Vraag:
Hoe repareer je vergeelde of vervaagde legoblokken?
Umber Ferrule
2011-10-26 01:58:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb met name witte blokken gehad die op sommige plaatsen vergeeld zijn. Kan de kleurconsistentie worden hersteld? Of in ieder geval verbeterd?

Ik zou meer geïnteresseerd zijn in de werkelijke ervaringen van mensen dan in eenvoudige suggesties.

Heeft iemand geprobeerd Vanish Oxi Action (of andere op zuurstof gebaseerde bleekmiddelen) te gebruiken?
Twee antwoorden:
#1
+17
Rory Alsop
2011-10-26 02:18:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toen ik mijn kinderen voor het eerst Lego gaf, deed ik dat door in grote hoeveelheden zakken van 25 kilo gebruikte stenen van internet te kopen. Nu hadden deze stenen duidelijk in zandbakken buiten gestaan, gekauwd door honden, verborgen onder tapijten - noem maar op.

We hebben ze met succes gerestaureerd door ze te wassen in een bad vol met een Milton -oplossing, schrob ze allemaal met een oude tandenborstel en laat ze vervolgens drogen op een handdoek.

Dit loste wat vergeling op waarvan we dachten dat het zonschade en vervaging was, maar er waren enkele (vooral enkele zwarte stukken) die er gewoon vaalgrijs uitzagen en zonder schrobben loste ze op.

Ik zou willen voorstellen om deze methode te proberen, maar als het zonneschade is die meer is dan de buitenkant, denk ik dat je misschien geen succes hebt.

Voor degenen onder ons die niet in het VK zijn: Milton Sterilizing Fluid is een zwakke oplossing van bleekmiddel (natriumhypochloriet). Vergelijkbare producten in de VS zijn wellicht [Clorox Anywhere Hard Surface] (http://www.clorox.com/products/clorox-anywhere-hard-surface-daily-sanitizing-spray/ingredients-and-safety/) of [Fantastik Reiniger met bleekmiddel] (http://www.scrubbingbubbles.com/Products/Pages/fantastik-all-purpose-cleaner-with-bleach.aspx).
Ik stond op het punt te antwoorden dat het meestal hopeloos is, dus het is goed om te zien dat er een oplossing is, ook al is deze gedeeltelijk.
Ik vraag me af hoe het plastic reageert met deze oplossing. Sommige producten komen in het plastic terecht, reageren ermee en kunnen het brozer maken. Ik zou voorzichtig zijn voordat ik iets anders gebruik dan natuurlijke zeep en water.
Helemaal geen reactie - toegegeven, Milton is het bleekmiddel bij uitstek in het VK voor het schoonmaken van kinderspeelgoed enz., Dus het is vrij mild.
Een snelle wasbeurt in een verdunde bleekoplossing zal de integriteit van het plastic waarschijnlijk niet schaden. Langdurig weken in een sterke bleekoplossing kan echter putjes in het oppervlak van het ABS-plastic achterlaten en het broos maken.
#2
+13
62Bricks
2012-03-11 06:21:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb de Retr0bright -methode met groot succes gebruikt voor het herstellen van vergeelde stenen. Oorspronkelijk werd deze oplossing getroffen door fans van retrocomputers die oude vergeelde computers en gameconsoles in hun oorspronkelijke kleur wilden herstellen. LEGO-fans hebben het opgepikt en hebben goede resultaten behaald.

De oplossing is in wezen waterstofperoxide waaraan natriumpercarbonaat is toegevoegd als katalysator. De stenen worden ondergedompeld in de oplossing en in UV-licht (zonlicht of onder een UV-lamp) geplaatst. Afhankelijk van de sterkte van de oplossing en het licht, kan het proces enkele uren tot een paar dagen duren.

Waterstofperoxide is gemakkelijk verkrijgbaar, hoewel het in de VS meestal wordt verkocht in een vrij zwakke 3% -oplossing. . Natriumpercarbonaat is het actieve ingrediënt in verschillende "Oxy" wasmiddelversterkers.

De oude Retr0bright-site bevat informatie over de chemische reactie die plaatsvindt waardoor de oorspronkelijke heldere kleur wordt hersteld. Helaas worden de gebruikersdiscussies niet gearchiveerd en lijken ze niet te worden overgebracht naar de huidige site. De eigenaren van de site raden geen bleekmiddel aan voor dit doel. Hoewel langdurig weken in bleekmiddeloplossing veel van de vergeling kan verwijderen, laat het ook putjes achter op het oppervlak van het plastic, waardoor het broos wordt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...