Vraag:
Hoe kan ik synthetische afbeeldingen (rendering) van LEGO-modellen maken?
jfyelle
2011-10-28 23:03:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou graag willen weten hoe ik computerbeelden kan maken van mijn eigen modellen of bestaande modellen. Hoe kunnen we fotografische kwaliteit of cartoonachtige afbeeldingen maken?

mogelijk duplicaat van [Bestaan ​​er programma's waarmee je eigen LEGO-plannen kunt bouwen?] (http://bricks.stackexchange.com/questions/12/do-any-programs-exist-that-allow-you-to-build -own-lego-plannen)
Zowel de digitale ontwerper van Lego als Ldraw maken het mogelijk om CGI LEGO-modellen te maken. Mogelijk is aanvullende software vereist voor fotorealistische weergave
Zhaph, digitale beelden zijn niet bedekt met plannen maken.
Vijf antwoorden:
#1
+12
Pubby
2011-10-28 23:47:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je hebt nodig:

Digital Designer (of iets anders dat Ldraw-bestanden kan produceren, er staan ​​er enkele vermeld in deze vraag)

Blender (of een andere renderer die Ldraw ondersteunt)

Blender-script (dit is nodig voor Blender om je Ldraw-modellen te kunnen lezen)

  1. Maak je creatie opnieuw in Lego Digital Designer.
  2. Exporteer als Ldraw-formaat
  3. Importeer in Blender
  4. Maak & render Blender-scène

(Ik heb het niet geprobeerd, maar het zou moeten werken)

Ik heb de neiging om de eerste vereiste te vervangen door "een LDraw-bestand, gemaakt met je favoriete LDraw-editor of rechtstreeks geëxporteerd vanuit LDD". Pov-Ray werkt ook.
Ik ben verrast door de aanbeveling van LDD. LDD heeft een zeer beperkte onderdelenbibliotheek, die om de paar maanden verschuift. LeoCAD, MLCad of de andere talloze echte LDraw-tools zouden het startpunt moeten zijn.
@dannystaple LDD heeft een uitgebreide modus die u kunt inschakelen met een configuratie-instelling om toegang te krijgen tot een veel breder scala aan elementen: http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=53760
Hoewel het blender-script soms werkt, is de techniek van het importeren van een LDraw-bestand in LeoCAD, het vervolgens exporteren als een obj- of 3ds-bestand en het importeren in Blender, uit mijn ervaring VEEL betrouwbaarder geweest. In het python-script blijven stenen vaak achter, missen al hun branches of worden gewoon niet geïmporteerd. Een enorm contrast met de LEOCAD-techniek van PeterDC.
Aangezien het "Design by me" -product door Lego moet worden verwijderd, heeft het veel zin om de configuratie te veranderen, aangezien de upload / prijsstelling weer van weinig / geen nut zal zijn.
#2
+12
Larry Pieniazek
2011-11-27 02:10:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naast de andere antwoorden, werkt de oldschool manier met POV (in gebruik voordat er zelfs maar een LEGO Digital Designer was) nog steeds.

  1. Modelleer je creatie in een LDraw-compatibele modelleertool van uw keuze (zoals MLCad) maar er zijn andere keuzes
  2. Gebruik een van de verschillende exportprogramma's (zoals L3P) om een ​​POVRay-compatibel bestand te maken
  3. Voeg een paar commando's toe om de camera naar smaak te verplaatsen en voer een render uit in POVRay.

Alle renderingen op mijn site, http://miltontrainworks.com, zoals deze:

MTW-5001-yg render

Genomen uit de MTW-5001-yg-lijst, zijn op deze manier gedaan.

U kunt meer lezen over alle genoemde tools op de LDraw-website.

#3
+3
Peter Cassetta
2011-10-29 11:34:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is een methode die je kunt gebruiken met de nieuwste stabiele versie van Blender, zonder extra plug-ins of add-ons.

  1. Bouw je model in LEGO Digital Designer en exporteer als een LDraw-bestand.

  2. Importeer in LeoCAD en exporteer vervolgens als een .obj-bestand.

  3. Importeer in Blender met de ingebouwde .obj-importeur. Je kunt dan de scène instellen zoals je wilt.

Als je net begint met Blender, wil je misschien een onderontwikkelde, fotorealistische renderer genaamd Cycles proberen, omdat je veel sneller mooie afbeeldingen kunt krijgen dan wanneer je dat zou doen gebruik de standaard interne renderer van Blender. Vanaf 2.61 is Cycles nu een andere render-engine-optie in alle officiële Blender-builds.

Misschien wil je deze fantastische introductie tot Cycles bekijken.

Ook enkele tutorials voor beginners: http://www.blender.org/education-help/tutorials/getting-started/
#4
+3
Zhaph - Ben Duguid
2020-06-23 21:30:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Studio -tool van BrickLink gebruikt de LDraw Parts-bibliotheek en heeft zowel de POV-Ray-renderer als een "Photo Real" -renderer ingebouwd voor een aantal redelijk realistische renderings van je modellen.

Bijvoorbeeld:

Een selectie wielen en assen. Je kunt de logo's zien op de noppen van de gewijzigde 1x2:
Various Wheels and Axles

Apple Macintosh-voorbeeldmodel:
Apple Macintosh Sample Model

Apple Macintosh-voorbeeldmodel met "UV-degradatie" en "Krassen" ingeschakeld in Materiaaleffecten:
Rendered with aging

#5
+2
jfyelle
2011-10-30 07:45:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik stel Autodesk 3ds Max-software of Autodesk Maya-software voor om dit te bereiken. U kunt hier gratis stenen en modellen vinden. Aanvullende informatie over legovisualisatie is te vinden op Okino's website.

Hier is het voorbeeld van een gerenderde still. Om een ​​handleiding te maken, hoef je alleen maar delen van het model zichtbaar / onzichtbaar te maken en de camera op de juiste manier te positioneren.

enter image description here Dit model is gemaakt door Flickr-gebruiker bloggerknight met behulp van 3ds Max en de VRay renderer

Hoewel ik de render leuk vind, is er maar een beperkt aantal onderdelen in vergelijking met LDraw-lijsten, en dingen als MLCad / LeoCad enz. Helpen echt bij het correct uitlijnen van de onderdelen, maar ik moet nog een fatsoenlijke workflow vinden die resulteert in een redelijk formaat modellen in 3DS Max - de invoer uit LPub was bijvoorbeeld altijd vrij klein :(
je moet zelf de ontbrekende onderdelen modelleren :) Dat maakt het een workflow die niet voor iedereen bedoeld is.
heh. Dat is waar, maar ik besteed liever de tijd aan het werken aan mijn shaders en het precies op een fotoachtergrond te laten plaatsen als ik weet dat anderen een volledige set modellen in iets anders hebben geproduceerd;)
met de peeron-gemeten kleuren en de "Arch and design" -materialen, kunt u fotorealistische kunststoffen krijgen die perfect passen bij de werkelijkheid. met een gekalibreerde achtergrond zou je een afbeelding kunnen krijgen waarvan niemand kan zien dat het 3D is. (Ik ga ervan uit dat je alle lego-onderdelen goed hebt gemodelleerd, met de noppen en lego-embossing)
Ja, ik gebruikte de Arch en Design-materialen, en de rest, maar ik had wat moeite om het model op een behoorlijke schaal te krijgen als ik me goed herinner.
Ik geloof dat LEGO hun dozen en handleidingen maakt met Maya. Ik wilde daarover schrijven, maar kon geen openbaar beschikbare informatie vinden. Iemand, ergens heeft alle stukjes die nodig zijn :)
Ja, veel verwijzingen ernaar op EuroBricks, niet veel anders. Hoewel ik denk dat ik het onlangs nog kan maken in een van de "behind the scenes" -video's.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...