Vraag:
Wat voor soort metaal / legering waren er op de oude LEGO 9V treinrails?
mikl
2011-10-28 17:46:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

LEGO's treinrails (het eigenlijke railgedeelte) zijn gemaakt van een soort metaallegering die niet lijkt te oxideren, en goede elektrische eigenschappen lijkt te hebben (lage weerstand).

Enig idee wat dit zou kunnen zijn?

Om het daar maar uit te leggen, ik heb een paar oude LEGO 9V-treinsporen die kleine oxidatieplekken lijken te hebben. De trein rijdt daardoor een beetje onbetrouwbaar, wat mijn 6-jarige neefje niet bepaald bevalt.
Ooh, welke kleur hebben de vlekken? Als het staal is, moeten ze roestkleurig zijn.
Twee antwoorden:
#1
+10
oezi
2011-10-28 18:25:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet het niet zeker over LEGO, maar Märklin, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van treinmodellen, gebruikte sinds 1982 eenvoudig roestvrij staal, de kans is groot dat LEGO hetzelfde deed :

  • Roestvrij staal is relatief goedkoop
  • Het oxideert niet (zoals de naam al aangeeft)
  • De elektrische eigenschappen zijn niet goed, maar je hebt geen erg goed (en duur) materiaal zoals koper nodig voor iets 'kleins' zoals speelgoedtreinrails (Märklin laat zien dat het werkt)
  • Märklin bouwde de elektrische ' H0 "-treinen sinds 1935, zou zo'n ervaren bedrijf een inspirerend voorbeeld kunnen zijn bij het kiezen van een materiaal.

Zoals starblue zei, is nickel-siver misschien ook mogelijk. Een andere indicatie van deze speculatie is de Duitse Wikipedia-vermelding die zegt:

Die Schienenprofile von Modelleisenbahnen [...] bestehen mitunter aus Neusilber [...]

Vertaald: "het spoorprofiel van modelspoorwegen [...] bestaat soms uit nikkelzilver [...]"

Beide klinken plausibel - goede vondsten :)
#2
+3
starblue
2011-10-28 18:27:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Misschien nikkelzilver, wat een geschikt materiaal zou zijn. Maar ik vond alleen een ietwat indirecte claim op de Duitse site 1000steine ​​.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...