Vraag:
Staat de LEGO Groep oorlogsspeelgoed goed?
Erik Olson
2011-10-28 03:09:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat is het standpunt van de LEGO Groep over oorlogsspeelgoed? Andere merken maken tanks en legerspullen. Ik heb gemerkt dat LEGO-sets realistischere wapens in het Star Wars-assortiment bevatten dan vroeger. Hoe zit het daarmee?

Zes antwoorden:
#1
+52
Zhaph - Ben Duguid
2011-10-28 03:25:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Soort.

Uit het Corporate Responsibility-rapport van de LEGO Group:

Richtlijn voor wapens en conflicten in LEGO-ervaringen

Een groot aantal LEGO-minifiguren gebruikt wapens en wordt - vermoedelijk - regelmatig door elkaars wapens aangevallen als onderdeel van het rollenspel van kinderen. In de LEGO Groep erkennen we dat conflicten in het spel vooral veel voorkomen bij jongens van 4 tot 9 jaar. De meeste kinderen hebben een innerlijke drive en de behoefte om met hun eigen agressieve gevoelens te experimenteren om meer te weten te komen over de agressie van anderen. Dit stelt hen op hun beurt in staat om conflicten in non-play-scenario's aan te pakken en te herkennen. Als zodanig beschouwt de LEGO Groep conflictspel als volkomen acceptabel en een integraal onderdeel van de ontwikkeling van kinderen.

We erkennen ook het bewezen vermogen van kinderen om spel van realiteit te onderscheiden. Om er zeker van te zijn dat we de juiste balans tussen spel en conflict behouden, hebben we ons al jaren aan een reeks ongeschreven regels gehouden. In 2010 hebben we deze regels geformaliseerd in een richtlijn voor het gebruik van conflicten en wapens in LEGO-producten. Het basisdoel is om realistische wapens en militaire uitrusting te vermijden die kinderen kunnen herkennen van hotspots over de hele wereld en om geen gewelddadige of beangstigende situaties te tonen wanneer ze over LEGO-producten communiceren. Tegelijkertijd is het de bedoeling dat het LEGO-merk niet wordt geassocieerd met kwesties die conflicten en onethisch of schadelijk gedrag verheerlijken.

Pagina 26 van het rapport van 2010.

Hoe zit het met LEGO Halo? Ik zie het niet op hun website, maar het LEGO-logo staat op sommige LEGO Halo-modellen (Halo zoals in de MA-videogame)
@annonymously De Halo-sets zijn gemaakt door MegaBloks, een "compatibel" bouwspeelgoedbedrijf. Heb je links naar LEGO-merkproducten? Maar hoe dan ook, ze zouden worden gedekt door het bit "vermijd realistische wapens".
De SMG is naar mijn mening redelijk realistisch, maar misschien zijn het echt gewoon megablokken.
Het spul dat ik kon vinden is allemaal gemaakt door AFOL en gebruikt over het algemeen wapens van BrickArms, een derde partij die "realistische" wapens heeft gemaakt. Inderdaad, TT Games verklaarde (toen de April Fools van de LEGO Halo-game de ronde deed): "'Halo' is geen spel met een leeftijdsclassificatie voor jonge spelers, en het is niet gepast voor ons om mensen te rekruteren voor die ervaring. ".
#2
+23
Matt Grum
2011-10-31 18:39:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hun positie is in de loop der jaren veranderd, als reactie op veranderende attitudes en commerciële druk, en de stijgende leeftijd van LEGO-enthousiastelingen!

Oorspronkelijk waren LEGO-stenen alleen verkrijgbaar in heldere primaire kleuren, bijv. rood blauw en geel, met de opvallende afwezigheid van groen, afgezien van de basisplaten. Het lijkt heel waarschijnlijk dat dit een bewuste poging was om te voorkomen dat mensen tanks en militaire voertuigen bouwden die in Europa over het algemeen groen waren geverfd. De maker van LEGO stond bekend als een pacifist en had een uitgesproken mening over de kwestie.

Ik herinner me dat toen de Pirates-serie uitkwam in 1989, dit de eerste sets waren met stukken die expliciet vuurwapens waren: musketten , pistolen en kanon. De Pirates-serie was ook de eerste met niet-lachende gezichten, waardoor figuren meer emotie konden laten zien, waaronder woede. Hoewel LEGO-kasteelsets tien jaar eerder wapens hadden, suggereerde de brede glimlach op de gezichten van de ridders en bewakers een gebrek aan agressie.

Ruimtesets hebben altijd enige onduidelijkheid gehad tussen wat een wapen is en wat een wetenschappelijk instrument, hoewel dezelfde trend wordt waargenomen naar meer conflicten in latere sets. Concurrentie met ander stenen speelgoed met militaire sets en film-tie-ins hebben ervoor gezorgd dat conflict / agressie een belangrijk kenmerk is van veel recentelijk gemaakte LEGO-sets, wat waarschijnlijk de oorzaak is van LEGO's verschuiving in officiële berichten over dit onderwerp, zoals gedetailleerd in het rapport over maatschappelijk verantwoord ondernemen waarnaar hierboven wordt verwezen.

is er een aanhaling voor de bewering "Het lijkt zeer waarschijnlijk dat dit een opzettelijke poging was om te voorkomen dat mensen tanks en militaire voertuigen bouwen"?
nou, ik kan een LEGO-exec vinden die dit op camera herhaalt in [deze video] (http://www.dailymotion.com/video/x8ibuo_james-mays-top-toys-1-3_fun) om 8:36 - Jorian Murray "Lego Ad Exec" zegt "[de oprichter] (http://en.wikipedia.org/wiki/Ole_Kirk_Christiansen) was een pacifist en hij wilde absoluut niet dat LEGO werd gebruikt voor wargames, en daarom toen het oorspronkelijk werd gelanceerd , ze werkten gewoon met een paar primaire kleuren. " Niet helemaal blij met deze bron.
Sommige Space-sets van vóór 1989 bevatten onderdelen die konden worden geïnterpreteerd als scifi-wapens (blasters, fasers, enz.), Maar die ook konden worden geïnterpreteerd als zaklampen, telescopen, camera's of andere apparaten die astronauten in de ruimte zouden kunnen dragen. Wat deze delen * niet * waren, was echter realistisch - je moest * je fantasie gebruiken * om erachter te komen wat ze waren of zouden kunnen zijn, in plaats van gewoon naar beneden te kijken en te zeggen "oh, dat is een 18e-eeuws Europees pistool".
"corporate responsibility report" is nu een dode link: /
#3
+13
Ali
2011-10-29 01:05:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik geloof dat oorlogssets bij lego vanaf de eerste dag niet zijn toegestaan, met de vaak geciteerde reden dat Ole Kirk Christiansen dat niet deed, was om oorlog terug te brengen tot een 'staat van kinderspel'. Hij was naar verluidt ook een pacifist, en ik heb een bron gevonden die beweert dat hoewel lego generieke wapenstukken kan produceren, ze nooit rechtstreeks een modern wapen zullen modelleren, of evenzo een set van één.

Zoals gezegd ( Ik denk dat Christiansen er in het 'Ultieme Lego-boek' voor zorgde dat er geen stenen in 'legerkleuren' (dwz groen, bruin en olijfgroen) werden geproduceerd. Dit veranderde later echter, toen verschillende sets deze kleuren nodig hadden, natuurlijk.

Ik hoop dat dit helpt!

#4
+7
RedRiderX
2011-10-28 03:22:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

LEGO is altijd een beetje dubieus geweest over zijn houding ten opzichte van oorlogsgerelateerde sets, wat misschien een deel van de reden is waarom de meeste fabrikanten van aangepaste onderdelen gespecialiseerd zijn in realistische wapens.

Omdat ze in de eerste plaats een kinderspeelgoed waren, hadden ze weg van het afbeelden van tanks en veldslagen in het begin. Je zou kunnen zeggen dat, aangezien de populaire cultuur in het algemeen een gemakkelijkere houding had ten opzichte van "oorlog spelen" (videogames waren hier waarschijnlijk een groot deel van), LEGO ook zijn beleid versoepelde. Ik denk dat de eerste keer dat LEGO-sets speelgoedwapens voor minifiguren bevatten, het westerse thema van eind jaren '90 zou kunnen zijn.

Misschien waren er eerder dan dit laserblasterpistolen met de Space- en Star Wars-thema's . Nu lijkt het erop dat Lego met Indiana Jones en andere filmlicenties die ze hebben verkregen, opnieuw toestaat dat hun sets op een meer gewelddadige manier worden afgebeeld.

Nee, de piraten (en de blauw-witte of rood-witte anti-piraten-troepen) hadden al kanonnen, pistolen en geweren, en dit was in de vroege jaren 90 (of zelfs eind jaren 80).
@PaŭloEbermann: Klopt, maar ze hadden historische wapens van het soort dat in elk historisch museum te zien is. Meer modern ogende pistolen en geweren werden geïntroduceerd met het Wild West-thema, en deze werden hergebruikt in de Indiana Jones-sets - echter vervolgens gecombineerd met voertuigen die voor het eerst als hedendaags leger konden doorgaan, en ook aangevuld met een [ moderner ogende pistoolaccessoire] (http://www.peeron.com/inv/parts/62885).
#5
+7
KevinS
2012-11-16 12:28:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Terwijl de huidige plastic Lego "geweren" over het algemeen tammer zijn (blasters, piratenpistolen), was dat niet het geval met houten speelgoed uit de jaren 40, inclusief dit machinegeweer uit 1945. Het is ongeveer 45 cm lang en maakt een ratel. tat-tat geluid bij het draaien van de crank.

Wooden Lego Machine Gun

Leuke vangst, waar heb je dat gevonden?
Hoewel ik deze foto online vond, bezit ik er eigenlijk een. De mijne is een beetje mooier, lang niet zo versleten.
#6
+5
JW8
2011-11-01 21:58:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zelfs enkele van de klassieke sets hadden kastelen / ridders met wapens, hoewel de meeste minifigs werden ingedeeld in de categorie niet-gewelddadig (astronauten, enz.).

Zoals andere posters hebben opgemerkt, zijn veel van de nieuwe sets met licentie (Star Wars & Indiana Jones) gewelddadiger, hoewel vaak in een fantasiesetting.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...