Vraag:
LEGO reinigingstechnieken en gereedschappen
Zhaph - Ben Duguid
2011-10-26 02:20:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

LEGO raadt aan om een ​​mild schoonmaakmiddel in water te gebruiken om je stenen schoon te maken, of een mild bleekmiddel:

We raden je aan om je LEGO-onderdelen alleen te reinigen of te wassen door hand bij max. 40 ° C of 104 graden (F) Fahrenheit. Hogere temperaturen kunnen de kwaliteit van de LEGO-onderdelen beïnvloeden. U kunt een mild wasmiddel aan het water toevoegen, gevolgd door spoelen met schoon water. Plaats uw stenen niet in de wasmachine of vaatwasser en probeer ze niet te drogen in ovens, magnetrons of met een haardroger. Eventuele elektrische onderdelen, zoals kabels, motoren, batterijcompartimenten, kunnen alleen met alcohol worden afgeveegd. Laat de onderdelen aan de lucht drogen bij kamertemperatuur. Gebruik een mild bleekmiddel om te desinfecteren.

Zeventien antwoorden:
#1
+44
Umber Ferrule
2011-10-26 03:29:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eerder gebruikte ik tandenborstels, maar deze zouden uiteindelijk krassen op het oppervlak kunnen maken. Wat heb je gebruikt? En was het gemakkelijk?

Hoe zit het met schoonmaken en drogen en polijsten? Heeft iemand geprobeerd LEGO-stenen te polijsten?

#2
+32
Umber Ferrule
2011-10-26 03:32:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor het drogen heb ik een slacentrifuge gebruikt om het overtollige vocht te verwijderen:

enter image description here

#3
+17
oezi
2011-10-26 13:17:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens de LEGO-klantenservice (klik op "Klantenservice > Help-onderwerpen > Bricks & Building > Brick Feiten > Je LEGO®-stenen schoonmaken"):

We raden je aan om je LEGO® onderdelen met de hand schoon te maken met water dat niet heter is dan 40 ° C en een zachte doek of spons. Hogere temperaturen kunnen de kwaliteit van de onderdelen aantasten. Je kunt een mild afwasmiddel aan het water toevoegen - spoel ze daarna goed af met schoon water en je bent klaar!

Plaats je LEGO® stukken niet in de wasmachine of vaatwasser, en don ' Probeer ze niet te drogen in de oven, de magnetron of met een föhn. Wanneer de stenen erg heet worden, kunnen ze van vorm veranderen, wat betekent dat ze niet meer werken!

Dus de beste manier om al je stenen in één keer te wassen, is door ze in een grote kom, een gootsteen of uw badkuip. Voeg warm water (< 40 ° C), zeep / mild wasmiddel toe en was ze met de hand. Spoel in een andere kom met helder water. Leg de stenen op een handdoek en laat ze aan de lucht drogen.

Dit zou voldoende moeten zijn om stof en los vuil te verwijderen. Voor harder vuil zoals stickers of lijmresten is er al een andere vraag die ook nuttig zou kunnen zijn:

  • pure alcohol of
  • glasreiniger
  • goedkope haarlak (2-3 seconden spuiten van zeer dichtbij en vervolgens afwrijven met een doek) doet soms ook goed werk
#4
+10
Bert
2011-11-02 20:32:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Doe ze in een kussensloop en was ze in de wasmachine op 30 graden celsius.

Ik heb dit de afgelopen twee weken een dozijn keer gedaan, het werkt goed. Plaats daarna de wasdroger niet in de droogtrommel, omdat de verf op andere stenen krast en ze kapot maakt. De droogkast 's nachts werkt goed.
#5
+10
Ambo100
2011-10-29 01:49:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Perslucht

enter image description here

Perslucht, vaak gebruikt voor elektronische apparatuur. Verkocht in blikjes op kantoor en in elektronicawinkels, gebruikt om stof en andere kleine deeltjes weg te blazen. Een verfkwast is goedkoper, maar kan stof uit een meer gelokaliseerd gebied verwijderen. Het helpt om een ​​gloednieuwe borstel te hebben die nog nooit is gebruikt.

Ik gebruik samengeperste lucht en verfborstels door elkaar bij het maken van foto's van Lego op ooghoogte van een minifiguur waar stof prominenter aanwezig is.

#6
+8
townplanner
2013-03-27 10:13:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb Lego gepolijst om de glans te herstellen. Bijtsporen kunnen niet worden verwijderd, dus doe geen moeite. De meeste krassen kunnen worden verwijderd of veel minder opvallend worden gemaakt. Pas op dat u niet te krachtig bent bij het polijsten, want de scherpe, kraakheldere randen van een ongerepte steen kunnen gemakkelijk worden afgerond door een overijverige polijstmachine. Ik gebruik een eenvoudige polijstschijf met een vilt (of is het katoen?) Wiel, evenals een polijstpasta.

Steeds vaker heb ik alleen licht gepolijst, omdat ik vind dat een te agressieve aanpak alleen maar resultaten oplevert in een onrealistisch ogende glans die niet langer authentiek is.

Ik heb goede resultaten behaald met het voorzichtig aanbrengen van 800 nat en droog papier, gevolgd door T-Cut (autokleurhersteller).
#7
+7
Josh
2013-06-09 14:11:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat je ook doet, stop ze niet samen met kleine kinderen in bad. Het kan zijn dat de badplug wordt opgetild en er dan een stukje in het pluggaatje wordt gezogen. Als dat stuk je mogelijkheid blokkeert om de plug terug in het gat te steken, zullen er meer stukken naar binnen gezogen worden. Paniek zal volgen. Kleine stukjes worden door de afvoer geveegd, grote stukjes blijven het gat blokkeren, het water blijft naar buiten stromen. Het gat blokkeren met je handen en vingers zal niet werken. Terwijl je de blokkerende stukken wegveegt, worden nieuwe blokkerende stukken naar binnen gezogen. Die kleine stukjes kunnen een groot aantal uiterst zeldzame en waardevolle minifiguren, wapens en gebruiksvoorwerpen zijn. Ze worden niet gevangen in de S-bocht, niet met een dergelijke watersnelheid.

Waargebeurd verhaal. Het gebeurde net vanavond.

Je zou kunnen proberen het gat te dichten met een handdoek of zoiets om het stromende water te stoppen. Dat is wat ik had moeten doen.

een van die gaasafdekkingen die ervoor zorgen dat haar en andere kleine voorwerpen niet in de afvoer terechtkomen, kan mogelijk helpen ... maar nog steeds een risico dat er iets misgaat
#8
+5
Darren
2011-11-02 20:21:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Doordrenk ze in een bad met heet zeepachtig water, droog ze zo goed mogelijk af en laat ze daarna openstaan ​​om goed te drogen (een paar dagen).

#9
+5
Umber Ferrule
2014-01-08 16:13:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor moeilijk, hardnekkig vuil en eh, spullen, in hoeken en moeilijk bereikbare plaatsen , gebruik ik houten tandenstokers . Ze zijn ook bijzonder goed om vuil tussen de letters van het Lego-logo op noppen te krijgen. Ook cocktailprikkers .

#10
+3
David Simpson
2012-07-27 19:28:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik een ultrasone reiniger, met alleen water of een beetje afwasmiddel. Ik heb ook vaatwastabletten gebruikt, maar dit kan residu achterlaten op de elementen, wat het doel van de oefening enigszins tenietdoet. Ik gebruik koud water omdat het ultrasoonbad het water toch verwarmt. Het voordeel van de stofzuiger is dat hij alle hoeken en gaten kan reinigen zonder speciaal gereedschap en dat hij uitstekend werk levert. Het nadeel is dat de meeste ultrasone reinigers klein zijn, zodat je grote hoeveelheden niet snel kunt reinigen.

#11
+3
John
2012-07-29 15:41:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enkele jaren geleden heb ik voor de kinderen tweedehands LEGO- en DUPLO-stenen gekocht die erg vies en groezelig waren en in een algemene toestand waarin je niet wilt dat je kinderen ermee spelen. De beste methode die ik vond, was om de items in de badkuip te plaatsen (met uitzondering van zeer kleine stukjes die in het afvoerputje verdwijnen - doe ze in een kom) en besproei ze met Cif (Jif) citroenbadkamermuis of iets dergelijks. Laat ongeveer 10 minuten intrekken en borstel vervolgens met een nylon afwasborstel, een nagelborstel of iets dergelijks. U zult verrast zijn wat er uitkomt! Daarna gewoon afspuiten met de douchekop. Breng de stenen vervolgens over op een badkamerdoek en laat ze een nacht drogen in de droogkast, of leg de handdoek over een radiator en leg de stenen op de handdoek. Biro-stiften kunnen worden verwijderd door af te vegen met spiritus en een tissue. Plakbandresten kunnen worden verwijderd met WD40, maar dan moet de WD40 worden verwijderd met een afwasmiddel. Ik hoop dat dit iemand helpt!

#12
+2
Citizen Piper
2014-09-02 07:10:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb reinigingstechnieken geprobeerd en getest voor verschillende niveaus van vuil / verkleuring.

Voor stoffige en vuile stenen: was stenen met een niet-zeepreiniger, gebruik een zachte borstel om de randen van de noppen te bereiken.

Als stenen verkleurd zijn, volg dan de stappen in de link hieronder. Het werkt wel, maar er moet op worden gelet dat de stenen niet terugkeren naar hun verkleurde staat.

http://phlug.net/2014/03/lego-whitening-by-luarni- aemes-tan-sim /

#13
+2
Daniel Williams
2016-03-30 03:42:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een tandenborstel en een schoonmaakproduct met microdeeltjes (ik gebruik een product genaamd Jif), en om de dingen echt op te fleuren en de oorspronkelijke kleur te herstellen, stop ik in een bak water met wat waterstofperoxide (te koop bij drogisterijen , zie aanwijzingen voor verdunning) en 3 uur in de zon laten staan ​​(bewolking is ook oké), daarna afspoelen. Mijn vergelende stenen en grondplaten uit de jaren 70 zien er hierna geweldig uit.

#14
+1
Tien Do
2014-09-09 14:52:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn vrouw en ik zijn de LEGO-collectie van mijn zoon aan het opruimen sinds vorige week, we maken elke middag een kleine doos schoon, omdat het een saaie taak is :). We gebruiken gewoon een paar gebruikte tandenborstels, gieten LEGO onderdelen in een grote bak met water gemengd met een beetje afwasmiddel. Doe ze dan allemaal in een waszak en hang ze ergens op tot ze droog zijn, houd ze natuurlijk uit zonlicht.

#15
  0
Imbrium
2013-12-17 00:23:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De manier waarop ik mijn Duplo- en gewone Lego-blokken heb gewassen, is door een schone gootsteen (of afwaspan, opbergkuip, wat dan ook) te vullen met een mengsel van 50/50 liter heet water (het heetste dat de kraan kan bieden) en wit azijn en voeg de blokken toe. Ik meng het echt hete water en de azijn samen voordat ik de Legos toevoeg, omdat dat garandeert dat de temperatuur niet boven de 104F zal komen. Als iets bijzonder vuil is, gebruik ik de zachte (dwz niet-schrob-pad) kant van een schone spons om de blokken voorzichtig te schrobben terwijl ze in het warme azijnwater weken; voor alles wat vastzit in moeilijk schoon te maken spleten, gebruik ik een zuigflesborstel en / of wattenstaafjes.

Ik laat ze een paar uur of mogelijk een nacht weken en schep ze dan in een grote slacentrifuge , spoel ze grondig af met warm tot heet water met de spinner als vergiet, draai zoveel mogelijk water eruit en leg ze dan op handdoeken om te drogen (binnenin, met een doosventilator eroverheen blaast, draai ze om elke een paar uur totdat ze helemaal droog zijn).

Azijn reinigt en desinfecteert, en verwijdert geurtjes (bijvoorbeeld als je online gebruikte Lego koopt die ruiken naar sigarettenrook) en het laat geen residu. Bovendien is het 100% kindveilig (en huisdierveilig, voor alle gekken die er zijn zoals ik die Lego- en / of Duplo-creaties bouwen voor kleine dieren: P).

#16
  0
user3971
2014-09-03 00:29:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een paar jaar geleden zweefde er een link rond de gebruikelijke sites die suggereerde dat je een pasta gemaakt met zuurstofbleekmiddel en een paar uur in de zon kon gebruiken om vergeelde stukjes oud LEGO wit te maken.

#17
  0
Maksym Astapov
2017-02-14 23:29:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een kom met warm water en wasvloeistof gebruikt (redelijk schoon en fris), en mijn stenen waren schoon (schoon voor mijn maten). Ik gebruik deze methode elke keer dat ik mijn stenen moet schoonmaken, dus ik raad deze methode aan.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...