Vraag:
Zijn er Lego-marktsets die zijn ontworpen door fans?
Erik Olson
2011-10-28 03:06:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn {zoon, dochter} las op een LEGO-doos dat de set was ontworpen door een LEGO-fan. Dat is geweldig! Komt dit vaak voor en hoe komt mijn {son, daughter} daarin?

Welke sets zijn tot nu toe door fans ontworpen?

Wat is het productnummer op de doos?
Je zou "[offspring] (http://en.wikipedia.org/wiki/Offspring)" kunnen gebruiken
@Joubarc: Ik ben geneigd om dat in te voeren met mijn nieuw verdiende bewerkingsrechten.
Als je dat doet, heb ik geen sets meer. (eenden)
Vijf antwoorden:
#1
+14
Joubarc
2011-10-28 10:10:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naast de reeds genoemde smidwinkel en de drie eerste LEGO-fabriekssets ( 5524 - luchthaven, 5525 - pretpark en 5526 - Skyline, gecombineerd uit de 10 winnaarsinzendingen van de wedstrijd), zijn de volgende sets ontworpen door fans:

Houd er ook rekening mee dat de grens tussen spraakmakende AFOL en LEGO-ontwerper erg dun wordt, en dat sommige mensen die grens zijn overschreden (bijvoorbeeld Pierre Normandin). Kunnen we daarom niet zeggen dat de sets die ze ontwerpen nu maken door fans? Ontwerpers zijn op zichzelf al fans!

Naast de fans die ontwerpers zijn geworden, nodigt LEGO ook af en toe fans uit voor workshops. De invloed op 10194 - Emerald Night is bijvoorbeeld duidelijk, al was het maar voor hen die LEGO duwen om grote treinwielen te maken.

De scheidslijn tussen fan en ontwerper is dus wazig, en dat is ten goede.

Ik herinnerde me net James Mathis '[10025 - Santa Fe Cars I] (http://peeron.com/inv/sets/10025-1) en [10022 - Santa Fe Cars II] (http://peeron.com/inv / sets / 10022-1) nog twee door een ventilator ontworpen sets.
Juist, ik was deze vergeten, ik zal ze toevoegen, bedankt.
Smid Shop !!! Dat heb ik gemist.
#2
+10
LegoSonicBoy
2011-10-28 03:16:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik het me goed herinner, begon het in 2007 met LEGO's initiatief genaamd LEGO Factory, waar fans werden uitgenodigd om te concurreren bij het ontwerpen van modellen met LEGO Digital Designer. De winnaars zouden dan hun intrede doen in de allereerste door fans ontworpen commerciële LEGO-sets.

Tegenwoordig wordt LEGO Factory vervangen door Design by Me. Het volgt een soortgelijk concept, behalve niet in competitieve zin, maar in persoonlijke zin. Dit betekent dat jij of je kind LDD kan gebruiken om een ​​set te ontwerpen, te delen en er zelfs aangepaste box-art voor te maken, en deze direct bij je thuis te laten verzenden, net alsof je een set hebt besteld in de LEGO online winkel zelf. / p>

Ik geloof dat er eerdere evenementen waren die ertoe hebben geleid dat fancreaties op de markt werden gebracht en in massa werden geproduceerd, maar modellen die zijn gemaakt in de Factory-wedstrijd en het Design by Me-initiatief worden niet in massa geproduceerd.

Wat betreft de in massa geproduceerde sets die tot nu toe door fans zijn gemaakt, ik weet dat er een aantal zijn (ik geloof een paar bouw- / architectuursets), maar ik kan hun namen of productnummers op dit moment niet herinneren.
#3
+5
Kramii
2011-10-28 08:41:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Set 3739 Blacksmith Shop is gemaakt door Daniel Siskind, een creatie van volwassen fans en werd in 2002 door Lego op de markt gebracht. Het was de eerste in de My Own Creation-serie.

#4
+3
Tim
2011-11-02 14:39:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lego Cusoo is een website waar je foto's van je creaties kunt uploaden, en als ze genoeg volgers en stemmen krijgen, kunnen ze door Lego in officiële sets worden omgezet. (De huidige vereiste is 10.000 stemmen) Het eerste in massa geproduceerde model was de Shinkai 6500. Tot op heden zijn er nog verschillende modellen uitgebracht, waaronder de Hayabusa-satelliet, een Minecraft-set, Back to the Future en de Mars Curiosity-rover. bestelling)

  • Shinkai 6500
    #001 Shinkai 6500
#5
+1
JW8
2011-11-02 04:09:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het Lego Design byMe -programma biedt de mogelijkheid om aangepaste Lego-sets te ontwerpen, bouwen en kopen met behulp van de Lego Digital Designer-software.

Het belangrijkste Design By Me-programma wordt blijkbaar beëindigd op 16 januari 2012: http://toysnbricks.com/lego-design-by-me-closes-on-january-16-2012/ De homepage van DbM maakt dit ook bekend op het moment.
Jammer ... dat briefje stond vorige week niet op de DbM-pagina. Met een beetje geluk zal Lego het concept verbeteren en terugkomen met een beter aanbod.
Nee, de aankondiging was in de trant van "Het was te ingewikkeld voor kinderen om te gebruiken. We raden je aan om Pick A Brick te gebruiken, of onze" Hero Factory Recon "-service. Als je het repareert, wordt het te duur" :(


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...