Vraag:
Hoe zou je een goede zwenkarmophanging maken?
pcantin
2011-10-29 20:03:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb ooit geprobeerd een Lego-robot met vier wielen te maken met een zwenkarmophangingssysteem. De robot werd gemotoriseerd met behulp van 2 Mindstorm (2.0) -motoren (één aan elke kant). Ik kan geen originele foto vinden, maar hij zag eruit als deze grote zwarte:

enter image description here

Ik gebruikte een Lego Technic-draaitafel als het enige rotatiepunt tussen de twee robots zijkanten bu de robot zakte veel door en er was zoveel druk op dat stuk dat het niet goed zou draaien.

enter image description here

V: Hoe zou je een ophangsysteem voor een zwenkarm met 4 wielen bouwen? Gezien het feit dat het moet worden gemotoriseerd, waardoor het gewicht van twee motoren wordt toegevoegd.

Opmerking: het ontwerp van de zwenkarm kan een van deze twee zijn: enter image description here

Bewerken 1 : om een ​​idee te geven van de grootte, I ' m met behulp van deze Technic wielen. Het uiteindelijke model is ongeveer 20 cm lang en 20 cm breed.

enter image description here

Sommige versies van de Technic-draaitafel hebben meer wrijving dan andere. Als de jouwe niet vrij ronddraait, is de kans groot dat hij een operatie nodig heeft. Helaas weet ik niet zeker wat u precies moet bijsnijden, maar ik weet dat u eerst moet openen.
@Joubarc Ik heb twee verschillende Lego-draaitafels geprobeerd met hetzelfde resultaat. Om zeker te zijn, zal ik het deel onderzoeken zoals je suggereert. Toch denk ik dat er veel te veel torsie (loodrecht op het draaiplateau) op is toegepast en daarom vraag ik rond naar andere ontwerpideeën (voordat ik dit doe met niet-Lego-onderdelen).
Ja, een ander ontwerp is misschien hoe dan ook beter, ik noemde dit voor het geval dat.
Als je van robotica houdt, waarom sluit je dan niet aan bij het [Robotics Proposal] (http://area51.stackexchange.com/proposals/40020/robotics)?
Drie antwoorden:
#1
+8
pcantin
2011-11-08 07:30:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik raakte geïnspireerd door het idee van een verticaal zwenklager. Ik heb dit "verschrikkelijke" prototype gemaakt om de principes te demonstreren.

enter image description here

Aan de ene kant van de assembly is een vast wiel bevestigd met behulp van meerdere pinnen. De andere kant heeft meerdere lagers. Het idee is dat het verticale gewicht wordt verdeeld over de lagers (aan de ene kant) en tussen de pennen die het wiel ondersteunen (aan de andere kant). Op deze manier draagt ​​de as slechts een deel van het gewicht. In het uiteindelijke ontwerp zou de as veel langer moeten zijn en veel bussen moeten gebruiken om te voorkomen dat de twee zijden uit elkaar komen.

enter image description here

Uiteindelijk zal ik een systeem als dit bouwen. Als het zover is, zal ik een link naar foto's plaatsen.
#2
+4
Joubarc
2011-10-29 22:46:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit klinkt misschien als een naïeve benadering, maar is de draaitafel in dit geval niet overdreven?

Heb je een eenvoudige Technic pin pin geprobeerd om beide delen te verbinden als de robot, of heb je eigenlijk een transmissie nodig om van de ene helft naar de andere te gaan?

Als een Technic-peg niet robuust genoeg is, zou een as misschien de oplossing zijn. Ik stel voor om een ​​ Technic Axle 8 met Stop (55013 — Technic Axle 8 with Stop) te gebruiken, waarop je eerst 3 gewone Technic, Brick 1 x 2 met Hole (3700 — Technic, Brick 1 x 2 with Hole ) die aan de ene helft van uw model worden bevestigd, en vervolgens 5 Technic, Brick 1 x 2 met Axle-opening (32064 — Technic, Brick 1 x 2 with Axle hole) die aan de andere worden bevestigd. Misschien is de belasting van de as te groot (ik heb gelezen dat het vatbaar is voor breken), maar het zou het proberen waard kunnen zijn.

En als dat niet stevig genoeg is, bouw dan een nietje van 2x2 ronde platen rond een as, bevestig die aan de ene helft van het model en bouw een gat op de andere helft om hem erin te laten glijden (een vierkant gat is prima en gemakkelijk te bouwen: slechts twee stenen breed, twee stenen hoog gat en je bedekt de noppen eronder met een tegel. Gebruik bogen als je wilt voor de hogere helft, maar doe geen moeite voor de onderste). Natuurlijk moet je de pseudo-as afwerken met iets dat groter is dan 2x2 om hem op zijn plaats te vergrendelen.

En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er nu 4x4 ronde platen waarmee je hetzelfde zou kunnen doen.

+1 je oplossing met ronde platen op een as klinkt erg leuk (de 1-as- of peg-oplossing is zo eenvoudig dat ik niet kan geloven dat pcantin er zelf niet aan heeft gedacht)
Dit was mijn eerste optie, maar het zou onder het gewicht van de twee zijkanten zijn gebroken. Ik heb een foto toegevoegd van de wielmaat die ik gebruik. Stel je voor dat plus een motoren en tandwielen aan elke kant plus de structuur. Het ontwerp met enkele as zou niet overleven (tenzij het werd aangevuld met een andere ondersteuning).
Ik dacht in de trant van een zwenklager. Ik heb dergelijke ontwerpen gezien die worden gebruikt voor enorme Lego-torenkranen. Dit geeft me een idee [naar de Lego-dozen] ...
#3
+2
Pubby
2011-10-30 03:08:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Verdeel het gewicht met behulp van versnellingen.

In wezen heb je 4 segmenten die zijn verbonden met een middelste versnellingsbak. Gebruik 9 conische tandwielen in de versnellingsbak, met 6 aan de buitenkant.

enter image description here

(Geel = bakstenen, Zwart = staven, Grijs = tandwielen)

Voor kracht kun je versterkingen hebben die van de versnellingsbak naar de andere kant van de poten gaan om het in te pakken.

Ik weet niet zeker of ik uw ontwerp begrijp. Zou dit zich gedragen als een ophanging met een rocker-bogie? (zoals de MER-rovers). Ik zie niet welke versnellingen echt aansluiten. Kunt u de schets verduidelijken?
@pcantin Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, behalve dat de assen aan de ene kant in de tegenovergestelde richting van de andere draaien.
Zou je het erg vinden om het op LDD te ontwerpen en foto's te posten?
Kun je een rode lijn toevoegen die aangeeft waar de tandwielen in elkaar moeten grijpen?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...