Vraag:
Waar worden LEGO-onderdelen gemaakt?
fredley
2011-10-26 20:44:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Worden alle LEGO-onderdelen in één fabriek gemaakt of zijn er meerdere fabrieken? Waar gaat het over / zijn ze? Als er meerdere zijn, zijn er dan verschillende fabrieken voor verschillende stukken / sets, of produceren alle fabrieken alle onderdelen?

Bedoel je, het is niet gedolven?
Drie antwoorden:
#1
+21
mikl
2011-10-26 20:49:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

LEGO vormt stenen in de volgende fabrieken: Billund in Denemarken, Nyíregyháza in Hongarije en Monterrey in Mexico.

Daarnaast heeft het een andere fabriek in Kladno, Tsjechië, die voor sommigen het schilderen en verpakken verzorgt. van de stenen die in Denemarken en Hongarije worden geproduceerd.

Het hoofdkantoor in Denemarken is nog steeds de plek waar de meeste R&D en productontwikkeling plaatsvinden.

http://bricks.stackexchange.com/questions/49/are-lego-minifigs-arms-supposed-to-come-off/162#162 zegt dat er ook een fabriek in China is voor bepaalde dingen, dus dit antwoord is niet het hele verhaal, of dat antwoord is fout ...
Magneten, pennen, horloges en dergelijke zijn gemaakt in China. Deze onderdelen zijn soms andere kunststoffen dan de rest van de lijn. Collectible minifigs zeggen ook Made in China.
Lego heeft naast bouwsets veel producten, waaronder maar niet beperkt tot tassen, pennen, kostuums, bekers etc. De daadwerkelijke bouwsets worden geproduceerd zoals Mikl antwoordt.
De minifigs om te verzamelen zijn gemaakt in China, geloof ik.
Ik ben er vrij zeker van dat dit de afzetterijen zijn. Als het figuurontwerp glanzend is, is het waarschijnlijk nep. En je moet ook zoeken naar het Lego-logo.
#2
+2
Caleb
2012-01-22 11:54:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het National Geographic Channel heeft een serie genaamd Ultimate Factories. De aflevering die vanavond werd uitgezonden, ging namelijk helemaal over de LEGO-fabriek in Billund. De show kijkt ook naar het LEGO-productieproces, de productontwikkeling en het distributienetwerk. Als je meer wilt weten over waar en hoe LEGO-onderdelen worden gemaakt, kun je niet veel beter doen dan deze aflevering te bekijken. Ik weet zeker dat ze het binnenkort weer zullen laten zien - bekijk uw lokale tv-vermeldingen.

#3
-2
lojugyugyu
2012-01-20 16:53:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

LEGO is gemaakt en is gemaakt in een aantal landen. Denemarken, Hongarije, Zwitserland, Zweden, Oostenrijk, Polen, Indonesië, Italië, Duitsland, Tsjechië, China en Mexico :)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...