Vraag:
Wanneer besloot LEGO dat het oké was om een ​​stud in een Technic-gat te steken?
Nathan
2011-10-26 19:00:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op een gegeven moment was LEGO er niet echt voor om een ​​stijl in een Technic-gat te plaatsen, omdat het te veel spanning op de stenen veroorzaakte. En een tijdje waren er geen sets waar dat het geval was. De laatste tijd heb ik echter verschillende sets gezien die de noppen in Technic-gaten steken; en ik ben benieuwd wanneer dat begon.

Hier vindt u een voorbeeld van de techniek. Je kunt het zien aan de trans-oranje 1x1 ronde plaat aan de zijkant en bovenkant die is bevestigd met de stijl in de Technic-balk.

Ik zou hebben gezworen dat het nog steeds verboden was. IMHO dit kan een vrijstelling zijn die beperkt is tot dergelijke ronde platen.
FYI Voor degenen onder ons die niet in de VS wonen, kan die link wel of niet werken. De set is Bucket Truck 8071 http://brickset.com/detail/?Set=8071-1
Ik zie die constructie niet meer in de meest recente (wij bezitten) sets. Het lijkt erop dat hij is vervangen door een halve pin die in technische gaten is gestoken, en het uiteinde van de halve pin wordt gebruikt als een stijl.
Dat is interessant. Ik denk niet dat dat zo'n sterke verbinding zou zijn, en het keert de richting van de stijl om - de stijl zou van het gat af wijzen in plaats van in het gat.
Vier antwoorden:
#1
+33
Kramii
2011-11-03 02:41:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

2006

LEGO's officiële standpunt over deze techniek werd uitgelegd op Brickfest 2006. Jamie Berard, toen een relatief nieuwe ontwerper in Billund, gaf een uitstekende presentatie over waarom bepaalde technieken in officiële sets als "illegaal" worden beschouwd. De basisboodschap is dat bouwtechnieken:

  • de stenen niet benadrukken
  • geschikt zijn voor de doelgroep van de set

Hij beschreef in detail de manieren waarop Technic-balken en reguliere systeembakstenen wel en niet kunnen worden gecombineerd in officiële sets. De belangrijkste probleemgebieden doen zich voor omdat:

  • Technic-gaten niet precies op één lijn liggen met de stijlen aan de zijkanten van systeembakstenen
  • de gaten in Technic-balken iets kleiner zijn dan die in systeembakstenen

De implicaties zijn:

  • Hoewel systeemblokjes in de gaten in Technic-balken kunnen worden gestoken, moet dit worden vermeden zou moeilijk zijn voor kinderen om uit elkaar te halen. Jamie geeft een voorbeeld waarin een steen een enkele stijl in een balk heeft gestoken, en beschrijft deze als "technisch legaal" (maar niet aanbevolen). Dit is de situatie in uw voorbeeld.
  • Waar de combinatie van Technic en systeembakstenen resulteert in een montage waarbij componenten elkaar hinderen, kan dit de onderdelen belasten. Dit is echter niet het geval in het voorbeeld dat u aanhaalde.

Volgens deze regels is het voorbeeld dat u geeft niet illegaal. Het is duidelijk dat het onder bepaalde omstandigheden een probleem kan zijn, maar onder andere acceptabel.

Helaas beantwoordt dit niet echt uw oorspronkelijke vraag, aangezien er twee mogelijkheden overblijven:

  1. Je bewering dat "LEGO op een gegeven moment het plaatsen van een stijl in een Technic-gat niet echt ondersteunde, omdat het te veel spanning op de stenen veroorzaakte", is misschien niet juist. Het misverstand is mogelijk ontstaan ​​doordat Lego de nadruk legde op het illegale gebruik van de techniek, maar de down-play legale. In dat geval mogen we aannemen dat decorontwerpers er simpelweg voor kozen om de techniek niet te gebruiken (of niet wisten dat ze dat wel konden omdat ook zij misleid waren).

  2. De alternatieve verklaring is dat LEGO een ingrijpende verklaring in die zin heeft afgelegd, maar zich later realiseerde dat het opheldering nodig had. In dat geval lijkt de presentatie van Jamie in 2006 de eerste duidelijke openbare verklaring van de meer gedetailleerde regels te zijn (het kan natuurlijk zijn dat interne ontwerpers zich veel eerder bewust waren van de beleidsaanpassing, maar er toch voor kozen om de techniek niet te gebruiken). Als er zo'n beleidsaanpassing zou zijn geweest, zou dit vaststellen waarom de techniek tot voor kort niet werd gebruikt.

Zonder de tekst van LEGO's eerdere communicatie over het onderwerp is het moeilijk om weet welke uitleg de juiste is. Hoe dan ook, ik raad je aan om naar de dia's te kijken voor Jamie's presentatie. Het is online beschikbaar in powerpoint-indeling en als pdf. Behalve dat het op zichzelf een interessant boek is, maken ze ook duidelijk dat deze enkele stud-in-a-hole legaal is sinds ten minste 2006.

Wauw. Goed antwoord. Ik had de dia's nog niet eerder gezien. U hebt gelijk, de dia's vermelden expliciet dat het gebruik dat we nu zien legaal is.
#2
+22
Niels
2015-01-11 20:28:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

1977

Toen Technic voor het eerst werd geïntroduceerd.

Bekijk deze alternatieve build van set 850:

850

Nice find, Niels.
Oh, ik wilde pronken met de "oude" 8480 Shuttle uit 1996 ... http://lego.brickinstructions.com/08000/8480/056.jpg
Dit lijkt een geval te zijn van "Legaal toen, nu illegaal", zoals op pagina 27-29 van de [eerder genoemde presentatie] (http://bramlambrecht.com/tmp/jamieberard-brickstress-bf06.pdf). Het dek vermeldt dat enkele noppen in het gat zijn toegestaan, maar niet meerdere noppen (dia 11-12 van hetzelfde dek) - Trouwens, je foto bracht me meteen terug naar mijn kindertijd - ik heb die roadgrader meerdere keren gebouwd als kind. Verbazingwekkend hoe iemands geheugen werkt :)
@zovits, de [1682 Shuttle from 1990] (https://brickset.com/sets/1682-1/Space-Shuttle-Launch) dateert er een beetje van.
#3
+7
Zhaph - Ben Duguid
2011-11-02 05:38:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lijkt dit jaar echt in gebruik te zijn genomen. De set Winter Village Post Office (pagina's 65-66) gebruikt het ook voor een groter stuk met een SNOT-blok dat de raamdaken vasthoudt:

SNOT Block attached to 1x2 Technic Brick Hole

Ik had dat nog niet gezien. Het lijkt erop dat ze de techniek houden tot slechts een enkele nop in een enkel gat. Dat is interessant!
De techniek is dit jaar niet nieuw: de The Emerald Night (die in 2009 verscheen) maakt gebruik van de single stud-in-a-hole-techniek voor de details op zijn koets.
Zie pagina's 11-12 van Jamie's presentatie in het antwoord van Kramii - je zult zien dat 1 stud in 1 Technic hole in orde is, mits een paar andere regels worden gerespecteerd; meer noppen is niet omdat het voor kinderen te moeilijk zou zijn om uit elkaar te wrikken.
#4
+3
Lunatik
2011-10-27 14:24:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Goede vraag, maar ik denk dat het getoonde voorbeeld laat zien waar Lego dit soort constructie momenteel accepteert; d.w.z. alleen voor kleine, decoratieve componenten en niet voor grote structurele interfaces.

Ja, maar het lijkt een techniek te zijn die vrij recent is voor het bedrijf. Mijn vraag is niet hoe Lego deze techniek gebruikt, maar wanneer ze ermee zijn begonnen. Ik ken geen definitieve set toen ze deze techniek begonnen te gebruiken (het wordt al lang door AFOL's gebruikt).


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...