Vraag:
Waarom gebruikte Lego hetzelfde nummer voor twee verschillende sets?
Kramii
2011-10-28 09:07:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ricky Racoon op zijn scooter uit 1979 is bijvoorbeeld een heel andere set dan House with Garage uit 1996, maar ze delen hetzelfde aantal (324). Waarom recycleerde Lego nummers op deze manier? Blijven ze oude nummers hergebruiken?

Een antwoord:
#1
+15
Erik Olson
2011-10-28 11:47:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik herinner me dat iemand dit aan een Deense medewerker vroeg tijdens een openbaar evenement in de VS rond 2003. Met een zeer bescheiden stem zei de LEGO-medewerker eenvoudigweg "We zijn het vergeten." LEGO-medewerkers gaven eerder toe dat ze brickshelf gebruikten voor oude instructies, omdat ze nog geen digitale bedrijfsarchieven hadden.

Het is mogelijk dat ze de nummers kenden en er geen probleem mee zagen om het gepensioneerde nummer opnieuw te gebruiken. Wij obsessieve fans zijn het probleem! Toen ik een kind was en mijn eerste LEGO-mastercatalogus maakte, was ik boos toen ik ontdekte dat 540 hergebruikt was voor Swiss Villa, 1973 en Police Units, 1979 (voordat ze toegewezen aan Basic Building Set, 1985. Argh!)

Je kunt veel voorbeelden vinden met deze Peeron-zoekopdracht Verander de -2 in -3, etc om meer lagen te vinden. Open een set en bewerk vervolgens de URL naar -1 om te zien wat het heeft geklokt (soms heeft Peeron de nieuwere set eerst geïnventariseerd als -1.)

Zodat je kunt zien hoe ze het nog steeds doen. Maar meestal wordt het gedaan om items, promo's, basisstenen en niet-stenen lijnen te stimuleren. Ik kan geen basisset vinden die na 2000 van een ander setnummer botst ( zie bijvoorbeeld Scorpion Buggy). Misschien zijn ze daarna gestopt?

Ik ben er vrij zeker van dat ze het tegenwoordig proberen te vermijden, maar zoals je zegt, het kon ze destijds gewoon niet schelen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...