Vraag:
Zijn transparante neon legoblokjes gemaakt van een ander plastic dan normaal?
aedia λ
2011-10-26 10:00:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn verschillende kleuren transparante, fluorescerende Legostenen. Met name ' trans neon geel' en ' trans neon oranje', geïntroduceerd in het begin van de jaren negentig, bestaan ​​in een verscheidenheid aan gespecialiseerde vormen, zoals ski's, satellietschotels en vizieren.

Een Eurobricks-discussie over waarom minifigs niet gemaakt zijn van transparante kleuren suggereert dat de transparante kleuren een andere plastic hars vereisen dan de normale stenen:

Ik denk dat een deel van het probleem is dat (volgens Jamie Berard [Lego-ontwerper]) de transparante stenen zijn gemaakt van polycarbonaat plastic (PC) in plaats van ABS. En dat is meestal prima, als je ondoorzichtig ABS en een transparante pc hebt, werkt het prima. ... Maar wanneer pc- en pc-onderdelen naast elkaar komen, hechten ze ZEER STRAK.

Ik heb dit probleem met transparante stenen nooit echt opgemerkt, maar misschien is het alleen een probleem voor bepaalde blokken of met de flexibiliteit die nodig is in minifigs. Toch is het goed om te weten wat de kenmerken zijn van waar je mee werkt!

Ik kan veel informatie vinden over de normale ABS-stenen, maar weinig specifiek over hoe de transparante neon-legostenen worden gemaakt. Zijn deze stenen gemaakt van pc in plaats van ABS?

Ik heb de gewoonte om al mijn reserve 1x1 ronde platen op elkaar te stapelen, en ik heb zeker gemerkt dat als ik de transparante platen op elkaar stap, ze moeilijker te scheiden zijn dan de ondoorzichtige.
mogelijk duplicaat van [Van wat voor soort plastic zijn legostenen gemaakt?] (http://bricks.stackexchange.com/questions/191/what-kind-of-plastic-are-lego-bricks-made-of)
PC-harsen zijn ook meer schurend voor schimmels.
Een antwoord:
#1
+23
Joubarc
2011-10-26 18:46:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is allemaal correct, ABS kan niet transparant zijn en daarom zijn transparante onderdelen gemaakt van PC.PC tegen PC-verbindingen veel te strak en het is ontwerpers eigenlijk verboden om dat te doen in hun modellen. (Ik heb een 4L-lichtzwaard in de dwarsbalk van een Technic-balk, beide doorschijnend, en ik kan het er niet uit krijgen.)

Ik ben er vrij zeker van dat er een ontwerper is (mogelijk Jamie Berard inderdaad) presentatie over dingen die voor ontwerpers verboden zijn, maar ik kan het niet terugvinden.

Bewerken: @Grandpappy vond het terug: http://bramlambrecht.com /tmp/jamieberard-brickstress-bf06.pdf en het is inderdaad door Jamie Berard. De moeite waard om keer op keer te lezen.

Ter verduidelijking, mijn link werd geleverd door @Kramii!
Er is niets om je voor te schamen, weet je :-)
Ik heb een [kleine creator-set] (http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=5865-1) (5865) die vraagt ​​om twee duidelijke 1x2 platen die op elkaar zijn gestapeld. Het is echter interessant dat bij alle drie de modellen de platen zijn gestapeld, zodat ze niet van elkaar hoeven te worden gescheiden.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...