Vraag:
Hoe herken ik een Lego-onderdeel?
Marco Ceppi
2011-10-26 09:46:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gedurende de enorme jaren van het verzamelen van stenen van verschillende afmetingen en sets, merk ik dat ik tijdens mijn gratis builds een bepaald type steen bijna op heb. Hoe kan ik bepalen hoe de steen heet en welke middelen zijn beschikbaar voor dit identificatieproces?

Wat ik meestal doe is denken aan een set waar deze steen in kwam. Dan zou ik deze set zoeken op bricklink of brickset. Dit werkt waarschijnlijk alleen voor bepaalde mensen.
Een antwoord:
#1
+35
Joubarc
2011-10-26 10:10:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Controleer op zichtbare onderdeelnummers

Dit werkt meestal alleen als je het fysieke onderdeel voor je hebt.

Zoek naar een 4- of 5-cijferige onderdeel-ID op het element. Deze zijn meestal aan de binnenkant bedrukt. Een vergrootglas en goede verlichting kunnen hierbij helpen. Op veel stenen zijn ook andere nummers gedrukt, maar alleen de 4- of 5-cijferige nummers zijn nuttig om onderdelen te identificeren.

Als je een onderdeelnummer kunt vinden, zoek het dan op Rebrickable of Bricklink. Rebrickable werkt meestal goed, omdat je hiermee kunt zoeken op de officiële Lego-onderdeel-ID die op de steen is afgedrukt, en dit nummer kan om historische redenen verschillen van de Bricklink-ID.

Controleer een setinventaris

Als je weet uit welke set je onderdeel komt, of als je een set kent die het onderdeel bevat, kun je de inventaris van die set bekijken op Rebrickable of Bricklink. Scan eenvoudigweg de inventaris voor het onderdeel dat u moet identificeren.

Doorzoek een onderdelencatalogus

U kunt op een aantal sites naar onderdelen zoeken. Met Rebrickable kunt u bijvoorbeeld zoeken op onderdeelnaam, ID, categorie en een kleur waarin het onderdeel is geproduceerd. Dit kan helpen bij het produceren van een relatief klein aantal onderdelen om doorheen te kijken.

Even de tijd nemen om vertrouwd te raken met de onderdeelcategorieën op welke site u ook kiest, is ook erg handig, zodat u uw zoekopdracht snel kunt beperken tot een paar honderd onderdelen in één categorie.

Vraag het ons

Als je het niet weet ... maak er gewoon een foto van en vraag het hier, we vinden het: -)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...