Vraag:
Hoe verander ik de kleur van een steen?
mfg
2011-10-26 00:44:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een uniek gevormde steen die ik graag een donkerdere grijstint wil maken (hij is momenteel blauw).

  • Welke media is het beste in termen van duurzaamheid voor continu gebruik (d.w.z. hergebruik, herconfiguratie)?
  • Ik neem aan dat een spuitmedium goed zou werken, is er een bepaald type verf om te gebruiken dat een harder oppervlak heeft en minder vatbaar is voor krassen en plakken?
In onze vatbare jeugd hebben mijn broer en ik een paar minifiguren en helmen geschilderd. We hadden geen echt succes op lange termijn met acrylverf. Emailverf werkte beter - ik zal in het weekend eens gaan snuffelen en zien hoe erg bekrast ze zijn.
Merk op dat, met spuitverf, de verf zich in de hoeken en spleten van de steen kan verzamelen, dus ik zou dat niet gebruiken als ik jou was.
Ik zou geen van de pasvlakken schilderen. Maskeer die af om ze te beschermen tegen overspray (bij sproeien).
Zeven antwoorden:
#1
+22
jcollie
2011-10-26 00:51:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk niet dat spuitverf erg duurzaam zou zijn. Zelfs als je een primer zou gebruiken die speciaal voor plastic is ontworpen, zou de verf vrij gemakkelijk afkrabben. Spuitverf zou ook een merkbare hoeveelheid dikte aan de steen toevoegen en zou kunnen interfereren bij het proberen om de steen met anderen te paren.

#2
+19
Rory Alsop
2011-10-26 01:00:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het probleem is dat stenen overal gekleurd zijn, niet alleen de kleur van het oppervlak, wat betekent dat elke verf die je toevoegt, zal slijten.

Mijn advies is om een ​​steen in de kleur die je nodig hebt te kopen en deze te vervangen.

#3
+16
pcantin
2011-10-26 01:09:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als het voor een displaymodel is (statisch op een plank), kunt u verf en lak op schaalmodellen gebruiken. Het matchen van de originele kleur zal moeilijk zijn, dus verwacht geen perfectie.

Aan de andere kant, als je daarna met dat stuk wilt 'spelen', denk ik niet dat een verfmethode dat kan weerstaan misbruik. zoals vermeld door Rory Alsop, kun je beter het echte werk vinden.

#4
+16
mfg
2011-10-26 01:14:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens Auto Body Repair door Duffy en Sharff is de beste oplossing voor elk (niet-flexibel) ABS (acrylonitril-butadieenstyreen, waarvan de plastic LEGO-elementen zijn gemaakt) voor elk interieur of exterieur: breng een standaard laksysteem aan, geen primer.

#5
+10
tooshel
2011-10-26 01:05:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is Lego-godslastering om de kleur van de stenen te veranderen (of ze aan te passen met bijvoorbeeld een dremmel) maar dat zei dat ik de spuitverf zou gebruiken die is gemaakt voor plastic. Wanneer ik naar Lowes ga, is de kleurselectie natuurlijk beperkt, dus het kan zijn dat je niet de kleur vindt die je nodig hebt.

noch zal het waarschijnlijk overeenkomen met een van uw andere stenen.
Eigenlijk spuiten ontwerpers bestaande stukken wanneer ze een nog niet geproduceerde kleur in hun testmodellen moeten gebruiken. Het is moeilijk om over godslastering te spreken als zelfs bovennatuurlijke wezens het doen.
#6
+7
bob
2015-07-14 04:23:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik kledingverf om de kleur te veranderen. Het werkt voor slijtage. Het slijt niet. Het kleurt het onderdeel in plaats van het te coaten.

Ik weet niet wie de moeite heeft genomen om dit antwoord te verlagen, maar zelfs Iain Heath vindt deze methode leuk. http://www.brothers-brick.com/2013/06/30/50-shades-of-bley-iain-heaths-mad-lego-science/
@gev Ik kijk naar het totale aantal stemmen omhoog en omlaag voor dit antwoord, en er staat dat er nul stemmen zijn. Misschien heeft iemand zijn stem ongedaan gemaakt, toch? In dat geval heb ik de post gestemd om de vertegenwoordiger terug te betalen.
#7
+1
Globin347
2019-01-09 05:48:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb net een nieuwe methode bedacht: bestel stickervellen op maat en breng de stickers aan. Het kan echter moeilijk zijn om de kleur goed te krijgen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...