelen ondersteboven oranje gekleurd zijn:

enter image description here


Bewerken: er zijn natuurlijk meer technieken te vinden op de Internet, maar sommige zijn eenvoudiger of plaatsbesparend dan andere. Voor platen is het gebruik van hendels net zo compact als u ooit zult vinden. Voor stenen kun je ook een Technic-as in de buizen stoppen, zoals hier afgebeeld. Eenvoudig en efficiënt.


Nog een bewerking, deze keer de vraag beantwoorden met de beoogde stud-richting.
Plaats op een 2x4 steen / plaat een 3185 - Hek 1 x 4 x 2 en voeg vervolgens twee 87580 - Plaat 2 x 2 met 1 stijl toe met de stijl naar beneden gericht een van de lege gaten van het hek. Dit is waarschijnlijk de kleinste compensatie die je krijgt, maar de dikte van het hek is niet echt standaard, dus of het nuttig is of niet hangt af van de rest van je creatie.

Als je wilt, er is ook de Clikits Bead, Ring Thick Small with Hole, die een stud in beide richtingen accepteert.

Gewoon een opmerking over de bewerking - geen van deze technieken zou werken om de vraag 'Hoe kom ik bij elkaar met noppen' te beantwoorden - zowel de hendels als de assen resulteren in 'Noppen naar buiten gericht'
Juist, ik had de vraag in een hoekje van mijn hoofd opgeslagen waar hij kennelijk gecorrumpeerd raakte (ik moet de plek soms opruimen). 4081b heeft in feite hetzelfde probleem. Maar meestal is het min of meer hetzelfde probleem.
Ik ken dat gevoel ;)
#3
+9
Stephane Delcroix
2014-07-07 19:07:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is erg ouderwets, maar zo deed ik SNOT in de vroege jaren 80: een bord of een tegel (zoals afgebeeld) klikt tussen 2 noppen. Ik geef de voorkeur aan tegels boven platen, omdat ik geen problemen heb met de uitlijning van de noppen, maar ik heb beide gebruikt en beide werken.

enter image description here

#4
+6
Steen
2011-10-26 01:28:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb nog nooit een oplossing gevonden waar ik helemaal tevreden mee was (en lijmen is een no-go), maar het beste wat ik ooit ben gekomen, is het gebruik van deze.

enter image description here

#5
+6
timothymh
2012-03-06 08:21:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het gebruik van Technic-balken kan in deze situatie werken. Omdat de gaten de diameter hebben van een stijl en dieper zijn dan twee noppen, kan deze tot op zekere hoogte worden gebruikt. Zie Wanneer besloot Lego dat het oké was om een ​​nop in een technisch gat te steken? voor meer informatie over de beperkingen van deze strategie.

#6
+3
Syberion
2020-04-24 19:34:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik bedacht dit

(6 platen / 2 stenen)

enter image description here

Blauw = Bord 1 x4

Oranje = Bord 2 x 4

Wit = Tegel 1 x4

Geel = Tegel 2 x 4

DkblGray = Beugel 1 x 2 - 1 x 2 omgekeerd

ook dit (2 platen dik)

enter image description here

Part # 15535: Tile, Round 2 x 2 with Hole

en Part # 18674: Tile, Round 2 x 2 with Open Stud

  • Deze heb ik ergens anders gezien

("2,5" platen dik)

enter image description here

Part # 18654: Technic, Pin Connector Round 2/3 L

Goed antwoord. Ik zou waarschijnlijk ook de hoogte / dikte toevoegen van de laag die wordt gebruikt om 2x4 stenen met elkaar te verbinden. Zoals "6 platen / 2 stenen" voor de eerste, "2 platen" voor de tweede en "2,5" platen voor de laatste.
#7
+2
Mark Lakata
2014-07-07 11:22:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt een 1xN-plaat tussen de noppen (in een hoek van 90 graden) wiggen in de "normale" oriëntatie. Herhaal een tweede keer, en nu zijn 2 stenen noppen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...