Vraag:
Zijn DUPLO-blokken op enigerlei wijze compatibel met LEGO-blokken?
fredley
2011-10-26 01:16:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kan ik een model bouwen met zowel DUPLO-blokken als LEGO-blokken? Passen ze bij elkaar?

Vijf antwoorden:
#1
+60
user23
2011-10-26 01:20:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja! Je kunt LEGO bovenop DUPLO en DUPLO bovenop LEGO toevoegen. Hier is een voorbeeldfoto van The Brick Blogger:

LEGO and DUPLO stacked on each other.

Omdat het stapelen van LEGO bovenop DUPLO het specifieke LEGO-buisontwerp aan de onderkant vereist ( om in de holle bovenkant van de DUPLO-stenen te passen), delen veel "LEGO-compatibele" stenen deze compatibiliteit niet met DUPLO - op zijn best kun je DUPLO erop stapelen, maar niet andersom.

Bovendien kun je slechts enkele soorten LEGO-stenen gebruiken met DUPLO. Borden, tegels en andere aangepaste stukken kunnen niet worden gestapeld met DUPLO. DUPLO kan prettig bovenop borden zitten, maar borden en tegels balanceren alleen bovenop Duplo, er is op die manier geen echte koppeling tussen hen.

JANGBRiCKS heeft een leuke video waarin dit wordt uitgelegd: http://youtu.be/abdZ2pSnde0
#2
+5
Peter Green
2018-01-02 06:11:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sommige elementen zijn compatibel, andere niet. IIRC

  • Je kunt gewone 2x2, 2x4 etc legobakstenen op normale duplo noppen stapelen en ze passen en houden prima.
  • Je kunt niet slechts een deel van een stijl bedekken, dus stenen met oneven afmetingen kunnen niet volledig op duplo worden gestapeld en 1xn-onderdelen kunnen helemaal niet bovenop duplo worden gestapeld.
  • Stenen met gebogen randen zullen op dezelfde manier incompatibel zijn.
  • Dunne platen hebben niet genoeg diepte om de grotere Duplo-stijl op te nemen.
  • Je kunt Duplo-stenen op stapelen Lego-noppen maar alleen de buitenkant van de steen grijpt de noppen vast, wat naar mijn ervaring leidt tot een relatief zwakke verbinding.
  • Duplo-basisplaten hebben noppen met platte bovenkant. Deze zijn incompatibel met Lego.

Het lijkt erop dat de standaard Duplo-compatibele Lego-stenen veel minder vaak voorkomen dan vroeger. Ik keek net naar een "Grote Creatieve Opbergdoos" en ontdekte dat slechts ongeveer 16% van de inhoud traditionele Duplo-compatibele stenen waren. Themasets (inclusief het assortiment "Juniors") bevatten vaak nauwelijks.

#3
+4
Rambling Brick
2018-05-14 07:58:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Duplo-stenen vervaardigd na 2002 zijn ook compatibel met een grotere steen, geproduceerd voor een beperkte tijd, genaamd Quatro - het is 4 keer zo groot als standaard systeembakstenen in elke dimensie. Oudere 2x4-stenen werden beperkt door de hoogte van de steunen tussen de buizen.

system, Duplo and Quatro bricks stacked

#4
+3
Mookie Wilson
2012-02-13 04:58:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja! Duplo's zijn 8x het volume van de bijbehorende legoblokjes.

U hebt gelijk, maar dat feit bewijst niet dat ze bij elkaar passen. Zoals ** @Joe Wreschnig ** zegt in [zijn antwoord] (http://bricks.stackexchange.com/a/46/171), zijn veel "LEGO-compatibele" stenen niet compatibel met DUPLO, hoewel ze hetzelfde volume hebben (en "uiterlijke vorm") als een LEGO-steen.
#5
+2
JM Kraemer
2013-03-10 03:04:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het antwoord is: ja. In feite gebruik ik in mijn jaarlijkse project een Duplo-onderdeel dat een vriend me van een van de Lego Land-parken heeft gekregen. Nooit een probleem gehad om het te gebruiken.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...