Vraag:
Heeft iemand zijn eigen aangepaste LEGO-stenen gemaakt?
mikl
2011-10-26 20:29:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals ik net heb geleerd, zijn LEGO-stenen gemaakt van ABS-plastic.

Ik vraag me af of het mogelijk zou zijn om thuis een paar eenvoudige mallen te maken, wat ABS pellets, smelt ze en maak je eigen aangepaste stenen? Misschien nieuwe vormen of kleuren?

Heeft iemand dit geprobeerd, werkte het?

Klinkt als een geweldig idee!
Volledig haalbaar, alles wat je nodig hebt is [de apparatuur] (http://gizmodo.com/5022769/exclusive-inside-the-lego-factory) en je bent klaar om te gaan!
Goede vraag. Ik giet veel met hars in RTV-mallen, maar ik zou graag meer willen weten over ABS-gieten (tips en trucs).
Afgezien van die fans die professionele mallen hebben gecontracteerd voor nieuwe onderdelen, nee. Sommigen hebben gefreesde, niet gegoten onderdelen gemaakt. Deze vraag is misschien te open. Ten eerste is het haalbaar als je veel geld hebt, maar
Deze vraag is misschien te open. Ten eerste is het haalbaar als je veel geld hebt, dus een beantwoordbare vraag zou kunnen zijn: Heeft iemand een aangepast onderdeel gemaakt met behulp van hobbyapparatuur? Ook Bricks is echt te vaag; het is erg moeilijk om een ​​baksteen te maken, veel harder dan een zwaard of een geweer.
melk: Het is zeker "mogelijk" omdat LEGO het doet. Ik heb geprobeerd je vraag een beetje te herleiden omdat ik denk dat je op zoek bent naar meer praktisch advies.
Ja, haalbaar zou waarschijnlijk moeten worden geëxtrapoleerd als "zonder duizenden dollars uit te geven" :)
BrickLink is een goede website waar je allerlei verschillende lego kunt krijgen, bijv. sommige die een jaar uit waren en toen verdwenen, kunnen nog steeds hier worden gebracht, evenals een selectie van [Custom Parts] (http://www.bricklink.com/browseCustom.asp) - veel hiervan lijken reguliere onderdelen te zijn die zijn "verchroomd".
Vier antwoorden:
#1
+27
Pubby
2011-10-26 23:37:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mensen met 3D-printers hebben hun eigen LEGO-stenen gemaakt. Het gebruikte plastic is ABS.

Blogpost

From makerbot.com

Interessant is dat 3D-printers kunnen worden geconstrueerd van LEGO-onderdelen - je zou het zelf kunnen laten repliceren!

Natuurlijk heb je een erg dure printer van hoge kwaliteit nodig om goede stukken te maken. Goedkopere kunnen alleen holle bodems maken en de banden van de fabricage zijn goed zichtbaar.

Kunt u uw antwoord specifieker maken? Bricks gemaakt op $ 100.000 printers werken samen met de echte brick, maar printers onder $ 1000 produceren stenen met slechte toleranties.
LEGO gebruikt trouwens zelf 3D-printers voor prototyping.
Ah, ja - natuurlijk. Er is weinig dat je niet kunt doen met 3D-printers :)
@Joubarc,-referentie? Niet dat ik je niet geloof, maar het zou gaaf zijn om erover te lezen.
Sorry, dit is niet iets dat ik op internet heb gelezen, maar uit de eerste hand heb gezien. LEGO Benelux leende BeLUG ooit een prototype van [8294 Excavator] (http://brickset.com/detail/?set=8294-1) om te laten zien op een evenement, en de lineaire actuatoren daarin waren niet volledig functioneel, maar een prototype onderdelen die duidelijk 3D-geprint waren. Ik heb dit misschien ook bij andere gelegenheden gezien, maar dat voorbeeld was heel duidelijk.
Nou, niets dat een goede zoekopdracht niet aankan, blijkbaar ... hier ga je: [LEGO verandert ontwerpconcepten in werkende prototypes met behulp van Objet 3D-printer] (http://blog.stratasys.com/2012/02/16/lego -turns-design-concepts-into-working-prototypes-using-objet-3d-printer /) - de video van LEGO is erg interessant.
#2
+19
Joubarc
2011-10-26 23:50:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Big Ben Bricks verkoopt een aantal aangepaste LEGO-compatibele elementen, meestal treinwielen. Omdat ze formaten produceren die het LEGO-bedrijf niet heeft, hebben ze een klant, maar de productiekosten zijn meestal vrij hoog voor zo'n kwaliteit.

BrickForge verkoopt ook aangepaste elementen , en dat geldt ook voor BrickArms. Gewoonlijk zal de producent van aangepaste elementen zich concentreren op elementen die het LEGO-bedrijf waarschijnlijk niet zal maken, ofwel omdat ze vinden dat het element een te kleine nis vult, ofwel omdat ze dat niet willen (armen). Toch is er enige vraag, dus deze sites proberen de leemte op te vullen.

Als je ideeën hebt, is het misschien interessant om contact op te nemen met een van deze, ofwel om meer te weten te komen over hun processen, of om het onderdeel .

Dit kwam binnen terwijl ik hetzelfde antwoord en dezelfde inhoud aan het typen was! +1 voor voorkennis.
Het verbaast me dat het niet in de andere richting is gebeurd, ik ben meestal een vrij langzame typiste. Proost, je zult me ​​de volgende keer verslaan :-)
#3
+9
fouric
2012-03-21 22:26:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, het is zeker mogelijk. Zoals deze pagina echter vermeldt:

Het produceren van fysieke prints van onze geleverde 3D-modellen vereist bepaalde fabricage-overwegingen. Volgens Wikipedia is de precisie van legostukken minder dan 10 micron. Vanaf begin 2012 hebben standaard Makerbot-printers echter een XY-resolutie van 100 micron (0,1 mm) en een standaard laagdikte van 360 micron (0,36 mm). We waarschuwen daarom dat de fabricage van de gratis universele constructiekit met huidige (2012-tijdperk) oplossingen voor doe-het-zelf stereolithografie, zoals de Makerbot, Printrbot of RepRap, mogelijk niet de precisie heeft die nodig is voor een betrouwbare of bevredigende koppeling met standaard commerciële stukken. Veel hangt af van hoe goed de printer is afgestemd; uw kilometerstand kan dus variëren. In elk geval verwachten we dat deze situatie geleidelijk, maar onverbiddelijk zal verbeteren, samen met verbeteringen aan deze levendig evoluerende fabricageplatforms. Het bewijs van de kunstenaar dat hier wordt getoond, is gemaakt in een UV-uitgeharde witte hars met behulp van een Objet ("polyjet") 3D-printer van commerciële kwaliteit, die een horizontale resolutie van 42 micron en een laagdikte van 16 micron heeft. Ponoko.com en andere particuliere fabricagediensten bieden afdrukken vanaf Objet-machines en andere apparaten met een hoge resolutie.

Free Art and Technology [F.A.T.] Lab en Sy-Lab. "De gratis universele bouwdoos." Fffff.at, 20 maart 2012. http://fffff.at/free-universal-construction-kit.

Het aangehaalde artikel gaat over een universeel bouwpakket waarmee je om tien verschillende soorten bouwsets met elkaar te verbinden, en aangezien dit een Lego-site is, wil je deze misschien niet bezoeken.

Het punt is echter dat 'standaard' 3D-printers (zoals de Makerbot of RepRap) zal waarschijnlijk niet de precisie missen om aanvaardbare Legostenen te produceren.

We erkennen hier het bestaan ​​van ander bouwsteenspeelgoed;)
@Zhaph-BenDuguid: Constructiesets, zoals in K'Nex en Tinkertoys.
Het is waar, ja, we beschouwen die vrijwel niet als onderwerp;) maar dat weerhoudt ons er niet van om te kijken ...
#4
+1
Kate
2019-12-18 08:54:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is een UV-printer die op het Legoblokje kan printen, zie deze link. https://www.youtube.com/watch?v=3OD2DCCpe2U&t=15s

En ik denk dat deze A3 UV-printer een goede keuze is. http://www.wayprinter.com/uv-flatbed-printer/XP600-Epson-uv-printer-XP600sUV.htmlDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...