Vraag:
Hoe plan je grote constructies voor gemakkelijk en veilig transport naar shows?
Erik Olson
2011-10-26 04:12:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stel je voor dat ik een groot scherm bouw dat vele vierkante meters beslaat en zowel hoge gebouwen als veel kleine details heeft. Wat zijn enkele technieken om deze dingen modulair te maken? Is het veiliger om de displays gedeeltelijk te demonteren of om displays in zijn geheel te dragen? Wat doen de bouwers en clubs op shows om grote modellen te vervoeren?

LEGO lijmt zijn eigen grote displaystructuren, maar geen zichzelf respecterende fans zouden dat doen.
Vijf antwoorden:
#1
+19
Ambo100
2011-10-28 23:06:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Compartimenteren

Ik zou niet aanraden om iets groter dan een 32x32 noppenplaat te vervoeren. Gebruik Technic-pinnen en 1x2-stenen om delen van uw model op dezelfde manier te verbinden als de modulaire sets hebben gedaan. De techniek werkt goed voor gebouwen, vliegtuigen, boten en vrijwel elk soort groot model.

picture showing 1x2 Technic bricks

Transport

Verwijder zoveel mogelijk kleine onderdelen om tijdens het transport zoveel mogelijk af te vallen en ze in een verzegelde plastic zak of een andere geschikte container te plaatsen. Plaats de rest van het model met de extra onderdelen in een kartonnen / plastic doos. De doos is essentieel voor het opvangen van andere kwetsbare stukken die van het model vallen. U kunt ook noppenfolie of vloeipapier gebruiken om de doos zoveel mogelijk op te vullen.

Als je Lego-model zijn reis heeft voltooid, gun jezelf dan wat tijd om onvermijdelijke schade te herstellen.

Opvouwbare structuren

Dit is een redelijk nieuw idee, dat ik nog niet eerder heb gezien. Flickr-gebruiker Legozilla heeft een model gebouwd dat specifiek is ontworpen met het oog op transport.

Dit specifieke ontwerp wordt waarschijnlijk niet beschadigd tijdens transport. De platverpakte versie van dit model heeft aanzienlijk meer ruimte-afstand in vergelijking met de 'ingebouwde staat', waar het volume waarschijnlijk 90% lucht is.

Af en toe moeten we een plek in een display invullen omdat een lid moet te laat komen voor een show of een andere omstandigheid. Om in die behoefte te voorzien, heb ik een paar gebouwen die ik rondslinger om zo'n gat op te vullen. Deze set gebouwen is modulair en inklapbaar, zodat het gemakkelijk te vervoeren en flexibel genoeg is om in de meeste hoeken van een lay-out te passen. Het is ook leuk om te vouwen en uit te vouwen om de reacties van mensen te bekijken.

enter image description here

enter image description here

enter image description here

Op zeer grote constructies kunnen te veel pinnen het moeilijker maken om te monteren - dus plaats er niet te veel van. Ook kun je technische assen gebruiken voor een minder strakke verbinding. Dit is vooral belangrijk als de presentatietafels waarop u uw modellen moet zetten, niet goed zijn uitgelijnd. Soms kunt u helemaal geen verbinding gebruiken en uw modules gewoon naast elkaar leggen. Je zult kleine openingen zien, maar het maakt het monteren / demonteren veel gemakkelijker.
#2
+4
Móż
2016-07-19 07:50:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Merk op dat u uw modellen waarschijnlijk eerst moet ontgroeien. Kleine onderdelen die eraf vallen, zijn vervelend, en er zijn weinig dingen erger dan een zee van kleine onderdelen op de bodem van uw verzenddoos te vinden. Een verzameling foto's die is ontworpen om te helpen bij het opnieuw in elkaar zetten, is waarschijnlijk nuttig en is essentieel als u aanbiedingen voor hulp bij het opnieuw in elkaar zetten wilt accepteren.

Ik verzend de meer kwetsbare onderdelen in speciale verzenddozen met een uitgesneden schuimvorm om ze vast te houden. In plaats van plasticfolie gebruik ik plastic zakken. De tas is er gewoon om schuim en Lego gescheiden te houden (het vinden van een 1x1 tegel tussen 6-8 stukjes schuim is vervelend). Probeer uw dozen allemaal dezelfde grootte en vorm te houden, of een veelvoud ervan, zodat ze gemakkelijker in te pakken zijn. Zoals Lego dat doet :)

Een nuttige variatie op het opvouwbare gebouw van de Ambo100 die ik ooit heb gezien, was een omkeerbaar gebouw. De extreem gedetailleerde voorwand was afneembaar en de binnenkant was zo gebouwd dat hij kon worden omgedraaid om alle gedetailleerde stukjes aan de binnenkant te hebben. Op die manier was de meeste "buitenkant" bij verzending redelijk solide, vlakke oppervlakken.

Ik bouw Technic, dus mijn beperkingen zijn anders, maar de andere techniek die ik binnenkort verwacht te gebruiken, zijn op maat gemaakte multiplex dozen en platforms. Voor een vierkante meter zal ik een platform bouwen om het vast te houden, en vervolgens muren en een deksel maken die boven of onder het model kunnen worden bevestigd. De ene kant op is verpakt voor transport, de andere kant heeft zijn eigen tafel om tentoon te stellen. Met een beetje zorg hoop ik de basis precies 6 stenen hoog te maken, dus als het met andere modellen op tafel moet, is het relatief eenvoudig om de hoogte goed te krijgen.

#3
+3
Bill
2011-12-17 23:17:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Modulariseer, modulair, modulair! Als je modellen in een treinshow of iets dergelijks zet, denk er dan over om grote modellen te bouwen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgesplitst in modules van niet groter dan 32x32 noppen.

#4
+2
Major Stackings
2011-12-15 08:16:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt "Saran" -omslag gebruiken om sommige modellen voorzichtig in te pakken. Het zorgt ervoor dat de onderdelen niet uit de boot vallen, maar houdt de modellen niet per se intact tijdens het transport. Zelfs als je het ook in dozen doet, is de kans altijd groot dat je alles wat je bouwt moet bijwerken en vervolgens moet verplaatsen.

#5
  0
Josh King
2016-07-20 00:47:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben het over het algemeen eens met de compartimentering en demontage voor transport en de behoefte aan verzegelde transportcontainers die al naar voren zijn gebracht. Enkele aanvullende ideeën die ik nuttig vind:

Ik heb graag een solide basis voor mijn creaties en als ik niet zeker weet welke tafels beschikbaar zijn op de tentoonstellingssite, wil ik graag een voorgesneden stuk multiplex hebben onder mijn build om wat meer controle toe te staan.

Maak foto's en neem ze mee om te helpen bij het opnieuw monteren. Of meer over de top, je kunt je hele creatie laten modelleren in LDraw of vergelijkbare software en een laptop meenemen. Foto's kunnen echt helpen om te controleren en ervoor te zorgen dat alles de verplaatsing intact heeft overleefd en correct is teruggezet, vooral als je assistenten hebt die misschien niet zo bekend zijn met de build als jij, of als je losse stukken vindt en probeert erachter te komen waar ze naartoe gaan.

Als er specifieke stukken zijn waarvan je weet dat ze problematisch zijn, breng dan wat extra stukken in een aparte container voor die last-minute oplossing.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...