Vraag:
Wat zijn de beste opslagmogelijkheden voor LEGO?
tooshel
2011-10-26 03:26:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb verschillende Lego-sets en ik bouw ze meestal en maak ze dan klein genoeg zodat ze weer in de doos passen voor langdurige opslag. . . maar mijn droom is dat ik mijn model uit elkaar kan halen en de onderdelen kan ordenen en de boeken kan bewaren, zodat ik ze later weer in elkaar kan zetten.

(Ik heb gelezen dat je de boeken als pdf kunt krijgen van de officiële site nu ... Ik moet dat uitproberen.)

Ik denk dat ik wel een soort plastic organizers van IKEA of zoiets kan gebruiken. Welke methoden heb je gebruikt? Bewaar je ze op maat en kleur of gooi je ze gewoon allemaal in bakken en laat je de creativiteit gebeuren?

Ik herinner me een grappig artikel hierover dat laat zien hoe iemand zijn LEGO's sorteerde terwijl hun verzameling in de loop van de decennia groeide ... Ik zal kijken of ik het kan vinden.
Wat, een kast zonder temperatuurregeling?
@muntoo [dit lugnet-artikel] (http://news.lugnet.com/storage/?n=707) is misschien wat je zoekt. Ik heb het net nog een keer gelezen, het is het echt waard.
@Joubarc Ja, dat was het!
Acht antwoorden:
#1
+23
craigmoliver
2011-10-26 05:43:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik geef de voorkeur aan wat ik de "blok" -methode noem. Je kunt bij bijna elk stuk komen in minder dan 3 stappen.

enter image description here

Ik werd hierdoor geïnspireerd: http://www.evilmadscientist.com/article .php / efficientlego

Ik denk dat je een paar 'blokken' zou kunnen hebben, maar als je een groot aantal van één type stuk wilt, is het het beste om de meeste van je LEGO te sorteren op stuktype. Als je meer 'blokken' nodig hebt, bouw ze dan gewoon. (Misschien kan een LEGO Mindstorms-robot je helpen bij het sorteren ...?;))
Veel geweldige opties hier, maar dit is degene die me echt aan het denken zette. Ik heb de kleine onderdelen op deze manier gestapeld EN DAARNA in een opslagbak gestopt zoals beschreven in andere vragen.
Ik ben dol op dit idee, vooral omdat het kan worden gemengd en gecombineerd met een gewone "zak met lego's", waarbij alleen de kleinere en moeilijker te vinden exemplaren worden georganiseerd. Ook vond ik de Flickr-set voor alle originele auteursafbeeldingen: https://www.flickr.com/photos/oskay/albums/72157603604216252
#2
+23
LarsTech
2011-11-03 08:44:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben een grote fan van Simon Sheehan's antwoord, en ik gebruik er zelf een aantal voor veel van die kleine "technische" LEGO-stukken.

Maar als je verzameling eenmaal te groot wordt, wordt het tijd om een ​​muur aan je collectie te wijden:

Lego Bins

Ik vind deze op Global Industrial Supply:

Global Supply

Deze doorzichtige uitklapbare opslagbakken zijn stapelbaar en stevig en zo ongeveer perfect om uw stukken op vorm te catalogiseren. Makkelijk te vinden (voor het grootste deel) omdat je de stukjes ziet. Sorteren op kleur is niet de moeite waard - te veel kleuren.

Het enige waar ze NIET goed voor zijn, zijn grote basisplaten.

Enkele van de standaard 4-2 stenen, 4-1 stenen, 2-2 stenen zijn te talrijk, in dat geval heb ik daar gewoon een simpele plastic uittreklade voor.

Zoiets uit de Container Store:

Containers

Ik heb onlangs nogal wat van deze uitklapbakken van Global gekocht en ze zijn ERG mooi. Ik vind dat ze het extra geld waard zijn - geweldig voor kleine stukjes en gespecialiseerde stukjes. Ze zijn gemakkelijk stapelbaar en hebben gaten aan de achterkant voor montage.
#3
+20
Simon Sheehan
2011-10-26 04:02:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik haalde al mijn blokken eruit en legde ze op een tafel. Dit duurde eigenlijk een paar dagen. Van daaruit kocht ik een plastic opslagcontainer van een IKEA-achtige locatie, waar meerdere bakken in schoven. Het zag er ongeveer zo uit:

bins

Ze zijn bedoeld voor ambachten, maar Lego is ook een ambacht! Van daaruit heb ik het als volgt gesorteerd:

  1. 2x2 stenen
  2. 4x4 stenen
  3. platte stukken
  4. Grote items (treinen, wegstukken, enz.)
  5. Stenen groter dan 5x5
  6. Stenen groter dan 10x10.
  7. Speciale onderdelen (vliegtuigvleugels, enz.)
  8. ol>

    Het bottelt echt naar wat JIJ wilt. Maak een inventaris van welke stukken je hebt - wat je ook hebt, vul een container met een bak van de juiste maat voor zoveel stukken.

Mijn enige probleem met de lades is dat ik die heb omgegooid en de inhoud eerder moest gebruiken! Kan een goede optie zijn als ik het aan een tafel of zoiets aansluit!
@tooshel Misschien kunt u degenen krijgen die niet echt helemaal uitkomen.
Ik haat deze dingen met wraak. Je opent en sluit constant lades omdat het ding onstabiel wordt met meer dan één tegelijk open. Goed voor schroeven, niet voor legostenen.
#4
+16
pcantin
2011-10-31 03:57:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik die stapelbare organizerkoffers al jaren. Ze zijn geweldig voor opslag en toegang tot de onderdelen is een stuk gemakkelijker dan in lades. Een ander groot voordeel ten opzichte van de lade-organizers is hoe gemakkelijk ze te vervoeren zijn.

enter image description here

Het is je misschien opgevallen dat ze nu leeg zijn. Dat komt omdat mijn kinderen nu 7 zijn en ik heb besloten mijn legoblokken met die van hen te mixen (ze worden nu veel meer gebruikt). Natuurlijk gaan jonge kinderen en een nette organisatie niet zo goed samen, dus ik ben teruggevallen op de goede oude bakken op de vloer. Ik geef de voorkeur aan de grote doorzichtige plastic met rollers eronder. We kunnen ze onder de futon rollen als deze niet in gebruik is.

enter image description here

Ik hou van het geluid van stenen als we allemaal aan het graven zijn.

Gebruik grote, lage bakken als u grote bakken gebruikt. Goed advies, en dat een van de minder efficiënte methoden!
Die gele organizerkoffer die je rechts op de bovenste foto hebt, dat lijkt me een leuke zaak. Het lijkt erop dat u de secties erin opnieuw kunt indelen. Vind je het erg om de URL daarvan of iets dergelijks te posten? Bedankt.
Ik heb dit bij een renovatiecentrum gekregen. Google dit: Stanley 17-vaks opslagorganisator voor kleine onderdelen
#5
+10
Lynnea Taylor
2012-11-21 04:42:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deze bakken zouden goed werken. Anderen hebben het over kinderen gehad en deze zouden vooral voor kinderen goed werken. (Deze is hier op Amazon te vinden.)

enter image description here

Volwassenen kunnen dit type ook gebruiken of gaan voor een industrieel ogende versie zoals deze :

enter image description here

(Deze is hier te vinden.)

Die aan de muur bevestigde plastic bakken in het tweede voorbeeld worden feitelijk gebruikt in professionele [LEGO-modelwerkplaatsen] (http://www.flickr.com/photos/rabidnovaracer/3733471573/in/faves-ambo100/). Ze zijn slijtvast en zeer gemakkelijk te gebruiken, maar ze kunnen ook erg prijzig zijn!
#6
+5
mlambie
2011-10-26 06:47:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een oud laken kan worden gebruikt om een ​​zak te maken waarin zowel de Legosteentjes als een speelkleed kunnen worden opgeborgen. Als kind hebben mijn ouders onze Lego zo opgeborgen en het betekende dat we nooit een moeilijke taak hadden toen het tijd was om het in te pakken.

De enige minpunten zijn dat sommige stenen moeilijk te vinden zijn. het blad (afhankelijk van de kleur) en er is geen organisatie.

#7
+2
Maksym Astapov
2017-02-13 02:43:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik sorteer mijn stenen op type. Gewone stenen, platen zoals 2x3, 2x4 of 2x2x4,2x2x6 gaan in grote IKEA-dozen (800.892.39) en alle andere onderdelen gaan in dozen met verdelers (Lunar Box, niet zeker over de fabrikant). Lichaamsdelen en accessoires worden ook opgeborgen in grote IKEA-dozen.

#8
+1
Alexei Martianov
2018-12-06 11:57:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn benadering aan de goedkope kant. Ik gebruik kleine doorzichtige bakjes die overblijven van voedsel voor kleine voorwerpen en doorzichtige plastic zakken. Is de container vol dan gaat dit type naar een zak. Zet ze allemaal in grote containers van het IKEA-type. enter image description here

Meestal gesorteerd op type (geen kleur), ongeveer 20 typen:

1) 1xX stenen 6 eenheden hoog (normaal)

2) 1xX stenen 2 eenheden hoog (laag)

3) 2xX stenen 6 eenheden hoog (normaal)

4) 2xX stenen 2 eenheden hoog (laag)

5) platen vierkant alle maten

6) pinnen techniek

7) assen

8) afgeronde stenen

9) wielen en aanverwante

10) achterkant en aanverwante

11) stenen met prints en afbeeldingen

12) ramen, deuren, enz.

13) minifiguren

14) decoraties

15 +) ... enz.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...